REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Fraudă de un milion de euro la Universitatea din Sibiu

Fraudă de un milion de euro la Universitatea din Sibiu

Virgil STOIAN 19 septembrie 2023 | 14:54 986

Procurorii Parchetului European, coordonaţi de Laura Codruţa Kovesi, anchetează o fraudă de un milion de euro la Universitatea Lucian Blaga, din Sibiu.

Frauda de un milion de euro la Universitatea din Sibiu

Parchetul European, filiala din Cluj-Napoca, efectuează marţi percheziții domiciliare în județul Sibiu, în cadrul unei anchete asupra Universității Lucian Blaga, sub suspiciunea de fraudă cu fonduri Erasmus.
Plângerea penală a fost depusă de conducerea Universităţii Lucian Blaga

Procurorii aflaţi sub conducerea Laurei Codruţa Kovesi suspectează că angajații universității responsabili cu coordonarea Serviciilor de Relații Externe au întocmit contracte fictive cu diverși cetățeni din Asia de Est, pentru a primi finanțare pentru două proiecte din țările partenere Erasmus+.

În acest context se presupune că studenții, doctoranzii și personalul didactic din Asia au continuat să apară pe statul de plată a două proiecte de mobilitate Erasmus Mundus, chiar dacă contractele lor se încheiaseră. Se crede că semnăturile lor au fost falsificate, pentru ca banii să fie transferaţi altor persoane.

În total, prejudiciul estimat se ridică la aproximativ un milion de euro. “Conducerea actuală a Universității Lucian Blaga cooperează și tot aceasta a depus plângerea inițială care a declanşat această anchetă”, se arată într-un comunicat al Parchetului European, potrivit fanatik.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Veniti si pe la universitatea ovidius din constanta dna Codruța la noi e și mai si
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510