REPLICA ONLINE CONSTANTA

27.1° Constanța Lun., 22 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6798
27.1° Constanța Luni, 22 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6798
 

Fotbal: Şeicul Jassim a îmbunătăţit oferta pentru cumpărarea clubului Manchester United

Fotbal: Şeicul Jassim a îmbunătăţit oferta pentru cumpărarea clubului Manchester United

A.F. 18 mai 2023 | 00:00 582

Preşedintele Qatar Islamic Bank (QIB), şeicul Jassim Bin Hamad Bin Jassim bin Jaber Al Thani, a îmbunătăţit oferta pentru cumpărarea clubului englez de fotbal Manchester United, a indicat o sursă apropiată de această tranzacţie, citată de AFP.

Fotbal: seicul Jassim a imbunatatit oferta pentru cumpararea clubului Manchester UnitedJassim Bin Hamad Bin Jassim bin Jaber Al Thani

Şeicul Jassim se află în luptă cu conducătorul grupului Ineos, miliardarul britanic Jim Ratcliffe, pentru cumpărarea clubului Manchester United de la familia americană Glazer, care patronează de 18 ani gruparea de pe Old Trafford.

Jim Ratcliffe părea mai bine plasat cu ocazia celei de-a treia runde de oferte, la finele lunii aprilie. Oferta sa permitea copreşedinţilor Avram şi Joel Glazer să rămână implicaţi în gestionarea Red Devils, o perspectivă foarte nepopulară în rândul fanilor clubului.

Fotbal: seicul Jassim a imbunatatit oferta pentru cumpararea clubului Manchester United

Oferta şeicului Jassim vizează, în schimb, o preluare totală a controlului clubului, promiţând totodată şi achitarea datoriei enorme cu care se confruntă în prezent Man United, cuprinsă între 700 de milioane şi un miliard de euro, conform anumitor surse.

Potrivit postului de televiziune Sky, oferta făcută de şeic la finele lunii aprilie se ridica deja la 5,7 milioane de euro, ceea ce ar reprezenta un record mondial pentru o astfel de tranzacţie.

Însă familia Glazer speră să obţină şapte miliarde din vânzarea clubului englez şi a lăsat să se înţeleagă că ar putea în final să nu se retragă dacă ofertele nu vor se vor apropia de această sumă, citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
26274422417
5/49
28142710620
joker
1241143699