REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Frații Micula au rămas și fără Vila Mesteacănul! Cine îi execută pe regii imperiului Frutti Fresh?!

Frații Micula au rămas și fără Vila Mesteacănul! Cine îi execută pe regii imperiului Frutti Fresh?!

Andreea CONDURACHE 26 octombrie 2023 | 00:00 10507

După ce au pierdut Vilele Plopul și Pinul din Neptun, frații Micula au rămas și fără Vila Mesteacănul, achiziționată în anul 2002 cu aproximativ 26 de miliarde de lei. Un executor judecătoresc a organizat o procedură de licitație în vederea vânzării imobilului, la cererea creditoarei Happy Fish SRL din Bihor, în acționariatul căreia îi regăsim pe nimeni alții decât Victor și Viorel Micula.

Fratii Micula au ramas si fara Vila Mesteacanul! Cine ii executa pe regii imperiului Frutti Fresh?!Ioan și Viorel Micula

Vila Mesteacănul din Olimp a fost scoasă la licitație de un executor judecătoresc. Vila, așa cum bine cunoaștem, aparține fraților Micula, de la Frutti Fresh. Nu este singura vilă fără de care au rămas, și vilele Plopul și Pinul fiind scoase la licitație de executorii judecătorești. Interesant este faptul că vânzarea imobilului se face la cererea creditoarei Happy Fish, o firmă din județul Bihor, deținută, printre alții, și de familia Micula. Executarea silită a fost încuviințată prin încheierea nr. 1641/27.12.2021 pronunțată de Judecătoria Beiuș în dosarul nr.3583/187/2021. Imobilul este grevat de contractul de locațiune bunuri imobile nr. 20/27.07.2022 încheiat între debitor în calitate de locator și Prima Impact SRL în calitate de locatar pe o perioadă de 49 de ani, pentru sumă de 5.250 de lei/lună, fără TVA.  

Fratii Micula au ramas si fara Vila Mesteacanul! Cine ii executa pe regii imperiului Frutti Fresh?!Vila Mesteascănul

Amplasarea vilei este într-un cadru natural deosebit, cu orientare către faleza din stațiunea Olimp. Este formată din două corpuri de clădire cu intrări separate. Corpul A având la parter camera de zi, sufragerie, bucătărie complet utilată și un grup sanitar. Suprafața de teren aferentă acestei vile se extinde până la faleză. La etaj sunt 4 dormitoare cu pat dublu, dormitoarele au suprafețe de 14 mp, 17 mp, 16 mp, 16 mp, 3 băi și un grup sanitar. Corpul B are la parter camera de zi, sufragerie, bucătărie complet utilată, grup sanitar. La etaj sunt 3 dormitoare cu pat dublu, cu suprafețe de 19,50 mp, 16,40 mp, 16,40 mp, 2 băi și un grup sanitar, TV, cablu, aer condiționat. Vilele au curte proprie care sunt legate direct de faleză. Amprenta la sol este de 421 mp, iar suprafața totală de teren este de 4526 mp.

Fratii Micula au ramas si fara Vila Mesteacanul! Cine ii executa pe regii imperiului Frutti Fresh?!Vila Pinul

Vila Pinul, amplasată într-o zonă exclusivistă din stațiune, a fost scoasă la vânzare în luna iunie a acestui an, la prețul de 325.000 de euro. Imobilul are două corpuri (A și B), și o suprafață desfășurată de 682 mp, dispusă pe două niveluri.

Fratii Micula au ramas si fara Vila Mesteacanul! Cine ii executa pe regii imperiului Frutti Fresh?!Vila Plopul

Firma Pro Quadriga SRL, la care Viorel Micula este asociat, apare creditoare a firmei Rieni Drinks SRL (parte din holdingul European Drinks), care deține terenul de sub Vila Plopul, ce a fost, de asemenea, scos la licitație în luna iunie a acestui an. Terenul are 1.500 mp, se află în aceeași zonă din Neptun și a fost scos la licitație de la prețul de 279.000 euro. Și acest imobil este închiriat pe o perioadă de 49 de ani firmei Turist Center International SRL, la care asociați sunt Ioan și Viorel Micula.

Strada Scriitorilor, unde se află vilele fraților Micula, face parte dintr-un cartier de vile construite în anii ’70 pentru familia Ceaușescu și apropiații acestora, care își petreceau toate vacanțele de vară la Neptun. O parte din imobile au fost privatizate după 1990, însă destul de puține au mai ajuns în circuitul turistic. Cele mai multe au ajuns în proprietatea unor afaceriști bogați și au semnul de „proprietate privată” la poartă.

Vila Mesteacănul a fost achiziționată cu 26 de miliarde de lei

Frații Micula au deținut trei vile în Neptun-Olimp: Mesteacănul, Plopul și Pinul. Acestea au fost achiziționate în 2002, atunci când fostul ministru al turismului, Dan Matei Agathon, a decis ca statul român să vândă mai multe hoteluri de pe litoralul românesc. S-a organizat o licitație cu strigare, iar noii investitori promiteau, la acea vreme, că vor moderniza unitățile și vor schimba fața turismului în România. Pentru Vila Pinul a licitat și Gheorghe Hagi (prin Hagi Sport SRL) însă a pierdut în favoarea societății Bucegi SA, care a venit cu o ofertă superioară, de aproape 26 de miliarde de lei vechi (de cinci ori mai mare decât prețul de pornire).

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Scrieti un articol si despre halul in care a ajuns statiunea Stana de Vale din Bihor si la fel Motelul Valea Lesului administrate de acesti distrugatori de imobile.
4
0
Confiscat totul JIDANILOR,ca au facut averi pe otrava distribuita ca bautura racoritoare romanilor.
10
1

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510