REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
26.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Frumusețe și multă prostie! Iluzia de a deveni manechin celebru costă 200 de lei, la Constanța. Video

Frumusețe și multă prostie! Iluzia de a deveni manechin celebru costă 200 de lei, la Constanța. Video

Andreea VEARBĂ 18 mai 2024 | 00:00 4910

Nici bine nu a început sezonul estival că țeparii și-au reluat activitatea. Un așa-zis studio media și-a făcut culcuș în Tomis III, Constanța. Agenția, ce se vrea a fi de modelling, abordează oamenii pe stradă pentru a le vinde visul celebrității. Nu puțini sunt cei care au fost păcăliți prin această metodă, escrocheria practicându-se an de an. De data aceasta, escrocii pot fi găsiți pe bd. Tomis, vizavi de Alfa Beta, dar și în zona Pieței 3, unde caută naivii pentru a-i invita la așa-zisul sediu, unde sunt întâmpinați de o domnișorică de 20 și ceva de ani cu vorbele la purtător și mestecând gumă ca la piață. A, încă un detaliu foarte important! Dacă vreți să deveniți vedete, trebuie să plătiți o taxă de înscriere de 200 de lei.

Frumusete si multa prostie! Iluzia de a deveni manechin celebru costa 200 de lei, la Constanta. Video„agent” al firmei fantomă care racolează oamenii pe stradă

Că tot vine sezonul estival! Indivizi, care, sub pretextul unei cariere în industria de publicitate, adică să prezinte pentru brandurile celebre, îi conduc pe creduli pentru o discuție la sediul așa-zisei agenții de casting. De fapt, este un birou, închiriat în zona Pieței din Tomis 3, în interiorul galeriilor comerciale, la etajul 1, vizavi de Alfa Beta. Acolo, cei racolați sunt convinși să semneze un contract, li se fac câteva fotografii, iar la final, aceștia trebuie să plătească o „taxă de înscriere”, urmând să fie sunați pentru a merge la prezentări.

Frumusete si multa prostie! Iluzia de a deveni manechin celebru costa 200 de lei, la Constanta. Video

Agenția fantomă, apărută de nicăieri, nu este foarte vizibilă, fiind situată într-un colț de hol și ascunsă după niște paravane. Cei care sunt vizibili sunt agenții sau ,,locotenenții” care agasează naivii pe stradă și le vând povești ieftine. Odată prins în capcană și ajuns acolo, ești întâmpinat de așa zisele recrutoare antrenate să-ți vândă gogoși. 

Frumusete si multa prostie! Iluzia de a deveni manechin celebru costa 200 de lei, la Constanta. Video

Aparent, selecția se face pe categorii de vârstă, semn că escrocii încearcă să păcălească atât tineri, cât și bătrâni, femei de toate vârstele. După o perioadă în care au încercat să prostească pe toată lumea, se pare că agenția s-a orientat spre vârstnici, promițându-le chiar reclame la medicamente. 

Ne-am deplasat și noi la agenția minune. Ne-a întâmpinat o domnișorică, cu pledoaria învățată pe de rost. Ne-am arătat interesați de o colaborare, însă nu i-am inspirat naivitate, așa că ne-a refuzat politicos, precizând că nu mai are locuri disponibile pentru categoria noastră de vârstă... adică peste 20 de ani.  ,,Noi acum suntem la alte categorii de vârstă”, spune domnișoara odată ce se simte încolțită. 

Video 1:

200 de lei înscrierea!

Am insistat, însă, așa că ne-a precizat și procedura selecției. ,,Se fac niște înscrieri în baza de date, se completează niște date minime și se fac câteva fotografii. Pozele, după 30 de zile, apar pe site-ul companiei și cam atât”. Care companie? Care site? Își spun Studio Media, dar nu sunt de găsit. Dubios, nu? De ce durează 30 de zile pentru a publica pozele? De atât timp e nevoie ca să dispară cu totul? 

