REPLICA ONLINE CONSTANTA

28.5° Constanța Mie., 17 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6793
28.5° Constanța Miercuri, 17 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6793
 

Fotbal: Un suporter al echipei Lazio, arestat pentru saluturi naziste

Fotbal: Un suporter al echipei Lazio, arestat pentru saluturi naziste

A.F. 7 martie 2024 | 00:00 387

Poliţia germană a anunţat că a arestat o persoană după vizionarea unei înregistrări video în care suporteri ai echipei Lazio Roma făceau saluturi naziste la Munchen, înaintea meciului cu Bayern (0-3) din manşa secundă a optimilor de finală ale Ligii Campionilor la fotbal, informează AFP.

Fotbal: Un suporter al echipei Lazio, arestat pentru saluturi naziste

Poliţia germană a confirmat că un italian de 18 ani a fost "identificat şi reţinut provizoriu" pentru un salut nazist.

În înregistrările video realizate de amatori în jurul locale 22:30, mai multe zeci de suporteri îmbrăcaţi în tricourile lui Lazio şi aflaţi la o terasă din Munchen, Hofbrauhaus, locul unde însuşi Adolf Hitler a adoptat programul partidului nazist, aceştia puteau fi văzuţi efectuând saluturi naziste sau fasciste, scandând totodată "Il Duce", referitor la fostul dictator fascist italian Benito Mussolini.

Poliţia a confirmat ulterior că suporterul italian a fost eliberat după ce a plătit o cauţiune.

Într-o înregistrare video pe contul de Instagram al cotidianului Le Repubblica, suporterii lui Lazio puteau fi văzuţi cântând: "Nu ne pasă de închisoare, Cămăşile Negre vor triumfa. Şi dacă nu vor triumfa, atunci va fi o mizerie cu bastoane şi grenade".

Cămăşile Negre sunt o aluzie la miliţiile regimului Mussolini.

"Aceste imagini sunt ruşinoase, ele murdăresc imaginea clubului, a tuturor suporterilor lui Lazio şi din Roma", a deplâns Alessandro Onorato, responsabil pe probleme de sport al primăriei din Roma.

În ultimii ani, suporterii lui Lazio au fost în mod constant acuzaţi de comportamente rasiste sau antisemite.

În 2017, ei s-au aflat în centrul atenţiei după ce au deturnat o imagine lui Anne Frank, o adolescentă evreică germană decedată în lagărul de concentrare nazist din Bergen-Belsen (Germania), pe care au înfăţişat-o purtând tricoul echipei AS Roma.

Bayern Munchen s-a calificat în sferturile de finală ale Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Lazio Roma cu scorul de 3-0, marţi seara, pe Allianz Arena, în manşa secundă a optimilor de finală. Lazio s-a impus în prima manşă cu 1-0, citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510