REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Franţa, Germania şi Polonia vor dezvălui o nouă cooperare împotriva operaţiunilor de dezinformare

Franţa, Germania şi Polonia vor dezvălui o nouă cooperare împotriva operaţiunilor de dezinformare

A.F. 12 februarie 2024 | 00:00 134

Franţa, Germania şi Polonia vor dezvălui luni o nouă cooperare împotriva operaţiunilor externe de dezinformare, provenite în special din Rusia, a anunţat şeful diplomaţiei franceze într-un interviu acordat cotidianului regional Ouest France, transmite AFP.

Franta, Germania si Polonia vor dezvalui o noua cooperare impotriva operatiunilor de dezinformareStéphane Séjourné

Stéphane Séjourné, omologul său german Annalena Baerbock şi polonezul Radoslaw Sikorski vor discuta, de asemenea, şi despre noi atacuri informaţionale lansate de Moscova împotriva celor trei ţări.

Cei trei miniştri se vor întâlni luni în format "Weimar" la Château de la Celle-Saint-Cloud din Yvelines, nu departe de Paris, pentru a discuta, printre altele, problemele europene de apărare, inclusiv sprijinul pentru Ucraina sau situaţia din Orientul Mijlociu.

"Cele trei ţări ale noastre au fost victimele aceleiaşi strategii de destabilizare. Luni, vom face anunţuri cu privire la o nouă cooperare împotriva dezinformarii şi a atacurilor informaţionale ruseşti", a declarat Séjourné pentru cotidianul regional francez, într-un interviu publicat sâmbătă.

Până acum, atacurile au fost efectuate prin intermediul fabricilor de troli şi a site-urilor de ştiri false.

"Vom dezvălui opiniei publice, în mod transparent, instrumentele acestei dezinformări.Vom dezvălui atacurile care sunt comise. Şi cu dovezi", a asigurat el, remarcând şi "elemente consistente care indică faptul că există operaţiuni latente. Instrumente care pot fi activate în orice moment, în special în timpul unei alegeri" în cele trei ţări.

Potrivit ministrului francez de Externe, toate ţările Uniunii Europene se confruntă cu dezinformarea rusă. El susţine că Rusia, nereuşind să dividă UE politic, implementează "o strategie de destabilizare şi divizare a populaţiei la nivelul opiniei publice"."Pe reţelele de socializare, pe site-urile informaţionale, există o organizaţie structurală care a fost creată pentru a dezinforma. Pentru a crea confuzie în rândul cetăţenilor. Cu"ştiri false" veritabile, a spus el. Cu "obiectivul de a construi diviziuni în cadrul populaţiei europene care să destabilizeze politic toate democraţiile". Totuşi,"atunci când trei ţări îl denunţă în acelaşi timp, are forţă", crede Stéphane Séjourné.

Luni, ambasadorul Rusiei în Franţa, Aleksei Mecikov, a fost chemat la Ministerul Afacerilor Externe pentru a denunţa "reapariţia dezinformarii care vizează Franţa", citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510