REPLICA ONLINE CONSTANTA

22° Constanța Mie., 4 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6842
22° Constanța Miercuri, 4 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6842
 

Fraudă cu fonduri europene, la ferma de porci a nepotului lui Paul Stănescu

Fraudă cu fonduri europene, la ferma de porci a nepotului lui Paul Stănescu

A.F. 18 iulie 2024 | 20:52 889

Parchetul European (EPPO) din Timișoara efectuează cercetări asupra unui număr de cinci persoane pentru fraudă agravantă cu subvenții, falsificare de documente private și fals intelectual, cu un prejudiciu estimat de 667.000 de euro, a anunțat joi Direcția Generală Anticorupție, care a participat la anchetă. Unul dintre cei vizați de anchetă este nepotul secretarului general PSD, Paul Stănescu, potrivit unor surse judiciare.  

Frauda cu fonduri europene, la ferma de porci a nepotului lui Paul StanescuPaul Stănescu

Investigația vizează un proiect de înființare a unei ferme de creștere a porcilor în orașul Corabia, județul Olt, finanțat din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR).  

„Conform anchetei, beneficiarul fondurilor, cu sprijinul furnizorului de echipamente și al consultantului de proiect, a prezentat documente false pentru bunuri care au fost achiziționate la un preț mai mic și care erau de altă natură sau cantitate decât cele solicitate din FEADR, obținând astfel în mod nejustificat fonduri de la bugetul UE în valoare de 667 000 EUR”, se arată într-un comunicat DGA.  

De asemenea, doi angajați ai Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) din România, în exercitarea atribuțiilor lor, au menționat în mod fals că au efectuat controale corecte la fața locului ale echipamentelor solicitate de beneficiar, mai precizează sursa menționată.  

Ancheta EPPO a condus la blocarea unei sume suplimentare de aproximativ 500.000 de euro din fonduri europene, care urma să fie plătită în cadrul proiectului respectiv.  Surse judiciare citate de News.ro au precizat că unul dinbtre cei vizaţi de anchetă este Alex-Florin Stănescu, nepotul secretarului general al PSD, Paul Stănescu.  

Procurorii au făcut percheziții la fermele de porci din Corabia, la sfârșitul lunii trecute.  

Paul Stănescu a afirmat, miercuri seară, că nu a discutat cu fratele său şi cu fiul acestuia în ultimii cel puţin cinci ani.

Ancheta a beneficiat de sprijinul Direcției Generale Anticorupție – Serviciile Județene Anticorupție Timiș și Mehedinți, Inspectoratul Județean de Poliție Timiș – Poliția Municipală Lugoj și Brigada de Operațiuni Speciale Timișoara.  

EPPO este parchetul independent al Uniunii Europene. Acesta este responsabil de investigarea, urmărirea penală și trimiterea în judecată a infracțiunilor împotriva intereselor financiare ale UE, citează digi24.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
pai daia cultivau stuf subventionat in delta dunarii! nu stii nimic ciolacule?
1
0
I M the new Mazare.
4
0
Nici gura nu le miroase.
5
0
Paul Stănescu a afirmat, miercuri seară, că nu a discutat cu fratele său şi cu fiul acestuia în ultimii cel puţin cinci ani.
5
0
PSD fura = pleonasm.
4
0
Sa f*t in gura de hoti inputiti psd -pnl
5
1
eu cred ca in istoria acestei tari nu a existat nimeni care sa se gandeasca la popor si la tara poate in afara de ceausescu!nu se mai poate asa!trebuie schimbare!
6
1

REPLICA


LOTO

6/49
3841593934
5/49
23163718935
joker
173541444516