REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° ConstanÈ›a Vin., 18 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6886
12.3° ConstanÈ›a Vineri, 18 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6886
 

Fructul care scade colesterolul și glicemia: Trebuie consumat imediat după ce ai mâncat

Fructul care scade colesterolul și glicemia: Trebuie consumat imediat după ce ai mâncat

A.F. 30 ianuarie 2024 | 00:00 364

Dr. Konstantin Ivanov, nutriÈ›ionist rus, a dezvăluit o modalitate neobiÈ™nuită de a reduce nivelul colesterolului È™i al zahărului din sânge , È™i anume consumul unui fruct delicios. Expertul susÈ›ine că consumul de curmale poate ajuta la reducerea colesterolului rău.

Fructul care scade colesterolul si glicemia: Trebuie consumat imediat dupa ce ai mancat

Fructul care scade colesterolul È™i glicemia:  Curmalele

Dr. Ivanov notează că a fost efectuat un studiu care confirmă capacitatea curmalelor de a reduce nivelul colesterolului aterogen. El a subliniat că curmalele nu pot înlocui medicamentele, dar pot fi un adjuvant util într-o abordare cuprinzătoare a controlului nivelului de colesterol.

NutriÈ›ionistul a subliniat, de asemenea, că includerea curmalelor în alimentaÈ›ie poate ajuta la scăderea nivelului de zahăr din sânge, în special după masă, care însoÈ›eÈ™te adesea prediabetul. Dar el recomandă ca aceste fructe să nu fie consumate în cantități mari, deoarece au un indice glicemic ridicat.

„TotuÈ™i, dacă nu exageraÈ›i, atunci curmalele sunt un produs excelent”, rezumă medicul. De asemenea, nu este recomandat să mâncaÈ›i curmale înainte de masa principală È™i înainte de culcare, cel mai bine este să le consumaÈ›i în prima jumătate a zilei, după masă.

Medicii recomandă ca adulÈ›ii diabetici să se abÈ›ină de la includerea acestor fructe uscate în dieta lor. „Studiile care examinează efectul curmalelor asupra glicemiei arată că acestea nu cresc nivelul de zahăr din sânge mai mult decât pâinea. Ele nu conÈ›in zaharoză pură, aÈ™a că nu provoacă vârfuri bruÈ™te ale nivelului de zahăr. Acesta este motivul pentru care endocrinologii permit includerea curmalelor în dieta pacienÈ›ilor diabetici.

Este important să înÈ›elegem cantitatea zilnică admisă

Pentru pacienÈ›ii cu diabet de tip 1, cantitatea maximă zilnică de curmale este de 2-3 bucăți, iar pentru pacienÈ›ii cu diabet de tip 2 – 2 bucăți”, spune expertul, potrivit actualno.com.

Curmalele conțin multe substanțe utile: betacaroten, acid folic, vitaminele C, A și P, oligoelemente (fier, mangan, zinc, fosfor).

Ele au următoarele proprietăți utile:

  • ConÈ›in aminoacizi unici.
  • Poftesc bine foamea.
  • Ajută în lupta împotriva deficienÈ›elor de vedere.
  • Reduc riscul de boli cardiovasculare (accidente vasculare cerebrale È™i infarcturi).
  • Reduc riscul de depresie.
  • Combat eficient constipaÈ›ia.
  • Întăresc oasele.
  • Ajută la restabilirea funcÈ›iilor cerebrale.
  • Întăresc sistemul imunitar.
  • Reduc riscul de a dezvolta boli neurodegenerative, cum ar fi boala Alzheimer.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
18411739468
5/49
739244635
joker
630232677