REPLICA ONLINE CONSTANTA

28.6° ConstanÈ›a Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
28.6° ConstanÈ›a MarÈ›i, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Fotbal: Juventus Torino l-a demis pe antrenorul Massimiliano Allegri

Fotbal: Juventus Torino l-a demis pe antrenorul Massimiliano Allegri

A.F. 20 mai 2024 | 00:00 176

Clubul de fotbal Juventus Torino a anunÅ£at că l-a demis pe antrenorul Massimiliano Allegri, la două zile după ce echipa a câÅŸtigat pentru a 15-a oară în istoria sa Cupa Italiei, învingând-o în finală pe Atalanta Bergamo (1-0), informează AFP.

Fotbal: Juventus Torino l-a demis pe antrenorul Massimiliano Allegri Massimiliano Allegri

Allegri era sub presiune de când echipa sa s-a prăbuÅŸit în Serie A, ajungând pe poziÅ£ia a 4-a, când mai sunt două etape. Echipa ÅŸi-a asigurat totuÅŸi prezenÅ£a în viitoarea ediÅ£ie a Ligii Campionilor.

Contractul lui Allegri a fost reziliat din cauza "comportamentului (...) incompatibil cu valorile lui Juventus", a explicat Juventus într-un comunicat. Tehnicianul a fost eliminat în minutele de prelungire ale finalei, apoi l-a atacat pe unul dintre oficialii clubului când jucătorii sărbătoreau câÅŸtigarea trofeului, după care l-a insultat ÅŸi l-a ameninÅ£at că îl loveÅŸte pe directorul cotidianului Tuttosport.

De câteva săptămâni, presa italiană anunţă că Juve îl va demite pe Allegri, sub contract până în 2025, la finalul sezonului pentru a-l înlocui cu actualul antrenor al echipei Bologna, Thiago Motta, care este în vizorul mai multor cluburi importante.

Imaginile cu Allegri furios după finala Cupei Italiei vor ştirbi reputaţia celui care poate fi considerat unul dintre cei mai mari antrenori din istoria clubului piemontez.

Tehnicianul, care a devenit miercuri cel mai de succes antrenor în Cupa Italiei, cu cinci victorii, are nu mai puÅ£in de douăsprezece trofee la cel mai titrat club din fotbalul italian, în două perioade între 2014 ÅŸi 2019, apoi între 2021 ÅŸi 2024.

Cu jucători ca Andrea Pirlo, Gianluigi Buffon ÅŸi Paul Pogba, Allegri a câÅŸtigat cinci titluri consecutive în Serie A ÅŸi patru ediÅ£ii ale Cupei Italiei în prima sa experienţă la cârma bianconerilor.

În primul rând, el a făcut din nou din Juve un club de temut în Europa, lucru pe care predecesorul său Antonio Conte nu-l reuÅŸise. Echipa a pierdut două finale ale Ligii Campionilor, în 2015 împotriva lui FC Barcelona, la care juca Lionel Messi, ÅŸi în 2017 împotriva lui Real Madrid, la care strălucea Cristiano Ronaldo.

După două sezoane dezamăgitoare sub conducerea lui Maurizio Sarri, apoi Andrea Pirlo, Allegri a fost chemat înapoi la "Bătrâna Doamnă".

Dar Juve s-a schimbat foarte mult: lotul a pierdut din calitate, clubul controlat de familia Agnelli se confruntă cu dificultăţi financiare serioase, iar sezonul său 2022-2023 a fost dominat de mai multe scandaluri ce au dus la excluderea din competiţiile europene.

Cu un lot mai tânăr, Allegri ÅŸi-a atins parÅ£ial obiectivul care i-a fost fixat în acest sezon.

După trei ai fără niciun trofeu, Juve a cucerit Cupa Italiei, iar în sezonul viitor va reveni în Liga Campionilor ÅŸi va juca în Supercupa Italiei ÅŸi Cupa Mondială a Cluburilor, competiÅ£ii de pe urma cărora va obÅ£ine venituri importante, citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510