REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Mar., 1 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6869
9.4° Constanța Marți, 1 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6869
 

Furtună într-un pahar cu apă sau despre cum au fost manipulați românii cu mega ciclonul Ashley

Furtună într-un pahar cu apă sau despre cum au fost manipulați românii cu mega ciclonul Ashley

Virgil STOIAN 1 octombrie 2024 | 00:00 302

Românii au așteptat cu sufletul la gură ca un al doilea potop să vină peste țara noastră, după ce însuși marele Arafat a avertizat asupra urgiei, urmând să ne lovească un mega ciclon. Ciclonul Ashley s-a dovedit a fi o furtună într-un pahar cu apă, iar în loc de inundații, au început să curgă glumele despre ciclonul care... a uitat să vină. Dacă la primele inundații, atunci când au exista mii de sinistrați care au rămas fără case autoritățile au fost prins nepregătite, ca de obicei, de această dată excesul de zel a făcut ca alți mii de oameni să fie mobilizați pentru ceva ce nici măcar nu a existat. Și dacă totuși ar fi fost urgie, cum ar fi reușit câțiva saci de rafie să oprească potopul?! A fost oare doar praf în ochi pentru a acoperi scandalurile legate de casele și chiriile lui Iohannis sau Arafat a vrut să dovedească că reușește, ca un adevărat Moise, să stăpânească apele?!

Furtuna intr-un pahar cu apa sau despre cum au fost manipulati romanii cu mega ciclonul Ashley

 

De pe la mijlocul săptămânii trecute, România a fost alertată în mod excesiv prin comunicatele ANM cum că vine Ciclonul Ashley. Oamenii s-au speriat, mai ales cei din Moldova, bătuți de soartă, deja, de ultimul „ciclon“ care i-a lăsat fără case și agoniseala de-o viață. În mod normal, pentru dezastrul și morții de la Galați, de exemplu, ar fi trebuit să se lase cu arestări, dar cine să plătească? Vorba aceea: tot mortul e vinovat!

Revenind, evident, toate informările și avertizările au fost preluate de media și transmise mai departe... pentru că, normal, erau făcute de specialiști și oficialități. În final, toată lumea a înțeles: a fost vorba despre o operațiune de manipulare care s-a executat de la cap la coadă. Dar, de ce? De către cine? Cine a comandat „ciclonul“ și panica printre români?!

Furtuna intr-un pahar cu apa sau despre cum au fost manipulati romanii cu mega ciclonul Ashley

Mii de oameni evacuați... degeaba

Așadar, în toată țara au curs avertizările de coduri, care mai de care mai colorate, iar peste 6.000 de oameni din câteva județe au fost evacuați preventiv din cauza avertizărilor meteo. După alarma falsă, Raed Arafat, șeful ISU, a transmis că nu au fost situații grave în urma inundațiilor și nu au fost persoane puse în pericol. El a precizat că nivelul de alarmare al populației nu a fost exagerat, pentru că autoritățile sunt obligate să ia măsuri preventive în asemenea cazuri.

Furtuna intr-un pahar cu apa sau despre cum au fost manipulati romanii cu mega ciclonul Ashley

Fechet alarma și mai tare: România va fi, practic, măturată de acest ciclon, pe care îl numim Ashley

Păi și cu miile de pompieri din toată țara obligați să vină din tura liberă și să aștepte ciclonul Ashley, ce facem? Panicardul de serviciu a fost ministrul mediului, Mircea Fechet, care declara: „Suntem într-o zi foarte specială, pentru că astăzi, la noapte şi mâine, România va fi, practic, măturată de acest ciclon, pe care îl numim Ashley”.

Furtuna intr-un pahar cu apa sau despre cum au fost manipulati romanii cu mega ciclonul AshleyRaed Arafat

Mobilizare sublimă, ciclon ciuciu

În mai multe județe, oamenii au fost evacuați, fiind așteptate „tone“ de apă pe metru pătrat și alte asemenea urgii. Abia după ce au ieșit specialiștii ANM și au explicat că acel ciclon Ashley nici măcar nu există, s-au gândit și autoritățile să calmeze lumea. Cam târziu totuși.

Furtuna intr-un pahar cu apa sau despre cum au fost manipulati romanii cu mega ciclonul Ashleyurmările „potopului“, la Constanța

Ashley e o găselniță pur românească

Conferențiarul Lucian Sfîcă spune că nu există niciun ciclon Ashley așa cum au anunțat autoritățile. Că acesta e doar o invenție. Asta chiar dacă Ministerul mediului vorbește clar de ciclonul Ashley. „La o căutare pe Google veți afla că Ashley e o găselniță pur românească. Nu veți găsi știri cu Ashley decât din România. Iar lucru ăsta ar trebui să dea de gândit. Serviciul Meteorologic Italian a dat un nume potențial unui ciclon care e posibil să ia naștere în bazinul mediteraneean în zilele din urmă, dar în mod efectiv acest ciclon nu există pe hărți. Un ciclon extratropical, specific regiunilor noastre, pentru a fi definit ca atare, trebuie să aibă în centrul său izobare închise (cerc) care să delimiteze valori mici și foarte mici de presiune atmosferică. Atunci când acest lucru se întâmplă sunt indicate pe hartă formațiunile barice de acest fel printr-o literă specifică, funcție de originea hărții (L-low pressure, T-Tiefdruckgebiet, D-depression etc). În momentul de față doar serviciul meteorologic sârbesc indică mai curajos dezvoltarea unei formațiuni barice ciclonale în regiunea noastră“, a declarat conferențiarul Lucian Sfîcă, un cunoscut meteorolog. De ce oare nimeni nu a catadicsit să întrebe adevărații specialiști de un asemenea potop înainte să mobilizeze și să panicheze mii de oameni?!

