Frumusețe și multă prostie! Iluzia de a deveni manechin celebru costă 200 de lei, la Constanța. Video
Frumusețe și multă prostie! Iluzia de a deveni manechin celebru costă 200 de lei, la Constanța. Video
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestNici bine nu a început sezonul estival că țeparii și-au reluat activitatea. Un așa-zis studio media și-a făcut culcuș în Tomis III, Constanța. Agenția, ce se vrea a fi de modelling, abordează oamenii pe stradă pentru a le vinde visul celebrității. Nu puțini sunt cei care au fost păcăliți prin această metodă, escrocheria practicându-se an de an. De data aceasta, escrocii pot fi găsiți pe bd. Tomis, vizavi de Alfa Beta, dar și în zona Pieței 3, unde caută naivii pentru a-i invita la așa-zisul sediu, unde sunt întâmpinați de o domnișorică de 20 și ceva de ani cu vorbele la purtător și mestecând gumă ca la piață. A, încă un detaliu foarte important! Dacă vreți să deveniți vedete, trebuie să plătiți o taxă de înscriere de 200 de lei.
„agent” al firmei fantomă care racolează oamenii pe stradă
Că tot vine sezonul estival! Indivizi, care, sub pretextul unei cariere în industria de publicitate, adică să prezinte pentru brandurile celebre, îi conduc pe creduli pentru o discuție la sediul așa-zisei agenții de casting. De fapt, este un birou, închiriat în zona Pieței din Tomis 3, în interiorul galeriilor comerciale, la etajul 1, vizavi de Alfa Beta. Acolo, cei racolați sunt convinși să semneze un contract, li se fac câteva fotografii, iar la final, aceștia trebuie să plătească o „taxă de înscriere”, urmând să fie sunați pentru a merge la prezentări.
Agenția fantomă, apărută de nicăieri, nu este foarte vizibilă, fiind situată într-un colț de hol și ascunsă după niște paravane. Cei care sunt vizibili sunt agenții sau ,,locotenenții” care agasează naivii pe stradă și le vând povești ieftine. Odată prins în capcană și ajuns acolo, ești întâmpinat de așa zisele recrutoare antrenate să-ți vândă gogoși.
Aparent, selecția se face pe categorii de vârstă, semn că escrocii încearcă să păcălească atât tineri, cât și bătrâni, femei de toate vârstele. După o perioadă în care au încercat să prostească pe toată lumea, se pare că agenția s-a orientat spre vârstnici, promițându-le chiar reclame la medicamente.
Ne-am deplasat și noi la agenția minune. Ne-a întâmpinat o domnișorică, cu pledoaria învățată pe de rost. Ne-am arătat interesați de o colaborare, însă nu i-am inspirat naivitate, așa că ne-a refuzat politicos, precizând că nu mai are locuri disponibile pentru categoria noastră de vârstă... adică peste 20 de ani. ,,Noi acum suntem la alte categorii de vârstă”, spune domnișoara odată ce se simte încolțită.
Video 1:
200 de lei înscrierea!
Am insistat, însă, așa că ne-a precizat și procedura selecției. ,,Se fac niște înscrieri în baza de date, se completează niște date minime și se fac câteva fotografii. Pozele, după 30 de zile, apar pe site-ul companiei și cam atât”. Care companie? Care site? Își spun Studio Media, dar nu sunt de găsit. Dubios, nu? De ce durează 30 de zile pentru a publica pozele? De atât timp e nevoie ca să dispară cu totul?
în această clădire are „firma” biroul
Bineînțeles, există și o taxă de înscriere în valoare de nici mai mult, nici mai puțin de 200 de lei, taxă ce nu îți garantează vreun proiect viitor, pentru că ,,trebuie să fie și din partea ta puțină implicare”. Despre ce implicare o fi vorba, nu știm. Firma, chipurile, câștigă comisioane din evenimente. Însă, cine ar angaja pe cineva fără experiență pentru a poza sau pentru a filma pentru o reclamă?!
Cert este că odată înscris în baza de date, fii sigur că nu vei fi sunat niciodată, mai ales dacă ai apucat să achiți acea taxă de înscriere. Niciodată o agenție de recrutare nu te va aborda pe stradă, promițându-ți marea cu sarea, dar mai ales, niciodată nu va fi nevoie ca tu să achiți vreo taxă pentru a fi implicat în proiecte, campanii sau spoturi publicitare.
Situația nu este necunoscută pentru poliția locală și nici pentru OPC, în trecut existând nenumărate reclamații cu privire la aceste agenții fantomă.
Video 2:
În concluzie, nu cădeți în plasa escrocilor. Nimeni nu vă va suna vreodată. Din păcate, vânzătorii de iluzii sunt greu de găsit și eventualele fapte penale, greu de probat, pentru că oamenii creduli nu se uită ce au semnat. Acest tip de escroci își iau măsuri de siguranță, iar contractele sunt concepute în așa fel încât să aibă acoperire.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News