REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.4° Constanța Dum., 18 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6825
30.4° Constanța Duminică, 18 August 2024 Anul XX Nr. 6825
 

Gabriela Dancău: Românii din Italia sunt persoane foarte apreciate în comunităţile în care trăiesc

Gabriela Dancău: Românii din Italia sunt persoane foarte apreciate în comunităţile în care trăiesc

Victor ROTARU 16 februarie 2024 | 00:00 195

Românii din Italia sunt persoane foarte apreciate în comunităţile în care trăiesc, sunt bine integraţi şi au o contribuţie foarte importantă la dezvoltarea acestei ţări, a declarat, miercuri, ambasadorul României Gabriela Dancău, care a participat la întâlnirea premierului Marcel Ciolacu cu reprezentanţii comunităţii româneşti în peninsulă, care a avut loc la Roma.

Gabriela Dancau: Romanii din Italia sunt persoane foarte apreciate in comunitatile in care traiescGabriela Dancău

"Faptul că relaţiile româno-italiene sunt la un nivel excelent astăzi se datorează şi eforturilor compatrioţilor noştri, atât în plan profesional, dar şi personal, comunitatea românească având un rol de cea mai mare importanţă în relaţia bilaterală. Românii din Italia sunt persoane foarte apreciate în comunităţile în care trăiesc, sunt bine integraţi şi trebuie să subliniez că au o contribuţie foarte importantă la dezvoltarea acestei ţări. Unii dintre ei au devenit lideri în comunităţile lor, alţii au fost aleşi în cadrul autorităţilor locale de mai multe ori, inclusiv cu voturile cetăţenilor italieni din acele comunităţi, în general fiind cu toţii preţuiţi şi respectaţi pentru contribuţia lor în diferite domenii. În acelaşi timp, au un rol foarte important, de a contribui semnificativ la o mai bună înţelegere între popoarele noastre", a transmis ambasadorul României în Italia.

Ea a amintit că precedenta şedinţă comună a Guvernelor României şi Italiei a avut loc la Bucureşti, în urmă cu 13 ani.

"Am venit acum la Roma cu o formulă de cooperare într-o serie de domenii de activitate, atât politico-diplomatice, cât şi sectoriale, în încercarea de a valorifica la maxim potenţialul Parteneriatului strategic consolidat, dar şi pentru a răspunde aşteptărilor cetăţenilor noştri şi mediului de afaceri din cele două ţări. Evenimentul de mâine deschide practic un capitol foarte important în istoria relaţiilor bilaterale dintre România şi Italia. Prim-miniştrii vor semna o declaraţie comună de dezvoltare a Parteneriatului strategic consolidat româno-italian, iar miniştrii - mai multe memorandumuri de cooperare bilaterală în varii domenii. Se vor decide lucruri importante care privesc bunăstarea cetăţenilor şi economiilor ţărilor noastre", a afirmat Gabriela Dancău.

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a început miercuri o vizită de lucru de două zile în Republica Italiană, pe agendă aflându-se şi cea de-a treia reuniune a Cabinetelor de la Bucureşti şi Roma, potrivit agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
20164714374
5/49
34336183913
joker
1452523620