REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.4° Constanța Sâm., 20 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6796
26.4° Constanța Sâmbătă, 20 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6796
 

Franţa: Catedrala Notre-Dame din Paris va fi dotată cu un sistem unic de stingere a incendiilor

Franţa: Catedrala Notre-Dame din Paris va fi dotată cu un sistem unic de stingere a incendiilor

A.F. 15 decembrie 2023 | 00:00 180

Catedrala Notre-Dame din Paris, o capodoperă a artei gotice devastată de un incendiu în 2019 care a stârnit un val de emoţie globală, va fi dotată cu un sistem inedit de stingere a incendiilor, au anunţat miercuri autorităţile franceze, relatează AFP.

Franta: Catedrala Notre-Dame din Paris va fi dotata cu un sistem unic de stingere a incendiilor

"Au fost luate toate măsurile de precauţie pentru a regândi complet protecţia împotriva incendiilor" la Notre-Dame, care urmează să se redeschidă publicului pe 8 decembrie 2024, a declarat Philippe Jost, care conduce instituţia publică responsabilă de proiectul de reconstrucţie.

Catedrala ar putea primi "14 milioane de vizitatori" anual după redeschidere, de două ori mai mult decât înainte de incendiu, a adăugat Philippe Jost în faţa Comisiei pentru Afaceri Culturale a Adunării Naţionale.

Noul sistem de stingere a incendiilor include un "dispozitiv de aburire, aflat în prezent în pod şi în turlă - pentru a înăbuşi orice posibilă izbucnire a unui incendiu - o premieră într-o catedrală din Franţa", a precizat el.

Lucările vor "continua şi în timpul Jocurilor Olimpice" de la Paris, în vara anului 2024, dar accesul publicului la cele trei portaluri ale catedralei şi la principala stradă adiacentă va fi "asigurat" în coordonare cu Prefectura.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a anunţat recent că îl va invita pe Papa Francisc să asiste la ceremonia de redeschidere pentru public a Catedralei Notre-Dame din Paris, prevăzută să se desfăşoare exact peste un an, în data de 8 decembrie 2024.

De asemenea, preşedintele Franţei a dezvăluit că vor fi realizate vitralii contemporane pentru a aduce "marca secolului al XXI-lea" la Notre-Dame din Paris înainte de redeschiderea programată a catedralei, devastată de un incendiu în 2019.

Pe 15 aprilie 2019, un incendiu spectaculos a distrus catedrala pariziană, a cărei fleşă, concepută de arhitectul din secolul al XIX-lea Eugene Viollet-le-Duc, s-a prăbuşit sub privirile îngrozite ale parizienilor şi turiştilor. Imaginile cu flăcările care au cuprins celebra catedrală au fost difuzate în direct de numeroase televiziuni.

Înainte de acest incendiu, Catedrala Notre-Dame din Paris atrăgea 12 milioane de vizitatori, în medie, în fiecare an, citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15382943810
5/49
38202113924
joker
218171712