REPLICA ONLINE CONSTANTA

25.4° Constanța Mar., 13 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6820
25.4° Constanța Marți, 13 August 2024 Anul XX Nr. 6820
 

Fotbaliştii din Mexic sunt nişte sclavi de aur în lipsa unui sindicat, afirmă un scriitor

Fotbaliştii din Mexic sunt nişte sclavi de aur în lipsa unui sindicat, afirmă un scriitor

Replica API 22 aprilie 2020 | 00:00 897

Fotbaliştii din Mexic sunt nişte sclavi de aur în lipsa unui sindicat care să-i susţină, a afirmat luni un cunoscut scriitor din această ţară, Juan Villoro, citat de EFE.

"A nu conta pe un sindicat îi face victimele unor abuzuri continue, sunt sclavi de aur, trebuie să se elibereze, fiindcă un jucător care-şi asumă rolul de lider pe gazon, care-şi asumă capacitatea să fie liber pe teren, este de asemenea un jucător care-şi apără drepturile în afara terenului", a declarat Villoro într-un video.

Spusele lui Villoro vin la câteva zile după ce Liga mexicană de fotbal a suspendat pentru o perioadă de cinci ani sistemul de promovare şi retrogradare din primele două eşaloane, pentru a proteja financiar cluburile slăbite de criza economică adusă de pandemia de coronavirus.

În 2017 a fost înfiinţată o Asociaţie Mexicană a Fotbaliştilor, o asociaţie civilă care face parte din FIFPro (Sindicatul mondial al fotbaliştilor profesionişti), însă nu are personalitate juridică.

Potrivit lui Villoro, fotbaliştii din a doua divizie a fotbalului mexican se confruntă cu o mare problemă, deoarece, "imediat" după obţinerea promovării, sunt concediaţi pentru a fi aduşi în locul lor jucători străini sau unii care au evoluat deja în primul eşalon.

Autor a mai multe cărţi despre fotbal şi fan al echipei Necaxa, scriitorul a spus: "În calitatea mea de suporter, opinez că este o aberaţie să dispară promovarea din a doua în prima divizie, asta afectează speranţele, interesele şi destinele a mii de oameni care practică acest sport şi a zeci de mii care îl urmăresc."

Campionatele mari au o divizie a doua puternică, a subliniat fiul filosofului spaniol Luis Villoro, care a dat ca exemplu eliminarea lui Real Madrid de către Alcorcon în Cupa Spaniei în 2009.

"Avem nevoie de promovare şi retrogradare pentru ca fotbalul mexican să prospere. Cum să avem o naţională competitivă dacă nu avem campionate ce reprezintă demnitatea jocului?", a adăugat el, scrie agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016