REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Fratele lui Mohammad Murad a cumpărat o fabrică de pateuri în Alba

Fratele lui Mohammad Murad a cumpărat o fabrică de pateuri în Alba

Andreea POPA 15 mai 2023 | 00:00 5484

Hassan Morad, fratele lui Mohammad Murad, președintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), a cumpărat fabrica de pateuri Prefera din Alba de la antreprenorul Raul Ciurtin, cu 3,25 milioane de euro. Prin această tranzacție, Morad a preluat câteva branduri de mâncare la conservă cunoscute la nivel național, precum Capricii și Delicii sau Atelier Mediaș. Hassan Morad îi face concurență fratelui Mohammad Murad printr-un hotel deținut în Neptun și este consulul din România al unei țări africane.

Fratele lui Mohammad Murad a cumparat o fabrica de pateuri in AlbaHassan Morad

Consiliul Concurenței a aprobat preluarea de către Grupul Morad, deținut de Hassan Morad, fratele lui Mohammad Murad, a companiei Prefera Trading SRL, care produce la fabrica din localitatea Oiejdea, județul Alba, pateuri și mâncare gătită sub brandurile Capricii și Delicii, Atelier Mediaș, Meniu de-a Gata, De Azi, Catinca, Zi de Zi și Rodna. 

Raul Ciurtin a declarat pentru revista Progresiv că a vândut lui Morad afacerea de pateuri și mâncare gătită pentru a se concentra exclusiv pe afacerea cu produse vegetale, pe care o dezvoltă prin Verdino Green Foods. 

Fratele lui Mohammad Murad a cumparat o fabrica de pateuri in AlbaRaul Ciurtin

Prefera Foods, compania-mamă a lui Ciurtin, a raportat pentru 2021 afaceri de 43 milioane lei și pierderi de 9,5 milioane lei, cu 149 de angajați. 

Hassan îi face concurență fratelui său Mohammad Murad în Neptun

Hassan Morad are deja o experiență vastă în comerțul cu mâncare la conservă, prin Morad Foods SRL, care a înregistrat în 2021 afaceri de 60,7 milioane lei și un profit net de 7,2 milioane lei, cu 117 angajați. Fratele lui Mohammad Murad deține o fabrică de conserve în Glina și una la Topoloveni, prin care produce cunoscutele branduri Mandy Foods, Bunătăți de la Topoloveni și Răsfăț de la Mărioara.

Fratele lui Mohammad Murad a cumparat o fabrica de pateuri in AlbaHotel Neptun

Hassan Morad are afaceri și în turism și imobiliare, făcându-i chiar concurență fratelui său Mohammad Murad pe litoral, unde a cumpărat în 2021 hotelul Hotelul Neptun din stațiunea cu același nume, pentru 5 milioane de euro. Hotelul cu opt etaje are și un teren aferent de aproape 29.000 de metri pătrați era deținut de Grand Plaza Hotel, care operează hotelul Sheraton din București. Omul de afaceri libanez este implicat și în afaceri imobiliare, cum ar fi proiectul rezidențial Onix Park, din nordul Bucureștiului. De asemenea, Hassan Morad este consulul onorific la București al Republicii Centrafricane. 

Fratele lui Mohammad Murad a cumparat o fabrica de pateuri in AlbaMohammad Murad

Cei trei frați Murad mai dețin lanțul de fast-food Spring Food, iar Mohammad Murad- fratele mijlociu, s-a evidențiat în timp drept cel mai mare investitor în turismul românesc, ca proprietar al lanțului hotelier Phoenicia, hotelul Lido din București, hotelurile Amfiteatru, Panoramic, Belvedere și Prahova din Neptun, hotelurile Majestic din Mamaia, Olimp și Jupiter, hotelul Perla din Mamaia și hotelul Forum din Costinești.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bai, stramosii neamului au fost casapiti de tiganetii astia, iar acum asta prolifereaza pe la noi, in timp ce totul este pus pe butuci. Mars inspoi la camila si la harrmul vostru de nespalati
2
0
Sa vina ploaia , sa creasca pateul !
1
0
Ce s-au mai inradacinat tiganusii astia. Oare este bine pentru tara noastra?
6
0
Niste SARLATANI ce nu sunt controlati de ANAF
7
0
Ne-au impanzit scarbele astea de libanezi...
12
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510