REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.2° Constanța Mar., 17 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6855
22.2° Constanța Marți, 17 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6855
 

Fotbal: Organizarea Copei America în Brazilia încă nu a fost confirmată, precizează guvernul lui Jair Bolsonaro

Fotbal: Organizarea Copei America în Brazilia încă nu a fost confirmată, precizează guvernul lui Jair Bolsonaro

Replica API 3 iunie 2021 | 00:00 728

Guvernul preşedintelui Braziliei, Jair Bolsonaro, a anunţat, luni seara, că organizarea competiţiei de fotbal Copa America în această ţară nu a fost încă confirmată, iar o decizie în acest sens va fi luată marţi, în timp ce Confederaţia sud-americană de fotbal (CONMEBOL) a anunţat că Brazilia a fost desemnată în locul Argentinei, informează AFP, citată de Agerpres.

"Nu este nimic stabilit deocamdată, vreau să precizez foarte clar. Noi suntem la mijlocul procesului, dar nu ne vom deroba de la această solicitare dacă va fi posibil să răspundem", a declarat secretarul guvernului, Luiz Eduardo Ramos, la Brasilia.

Oficialul guvernamental a explicat că executivul brazilian a impus diverse condiţii Confederaţiei braziliene de fotbal (CBF) pentru a găzdui turneul, precum absenţa publicului şi vaccinarea tuturor membrilor delegaţiilor.

"Acest eveniment, dacă va avea loc, va fi fără spectatori. Deocamdată, sunt zece echipe, în două grupe, vor fi 65 de persoane de fiecare delegaţie, toate vaccinate. Site-urile unde vor avea loc meciurile se vor afla sub responsabilitatea CBF", a declarat secretarul guvernului.

CONMEBOL a anunţat luni că turneul de fotbal Copa America 2021, care era programat să aibă loc în Columbia şi Argentina, va avea loc în Brazilia în perioada 13 iunie - 10 iulie.

''Copa America, ediţia 2021, se va juca în Brazilia. Datele de începere şi de sfârşit ale turneului au fost confirmate'', a menţionat organismul sud-american pe contul său de Twitter, la câteva ore după decizia Argentinei de a abandona organizarea turneului din cauza pandemiei de Covid -19.

Luni dimineaţa, CONMEBOL informa că, ţinând cont de circumstanţele actuale, a decis să suspende organizarea Copei America în Argentina.

Turneul a fost programat în 2020, dar a fost amânat cu un an din cauza pandemiei de coronavirus şi trebuia să fie găzduit de Columbia şi Argentina, însă CONMEBOL a fost nevoită să renunţe la meciurile găzduite de Columbia, din cauza mişcărilor sociale din această ţară.

În privinţa Argentinei, ministrul Sănătăţii, Carla Vizzotti, a avertizat recent că există dificultăţi în organizarea competiţiei, în timp ce ţara de 45 milioane de locuitori se confruntă cu cea mai gravă criză a pandemiei cu peste 41.000 de persoane infectate pe zi.

Din acest motiv, conform unui sondaj publicat vineri, 70 la sută dintre argentinieni se opuneau ca ţara lor să organizeze Copa America.

Cel mai vechi turneu internaţional, care reuneşte cele 10 naţiuni sud-americane, va debuta pe 13 iunie şi se va încheia pe 10 iulie.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166