REPLICA ONLINE CONSTANTA

27.4° Constanța Joi, 8 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6815
27.4° Constanța Joi, 8 August 2024 Anul XX Nr. 6815
 

Francezul care și-a lăsat CLĂDIREA în PARAGINĂ s-a SPERIAT și s-a APUCAT de treabă

Francezul care și-a lăsat CLĂDIREA în PARAGINĂ s-a SPERIAT și s-a APUCAT de treabă

Replica API 3 noiembrie 2021 | 00:10 4628

După ce s-a pus în discuție supraimpozitarea imobilului deținut pe Cuza Vodă, numărul 30-30A, investitorul francez, Coyne David Nicolas Joseph Andre, se apucă de treabă. Astfel, societatea Financiere Black Sea SRL a obținut în cursul zilei de marți, 2 noiembrie a.c., un certificat ce urbanism ce prevede edificarea unor lucrări în regim de urgență. Vă reamintim că, primarul municipiului, Vergil Chițac, a solicitat și retragerea proiectelor 43, 44, 45, 46, și 48, care vizau supraimpozitarea unor imobile: „Din informații verificate, am constatat faptul că nu a existat o legătură între Poliția Locală și SPIT și oamenii au făcut deja demersuri pentru a le reabilita”, spunea Vergil Chițac.

Posibilitatea supraimpozitării clădirii istorice l-a speriat pe investitorul francez Coyne David Nicolas Joseph Andre. Astfel, în cursul zilei de marți, 2 noiembrie a.c., una dintre societățile administrate de francez, mai exact, Financiere Black Sea SRL a solicitat și obținut de la Primăria Constanța un certificat de urbanism. Documente prevede reparații la învelitoarele corpului C1 (reabilitare învelitoare și jgheaburi) și lucrări în regim de urgență conform prevederilor art. 7, alin. 16 din legea nr.50/1991. Autorizația de construire se va emite în regim de urgenţă, pentru lucrările de intervenţie în primă urgenţă la construcţii monumente istorice, cu consultarea prealabilă a organismelor abilitate ale Ministerului Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional, precum şi pentru lucrările de consolidare la clădirile încadrate, prin raport de expertiză tehnică ori prin notă tehnică justificativă, în clasa I de risc seismic şi care prezintă pericol public, în condiţiile prevăzute la art. 7 alin. (10) din Legea nr. 50/1991.

Clădirea trebuia să devină muzeu digital, apoi centru de recreere

Administratorul societății inteționa să-i schimbe destinația clădirii. În acest sens, la începutul anului trecut, mai exact pe data de 22 ianuarie 2020, un certificat de urbanism în vederea restaurării, recompartimentării și schimbării destinației unei clădiri din Constanța, din clădire monument istoric în muzeu digital.

În luna aprilie, Societatea Easydo Digital Technologies SRL, administrată tot de Coyne David Nicolas Joseph Andre, obținuse certificatul de urbanism cu numărul 1207 în vederea restaurării și recompartimentării clădirii monument de pe strada Cuza Vodă, numărul 30. De asemenea, se dorește supraetajarea corpurilor C2 și C5 cu un nivel, dar și schimbare a destinației imobilului. Mai exact, se dorește din clădire monument istoric în centru de recreere și distracție. Mai multe despre acest subiect puteți citi aici: O clădire ISTORICĂ din CONSTANȚA va deveni CENTRU de DISTRACȚIE și RECREERE

Proiectul privind supraimozitarea clădirii, retras de Vergil Chițac

Proiect de hotărâre privind majorarea cu 400% a impozitului pe clădiri pentru clădirea situată str. Cuza Vodă nr. 30, proprietatea societății Financiere Black Sea SRL, ca urmare a constatării stării tehnice de clădire neîngrijită, a fost retras de către primarul Vergil Chițac. Totodată, primarul municipiului, Vergil Chițac, a solicitat și retragerea proiectelor 43, 44, 45, 46, 48, care vizau supraimpozitarea unor imobile: „Din informații verificate, am constatat faptul că nu a existat o legătură între Poliția Locală și SPIT și oamenii au făcut deja demersuri pentru a le reabilita”, spunea Vergil Chițac, în cadrul ședinței de Consiliu Local din cursul zilei de vineri, 29 octombrie a.c.. De asemenea, spunea edilul că ,,La următoarea ședință de consiliu local le vom reintroduce doar pe cele care trebuie supraimpozitate.”

Date despre Financiere Black Sea SRL

Societatea a fost înființată în anul 2018 și are sediul social în București, strada Doamnei, numărul 14-16 B. În anul 2020, societatea a înregistrat o cifră de afaceri de 55.751 lei, un profit de 646.488 lei și datorii de 2.078.356 lei, comparativ cu anul 2019, atunci când societatea a înregistrat o cifră de afaceri de 0, un profit de 586.709 lei și datorii de peste 2.059.191 lei. Administratorul societății este francezul Coyne David Nicolas Joseph Andre, iar asociați sunt Coyne David Nicolas Joseph Andre și Financiere Asset Management SRL.

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
singura initiativa buna a maresalului sa scufundat
4
0

REPLICA



LOTO

6/49
9322182036
5/49
169403822
joker
3542312303