REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.8° Constanța Mar., 23 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6799
22.8° Constanța Marți, 23 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6799
 

Francezii și-au schimbat părerea despre Alexi Pitu

Francezii și-au schimbat părerea despre Alexi Pitu

Victor ROTARU 16 aprilie 2023 | 00:00 444

Transferat pentru două milioane de euro de la Farul la Bordeaux, la finalul lunii ianuarie, Alexi Pitu (20 de ani) începe să își arate calitățile în Franța.

Francezii si-au schimbat parerea despre Alexi Pitu

După un început ezitant la Bordeaux, în care a evoluat destul de puțin, Alexi Pitu a fost titularizat în ultimele două partide și a reușit să se facă remarcat. Internaționalul român pare că s-a acomodat în Franța, iar jurnaliștii din Hexagon au ținut să remarce talentul fostului fotbalist de la Farul, dar și aportul pe care mijocașul ar urma să și-l aducă la prima reprezentativă a "Tricolorilor".

"A confirmat prin jocurile bune făcute cu Nimes și Guingamp. E un jucător venit în iarnă, 'pe vârfuri', despre care am spus că e puțin prea firav pentru Ligue 2, un campionat dur. Dar începe să-și croiască drumul.

Un jucător talentat, care va avea cu siguranță un viitor cu naționala României, deci trebuie să-i acordăm timpul necesar. Arată deja lucruri bune, cu toate că a jucat puțin".

Alexi Pitu, "terorizat" de limba franceză: "Sunt multe cuvinte care îmi dau bătăi de cap"

Până acum, Alexi Pitu a strâns șapte apariții în Ligue 2. Zilele trecute, mijlocașul ofensiv a vorbit despre modul în care i-a schimbat viața faptul că s-a mutat singur în Franța, la 20 de ani.

"Bordeaux este un club foarte bun, cu o tradiție foarte mare în Franța, are mulți suporteri. La meciuri, stadionul e aproape plin.

(n.r. – Ce sfat ai primit de la Gheorghe Hagi înainte de a ajunge la Bordeaux?) Mi-a zis să am încredere în mine și să rămân același care am fost și la Farul, modest, să-mi văd de treaba mea.

Pronunția e foarte grea în franceză, sunt multe cuvinte care îmi dau bătăi de cap. Dar cred că e bine, stau singur și am învățat să mă descurc singur, cred că este un pas important în cariera mea de profesionist.

Avem două meciuri dificile, au jucători foarte buni în campionate importante ale Europei. Dar și noi avem o echipă bună, talentată. Cred că avem calitate foarte multă, muncă, talent și seriozitate", a spus Alexi Pitu, într-un interviu pentru frf.ro, potrivit digisport.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
26274422417
5/49
28142710620
joker
1241143699