REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Mie., 31 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6807
18.4° Constanța Miercuri, 31 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6807
 

Fructele coapte previn formarea cheagurilor de sânge şi ajută la prevenirea AVC-ului

Fructele coapte previn formarea cheagurilor de sânge şi ajută la prevenirea AVC-ului

A.F. 1 decembrie 2023 | 00:00 286

Indiferent cât de strictă este dieta noastră alimentară, tot ne dorim să mâncăm ceva dulce, la un moment dat. Şi cea mai bună opţiune este o gustare din fructe coapte decât ciocolată sau sucuri carbogazoase. Iată câteva fructe, pe care le putem coace, transformându-le în adevărate delicii culinare sănătoase şi slabe caloric, relatează Rador Radio România.

Fructele coapte previn formarea cheagurilor de sange si ajuta la prevenirea AVC-ului

Grapefruit

Îmbunătăţeşte fluxul sanguin, previne formarea cheagurilor de sânge şi chiar ajută la prevenirea accidentelor vasculare cerebrale la persoanele în vârstă. Fructele conţin substanţe benefice precum hesperidină şi naringină, care au efecte pozitive asupra sănătăţii. O gustare sănătoasă poate fi preparată din grapefruit copt la cuptor cu miere.

Perele

Luptă cu succes împotriva inflamaţiei şi impulsionează detoxifierea organismului. Lista proprietăţilor lor utile nu se limitează la aceasta. Oamenii de ştiinţă au descoperit că perele au un efect benefic asupra plămânilor în tusea uscată. Preparate la cuptor, perele sunt de obicei suficient de dulci, încât să nu aibă nevoie de zahăr sau miere, însă se poate adăuga puţin zahăr vanilat şi scorţişoară pentru aromă.

Bananele

În ciuda faptului că majoritatea oligoelementelor utile se descompun la coacerea bananelor, rămâne licopenul, care acţionează ca un absorbant pentru excesul de colesterol şi elimină toxinele din organism. O banană coaptă devine un desert complet cu ajutorul câtorva felii de ciocolată neagră. Bananele se taie pe lungime, lăsându-le în coajă, şi se adaugă ciocolată neagră.

Merele

În timpul coacerii, cantitatea de pectine din aceste fructe creşte. Sunt delicioase preparate cu nuci, scorţişoară şi un praf de zahăr brun. Conţin antioxidanţi care previn formarea plăcilor aterosclerotice şi stimulează creşterea microflorei benefice în intestine. Fructele proaspete sunt bogate în vitaminele C, P, E şi grupa B, precum şi mangan, potasiu şi fier, citează stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513