REPLICA ONLINE CONSTANTA

27.4° Constanța Dum., 4 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6811
27.4° Constanța Duminică, 4 August 2024 Anul XX Nr. 6811
 

Frații Palade, din Cernavodă, vor înfunda pușcăria pentru trafic de droguri!

Frații Palade, din Cernavodă, vor înfunda pușcăria pentru trafic de droguri!

Replica API 6 martie 2022 | 22:48 4414

Orașul Cernavodă este cunoscut ca unul în care infracționalitatea este înfloritoare. Un pas înspre ”curățarea” acestuia o reprezintă condamnarea a doi dintre traficanții de droguri care își comercializau marfa în oraș. Astfel, Emanuel Ciprian Palade și Alin Marian Palade au fost prinși în flagrant în timp ce încercau să comecializeze 55 de grame de canabis, pentru 1700 de lei, unui colaborator autorizat.

Magistrații din cadrul Tribunalului Constanța au decis condamnarea lui Emanuel Ciprian Palade la 3 ani și opt luni de închisoare iar Alin Marian Palade a primit 3 ani și patru luni de închisoare. Sentința a fost dată pe data de 5 noiembrie 2021 și a rămas definitivă după ce apelul din 2 martie 2021 a fost respins ca nefondat.

Cei doi frați procurau canabis din Spania

Cei doi frați au fost denunțați de către o persoană că vând canabis porționat și ambalat în staniol ori pungi din plastic transparent, în cantități mari, de ordinul sutelor de grame, cu prețul de 35 lei/gramul. Pentru a lua legătura cu clienții, se foloseau de Facebook Messenger. Cei doi frați procurau cannabis din Spania și propuneau clienților care cumpărau cannabis să vândă și cocaină.

Cum au fost prinși cei doi

La data de 28.01.2021, având în vedere informațiile referitoare la faptul că Emanuel Ciprian Palade va comercializa în cursul aceleiași date o cantitate mare de droguri de risc și/sau de mare risc, organele de poliție judiciară au încheiat un proces verbal în care au notat cele 55 (cincizeci și cinci) de serii ale bancnotelor de 100 de lei, ce urmau să fie folosite pentru efectuarea cumpărărilor autorizate, în vederea prinderii în flagrant a inculpatului, în timpul comercializării de droguri. Cei doi frați s-au apropiat de autoturism, unde au rămas câteva momente discutând cu colaboratorul cu identitate reală, după care autoturismul s-a pus în mișcare parcurgând aproximativ 50 de metri. Autoturismul a oprit în rând cu alte mașini parcate, a oprit motorul, moment în care Emanuel Palade Ciprian a introdus mâna în interiorul autoturismului, iar din interior, colaboratorul autorizat i-a înmânat un obiect de mici dimensiuni, pe care acesta l-a introdus în buzunarul jachetei. Apoi, inculpatul i-a dat colaboratorului o pungă ce conținea muguri de culoare verde, care s-au dovedit a fi canabis.

Percheziții domiciliare

În urma percheziției imobiliare la domiciliul celor doi frați, au fost găsite: un cântar electronic, un grinder metalic auriu, care conținea 0,48 grame cannabis mărunțit, un grinder metalic argintiu care conține 0,06 grame cannabis mărunțit și aproape zece grame de cannabis.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768