Frumusete si multa prostie! Iluzia de a deveni manechin celebru costa 200 de lei, la Constanta. Videoîn această clădire are „firma” biroul

Bineînțeles, există și o taxă de înscriere în valoare de nici mai mult, nici mai puțin de 200 de lei, taxă ce nu îți garantează vreun proiect viitor, pentru că ,,trebuie să fie și din partea ta puțină implicare”. Despre ce implicare o fi vorba, nu știm. Firma, chipurile, câștigă comisioane din evenimente. Însă, cine ar angaja pe cineva fără experiență pentru a poza sau pentru a filma pentru o reclamă?!

Cert este că odată înscris în baza de date, fii sigur că nu vei fi sunat niciodată, mai ales dacă ai apucat să achiți acea taxă de înscriere. Niciodată o agenție de recrutare nu te va aborda pe stradă, promițându-ți marea cu sarea, dar mai ales, niciodată nu va fi nevoie ca tu să achiți vreo taxă pentru a fi implicat în proiecte, campanii sau spoturi publicitare. 

Situația nu este necunoscută pentru poliția locală și nici pentru OPC, în trecut existând nenumărate reclamații cu privire la aceste agenții fantomă. 

Video 2:

În concluzie, nu cădeți în plasa escrocilor. Nimeni nu vă va suna vreodată. Din păcate, vânzătorii de iluzii sunt greu de găsit și eventualele fapte penale, greu de probat, pentru că oamenii creduli nu se uită ce au semnat. Acest tip de escroci își iau măsuri de siguranță, iar contractele sunt concepute în așa fel încât să aibă acoperire.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
studiogroupct ? :))) multe din femeile voastre aici au de munca
4
2
problema e ca lipseste legislatia si singurul vinovat e parlamentul rupt de realitate care are in fisa postului protectia cetatenilor naivi sau nu politia si justitia probabil nu pot face nimic sau le-ar fi extrem de greu sa se implice si sa gasesca dovezi
5
6
Buna, am venit si eu cu copil meu i s-a spus ca e frumos ca va fii chemat la casting si ca e posibil sa castige lucruri. Am citit contractul si nu am vazut ca, castigul e garantat, aici este la risc dar am fost cu copilul la un eveniment ia placut mult si asta conteaza pentru mine.
19
3
Salut, asa am fost si eu luat si am mers intr-un asa spus sediu, am facut cateva loze si au spus sa platesc, am platit si cand am plecat am zis ca am pierdut banii. Dar surpriza a fost ca am fost sunat, am fost la doua evenimente, mi-am scos pierderea ceea ce este bine.
21
7
Asa, au fost abordata pe strada, am zis primul instinct sa evit dsr pana la urma am intrat in joc, am platit o taxa de 200 de lei, am asteptat 3 saptamani, am fost contactata si am fost la un eveniment de produse cosmetice unde am pastrat produsele si am fost si platita, pana la urma am riscat si am castigat.
22
8
Nu stiu ce sa zic, eu am aplicat si m-au sunat si chiar am castigat venituri din cele promise de ei. Eu am incredere mai ales ca am castigat.
23
12
Păi și miliția ce face ? Se ocupă de cei care vând mărar ! Dar ANAF-ul ? …au luat spaga și s-au făcut ca nu văd
13
19
La fel puteti fi escrocati de politicieni , preoti, politisti care va undeamna sa votati apoi va fura banii. Mult mai mult de 200 ron.
7
20
Mooooooooooooooiiiieeee
6
15
Mai, voi ii faceti reclama mascata lui SMEU GSM, reparatii telefoane, este?
16
6
La cate maimute exista care nu au oglinda acasa si se cred top model este o afacere buna
14
17
Fudulia și prostia se plătește
26
17
Pușcărie și plata daune de să-i usture curu’ pe escroci, inclusiv pe maimuța grasă din video. Am pățit-o și eu acum 18 ani cu copilul, în mamaia, pe vremea când acești escroci își făceau debutul. Chiar nu au leac?! Imbecila si inutila poliție!
43
20

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510