REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Frații Micula, regii imperiului Frutti Fresh, executați silit din toate pozițiile

Frații Micula, regii imperiului Frutti Fresh, executați silit din toate pozițiile

Andreea CONDURACHE 6 octombrie 2023 | 00:00 11771

După ce au pierdut Vila Plopul din Neptun, frații Micula au pierdut și terenul pe care este localizată Vila Pinul. Astfel, un executor judecătoresc anunță organizarea unei proceduri de licitație în vederea vânzării unui imobil, fiind vorba despre un teren în suprafață de 2.000 de metri pătrați pe care este amplasată Vila Pinul, o vilă amplasată într-un cadru natural și orientată spre faleză, în apropiere de zona de protocol și plaja rezidențială. Prețul de pornire al licitației este de 330.000 de euro, fără TVA, vânzarea fiind făcută la cererea creditoarei Pro Quadriga SRL, acolo unde Viorel Micula apare asociat.

Fratii Micula, regii imperiului Frutti Fresh, executati silit din toate pozitiile

Un executor judecătoresc anunță organizarea unei proceduri de licitație publică în vederea vânzării a unui teren, în suprafață de 2000 de metri pătrați, pe care este amplasată Vila Pinul din Neptun, deținută de Rieni Drinks SA. Firma Pro Quadriga SRL, la care Viorel Micula este asociat, apare creditoare a firmei Rieni Drinks SRL (parte din holdingul European Drinks). Prețul de vânzare a terenului este de 330.000 de euro, fără TVA. Imobilul este gravat de contractul de locațiune bunuri imobile încheiat între firma debitoare și Plus Quadriga SRL în calitate de locatar pe o perioadă de 49 de ani, pentru suma de 1.000 de lei/lună, fără TVA.

Fratii Micula, regii imperiului Frutti Fresh, executati silit din toate pozitiileVila Pinul

De asemenea, Vila Pinul, amplasată într-o zonă exclusivistă din stațiunea, a fost scoasă la vânzare în luna iunie a acestui an, la prețul de 325.000 de euro. Imobilul are două corpuri (A și B), și o suprafață desfășurată de 682 mp, dispusă pe două niveluri.

Strada Scriitorilor, unde se află vila fraților Micula, face parte dintr-un cartier de vile construite în anii ’70 pentru familia Ceaușescu și apropiații acestora, care își petreceau toate vacanțele de vară la Neptun. O parte din imobile au fost privatizate după 1990, însă destul de puține au mai ajuns în circuitul turistic. Cele mai multe au ajuns în proprietatea unor afaceriști bogați și au semnul de „proprietate privată” la poartă.

Fratii Micula, regii imperiului Frutti Fresh, executati silit din toate pozitiileVila Plopul

Frații Micula au deținut trei vile în Neptun-Olimp: Mesteacănul, Plopul și Pinul. Acestea au fost achiziționate în 2002, atunci când fostul ministru al turismului, Dan Matei Agathon, a decis ca statul român să vândă mai multe hoteluri de pe litoralul românesc. S-a organizat o licitație cu strigare, iar noii investitori promiteau, la acea vreme, că vor moderniza unitățile și vor schimba fața turismului în România. Pentru Vila Pinul a licitat și Gheorghe Hagi (prin Hagi Sport SRL) însă a pierdut în favoarea societății Bucegi SA, care a venit cu o ofertă superioară, de aproape 26 de miliarde de lei vechi (de cinci ori mai mare decât prețul de pornire).

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Hoti, furati statul Roman. Pestera ursilor o frauda nationala!
0
0
Faceti un articol si cu nepasarea si distrugerea statiunii Stana de Vale si a cabanei Valea Lesului foste candva in patrimoniul OJT Bihor si astazi distruse complect de fratii Micula.
1
0
Votati AUR sa va fie bine!!!!!
1
3
Goimii cei p****i indura multe.
3
2
astia detin monopol pe fabricarea alcoolului in Ro, bineînțeles cu ajutorul baietilor din statul roman, de acolo sunt milioanele, din alcool
9
2
Nu stiam ca astia sunt JIDANOI imputiti ! Confiscat tot absolut ,trimisi in Siberia ! Jidanoii vor distrugerea si acapararea Romaniei !
13
2
Urati oameni!
10
1
Nu mai votați oameni buni PSD PNL usr unguri, ăștia tot își bat joc de 30 de ani și noi. Tot pe. Iei ii votam
4
3
pana acum de ce nu i-a intrebat nimeni de unde atata avere?va vom da jos la alegeri pe toti
9
6
Cine a fost de fapt in spatele lor?
12
3
Marea privatizare jeguri ordinare ați distrus statiunea
28
1
Astia sunt jidani? Asta explica multe...
26
4

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016