Furtuna intr-un pahar cu apa sau despre cum au fost manipulati romanii cu mega ciclonul AshleyLucian Sfîcă

Au anunțat cu surle și trâmbițe că vine potopul, că vor bate vânturile de se vor rupe casele în două. De câteva zile urlă televiziunile c-o să murim înecați. Și iaca vine momentu' Z. Ce-am avut? În majoritatea covârșitoare a zonelor pentru care s-a dat cod portocaliu am avut ploi normale de toamnă. Am tot sunat pe la cunoscuți din diverse zone și toți mi-au spus cam același lucru, anume că a plouat așa cum plouă toamna”, scrie pe Facebook analistul politic Dan Diaconu.

Furtuna intr-un pahar cu apa sau despre cum au fost manipulati romanii cu mega ciclonul Ashley„ciclon“ la Constanța

Culmea, nici măcar serviciile străine de meteorologie nu au dat alerte, ceea mă conduce cu gândul că totul a fost o ticăloșie pusă la punct în laboratoarele noastre. Motivul? Să se încetățenească în mintea omului că «încălzire globală», că «dezastre meteorologice» s.a.m.d. Am văzut-o la TV pe o hoașcă de la meteo care spunea că «estimează că în București, până mâine, se vor strânge cantitățile pe care le-au anunțat». Băi, voi sunteți cu căpuțul? Păi așa pot să estimez și eu 1000 litri/mp și să aștept șapte luni până-mi dă. Păi voi credeți că toți sunt proști pe lumea asta? Așadar, în afara câtorva localități – aceleași care au mereu probleme din cauza caselor puse unde nu trebuie, întreg codul portocaliu al lui Pește este doar o flatulență. Cine plătește, criminalilor? Faceți cu vremea cum ați făcut cu COVID-ul, să transformați o răceală în maladia secolului? Hai, marș la pușcărie, ticăloșilor! Ăsta e caz penal, dar cine să-l investigheze???“, scrie Diaconu.

Românii și-au dat seama că sunt manipulați!

Evident, după falsul ciclon, au început să curgă și ironiile. „În nădejdea autorităților, ne umflă apele cu fulgi cu tot... măcar mai concediați birocrați și mai angajați preoți pentru rugăciuni“, „Ciclonul a simțit ca suntem amărâți si secătuiți ..... Așa că a hotărât.... să ne ocolească!”, „Ce s-a întâmplat în aceste zile de dinaintea furtunii a fost un trist exercițiu de iresponsabilitate. Practicat de politicienii care vor să demonstreze în an electoral că se pricep la toate, inclusiv la furtuni”, „Ceea ce fac autoritățile statului prin înspăimântarea populației cu devastatorul ciclon Ashley, care «va acoperi țara cu ape», este un război psy-ops contra propriului popor. Dacă tot românul ar merge duminica două ore la Sf. Liturghie, țara asta ar trece peste toate furtunile. În tot cazul, la noi astăzi nimeni nu era tulburat după slujbă. Ne-am bucurat de ziua Ancuței Stanciu, minunăția noastră care face catehezele cu copiii, am cântat și am băut un pic de Rară de Purcari. Nu mai vă uitați la mizeria de televizoare care deversează, ca în plandemie, spaime. Pornografia fricii trebuie înlocuită de nădejde. Indiferent ce va fi, e cu îngăduința lui Dumnezeu“, „Eu deja m-am obișnuit cu genul ăsta de alarme! De la gripa aviară încoace, încearcă să bage frica în oameni cu tot felul de nenorociri. În privința inundațiilor, din păcate s-a construit prea mult în zonele inundabile și așa se explică dramele sărmanilor oameni. În rest, propaganda schimbărilor climatice își face treaba!“, sunt doar câteva dintre comentariile românilor.

Furtuna intr-un pahar cu apa sau despre cum au fost manipulati romanii cu mega ciclonul Ashleyurmările „ciclonului“

În concluzie, ciclonul Ashley a făcut românii să uite de casele și chiriile lui Iohannis, de adevărații sinistrați de la inundațiile din urmă cu câteva săptămâni dar și despre adevăratele probleme cu care ne confruntăm. Diversiune, praf în ochi... sau strategie electorală?! Acest sistem de avertizare a populației de... nimicuri și fake uri va face ca atunci când o calamitate care chiar ar putea să aibă loc să ne găsească pe toți nepregătiți.

După aceste alarme false, oamenii nu mai au încredere și nu vor mai băga în seamă avertizările. Va suna RO-ALERT-ul în mijlocul nopții, vor închide telefoanele și se vor culca la loc. Când lupul va veni, oamenii vor sta relaxați. Și, cine va fi de vină atunci?! Tot românii, că n-au luat în seamă avertizările! Să auzim de bine!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
4721674622
5/49
2412151840
joker
18175371515