REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Joi, 15 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6822
23.4° Constanța Joi, 15 August 2024 Anul XX Nr. 6822
 

Fritz: Sunt dovezi clare de fraudă la numărarea voturilor în Sectorul 2; Ciolacu - responsabil pentru tăcere

Fritz: Sunt dovezi clare de fraudă la numărarea voturilor în Sectorul 2; Ciolacu - responsabil pentru tăcere

Victor ROTARU 15 iunie 2024 | 00:00 278

Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, a declarat că sunt dovezi clare de fraudă la numărarea voturilor în Sectorul 2 care sunt "bagatelizate" de autorităţi, menţionând că liderul PSD, Marcel Ciolacu, este responsabil politic pentru "tăcerea" partidului lui şi a Guvernului faţă de aceste dovezi, iar liderul PNL, Nicolae Ciucă, trebuie să-şi spună şi el părerea.

Fritz: Sunt dovezi clare de frauda la numararea voturilor in Sectorul 2; Ciolacu - responsabil pentru tacereDominic Fritz

Fritz a mai spus că preşedintele AEP, Toni Greblă, a dat dovadă de "rea credinţă" în organizarea procesului de vot şi trebuie să-şi pună demisia pe masă.

"Nu suntem aici ca să apărăm voturi useriste, suntem aici ca să apărăm dreptul tuturor cetăţenilor Sectorului 2 ca votul lor, indiferent pentru ce partid, pentru ce candidat este, să fie numărat. Şi fac un apel la toţi care ne urmăresc, la toţi cei care urmăresc această temă, să nu subestimeze importanţa crucială pe care o au aceste zile şi rezultatul acestui proces de numărarea voturilor. Ne-am obişnuit în această ţară la o politizare a sistemului de educaţie, ne-am obişnuit în această ţară la o politizare a sistemului de sănătate, ne-am obişnuit la o politizare a unor instituţii publice, dar haideţi vă rog să nu ne obişnuim la politizarea numărării votului, care este baza, fundamentul democraţiei noastre", a afirmat Dominic Fritz, într-o conferinţă de presă susţinută, alături de primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, în faţa Biroului Electoral Sector 2.

El a spus că Marcel Ciolacu este responsabil de tăcerea în faţa dovezilor.

"Am auzit că domnul Ciolacu a spus că cetăţenii nu îşi doresc circ în stradă. Ceea ce vedeţi aici nu este circ, ceea ce vedeţi aici este într-un mod cât se poate de civilizat, de organizat şi de documentat, nişte dovezi că nu doar că au existat câteva neconcordanţe în numărarea voturilor, ci că au existat şi acte clare de fraudă. Eu nu spun că domnul Ciolacu este responsabil pentru aceste neconcordanţe sau este în spatele acestor fraude, dar el este responsabil politic pentru tăcerea partidului lui, pentru tăcerea Guvernului faţă de aceste dovezi. Nu este ca şi cum cineva ar ieşi şi ar explica de ce aceste dovezi: uitaţi semnătura falsificată de fapt este altceva. Nu. Nu dă nimeni explicaţii. Nu iese nimeni să apere acest refuz de a renumăra voturile, ci pur şi simplu vedem tăcere şi bagatelizare", a mai spus Fritz.

Primarul Timişoarei a menţionat că există o responsabilitate să nu fie acceptată "bagatelizarea fraudării unui vot", adăugând că acest lucru "subminează toată încrederea în democraţie şi distruge ţara".

"Fac un apel la tot cei care acum sunt responsabili în secţii şi aşa mai departe: înţeleg că mulţi dintre dumneavoastră sunteţi obosiţi, înţeleg că mulţi dintre dumneavoastră aţi ajuns acolo cu sprijinul unui partid sau altul, înţeleg că poate chiar pe unii dintre dumneavoastră se fac presiuni, dar fac un apel: nu fiţi părtaşi în această fraudă. Încă nu este târziu, încă putem să renumărăm aceste voturi şi încă putem să ne asigurăm că fiecare vot este numărat. Şi cu cât de mult îl stimez pe colegul meu Radu Mihaiu şi cu cât de mult îmi doresc să rămână el primar, nu despre asta este vorba, este vorba despre un respect de bază pentru toţi cetăţenii care s-au trezit duminică, au stat la coadă şi au votat ca buletinul lor de vot să se regăsească în numărarea finală a voturilor", a mai explicat Fritz.

Întrebat dacă nemulţumirile sunt îndreptate doar către premierul Marcel Ciolacu, Fritz a spus: "Fac un apel şi către omul de onoare Ciucă să ne spună care este poziţia lui faţă de aceste dovezi, nu poziţia lui faţă de faptul că domnul Mihaiu este cu aproape 300 de voturi în spate în momentul ăsta, nu mă interesează, nu vreau declaraţii politice".

"Pe mine mă interesează cum crede el că putem să apărăm votul dacă ignorăm aceste dovezi, dacă ignorăm calcule matematice, care nu sunt de contestat de nimeni", a mai spus Fritz.

Întrebat dacă îi reproşează ceva şefului AEP în privinţa organizării alegerilor, Dominic Fritz a spus că este şocat că acesta a recunoscut că "nu totul a mers bine", menţionând că, din punctul lui de vedere, a dat dovadă de rea credinţă şi ar trebui să-şi pună demisia pe masă.

"Eu recunosc că sunt şocat, dacă n-ar fi atât de serioasă treaba, aş spune că sunt amuzat de faptul că într-adevăr a recunoscut că nu totul a mers bine, a recunoscut că poate în viitor alegerile ar trebui organizate mai bine, mai profesionist, dar soluţia pe care o propune dânsul la toate aceste probleme, soluţia pe care o propune pentru faptul că după 40 de ore s-au făcut greşeli evidente, unele cu intenţii, soluţia lui este să îi lăsăm pe reprezentanţii un pic mai mult în pace, că probabil sunt distraşi de atâta atenţie şi să reducem numărul şi drepturile observatorilor de vot. Adică e absolut halucinant. E ca şi cum, nu ştiu, propunerea pentru combaterea traficului de droguri este să reducem numărul de poliţişti pentru că ar putea să deranjeze traficanţii. Este absolut halucinant şi arată nu doar că are o lipsă de înţelegere reală a procesului, ci pentru mine arată şi reaua lui credinţă şi tocmai de aceea cred că trebuie să-şi pună demisia pe masă", a adăugat Dominic Fritz.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Stii tu din Timisoara ca s-au furat voturile in Bucuresti ? Fugi tare usr istule ! Clotide la ultimele alegeri a furat pe fata si nu a mai vazut nimeni ca erati la putere
1
1

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016