REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° ConstanÈ›a Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° ConstanÈ›a MarÈ›i, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Fructele care au grijă de ochii tăi: Îi protejează de razele ultraviolete

Fructele care au grijă de ochii tăi: Îi protejează de razele ultraviolete

A.F. 10 iunie 2024 | 00:00 122

Mănâncă afine – ochii tăi vor fi mai sănătoÈ™i! Este cu adevărat posibil să vă îmbunătățiÈ›i vederea? Da, toată lumea È™tie că ar trebui să aveÈ›i grijă de ochii dvs.

Fructele care au grija de ochii tai: ii protejeaza de razele ultraviolete

Da, este foarte dăunător să stai timp de 11 ore în faÈ›a ecranului. Și apoi să te „relaxezi” uitându-te la televizor sau stând pe telefon. Da, este foarte rău atunci când ochii par să vă „cadă din orbite” la sfârÈ™itul zilei.

Dar să fim sinceri: pentru mulÈ›i dintre cei care studiază È™i muncesc din greu, acestea sunt realități obiÈ™nuite ale vieÈ›ii. Și, din păcate, nu veÈ›i putea renunÈ›a pur È™i simplu la oboseala ochilor. Între timp, în ochi continuă să aibă loc procese care înrăutățesc vederea.

Acest lucru se întâmplă treptat. O persoană poate începe să vadă mai rău în lumină slabă. Devine din ce în ce mai dificil să distingă detaliile mici. Obiectele devin mai înceÈ›oÈ™ate.

Fructele care au grijă de ochii tăi

Un produs ideal pentru prevenirea problemelor de vedere sunt afinele obișnuite.

Probabil că toată lumea a auzit despre beneficiile afinele pentru vedere. MulÈ›i oameni în copilărie cumpărau aceste fructe de pădure proaspete sau congelate È™i erau, de asemenea, încurajaÈ›i să „bea afine” sub formă de suplimente alimentare.

Sunt afinele cu adevărat bune pentru tine sau este doar un marketing inteligent?

Să analizăm boabele din punct de vedere biologic. Beneficiile afinele pentru vedere au fost raportate pentru prima dată în secolul XX. În timpul cercetărilor, oamenii de È™tiință au descoperit că afinele conÈ›in luteină È™i zeaxantină, care protejează ochii de radiaÈ›iile ultraviolete.

Insulina vegetală a fost, de asemenea, găsită în afine. Aceasta este un salvator nu numai pentru ochi, ci È™i pentru multe alte organe. Caracteristica sa principală este efectul antioxidant puternic. Și nu numai pentru ochi, este utilă pentru prevenirea bolilor de inimă È™i a diferitelor oncologii.

Fructele care au grija de ochii tai: ii protejeaza de razele ultraviolete

Proprietăți utile ale afinelor

1. Afinele sunt un antioxidant puternic

Fructele de pădure proaspete și vitaminele pentru ochi pe bază de afine au proprietăți antioxidante ridicate. Și anume, ele ajută la egalizarea nivelului de stres, care afectează negativ vederea. Stresul prelungit și cronic este deosebit de periculos pentru organism. Astfel de condiții provoacă boli oculare grave, inclusiv cataractă și glaucom.

2. Întărirea sistemului imunitar

Afinele conÈ›in o cantitate mare de vitamine: A, C, B1 È™i B6. Vitamina C este deosebit de utilă pentru întărirea sistemului imunitar, afinele nu conÈ›in mai puÈ›ină vitamina C decât afinele acriÈ™oare.

3. Cel mai bun prieten pentru ochi

Afinele sunt un must pentru protejarea ochilor, pentru a preveni sănătatea vederii È™i pentru a ajuta în cazul afecÈ›iunilor existente.

Datorită glicozidelor pe care le conÈ›in, afinele întăresc perfect retina È™i vasele de sânge. Normalizează procesele de protecÈ›ie din retină. Datorită colagenului, întăreÈ™te È›esutul conjunctiv. MenÈ›ine nivelurile optime de oxigen È™i oligoelemente vitale pentru funcÈ›ionarea normală a organelor vizuale.

Cercetările arată capacitatea afinele de a îmbunătăți acuitatea vizuală. Afinele cresc aportul de sânge la nivelul retinei, îmbunătățind astfel claritatea vederii.

În general, afinele ajută la întărirea sistemului vizual, inclusiv la îmbunătățirea capacității ochiului de a focaliza la diferite distanÈ›e. Boabele sunt utile pentru tratarea sindromului de ochi uscat. Ele ajută la ameliorarea tensiunii oculare, protejează ochii de oboseală È™i refac complet aportul de vitamine necesare pentru sănătatea sistemului ocular.

Câte afine ar trebui să mănânci pentru a-È›i îmbunătăți vederea?

Afinele sunt mai puÈ›in iritante pentru stomac È™i intestine decât murele. În cazul gastritelor È™i ulcerelor, multe persoane nu tolerează bine murele, dar afinele pot fi mai bine tolerate. Durerile lor nu se vor accentua. PuteÈ›i mânca 200 sau chiar 300 g de afine deodată, fără a vă afecta sănătatea. Dar este totuÈ™i mai bine să vă limitaÈ›i la 50-100 g, recomandă actualno.com, citat de exquis.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510