REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.9° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.9° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Gabriela Firea anunță CONDIȚIA pentru a autoriza mitingul celor din diaspora, în Piața Victoriei

Gabriela Firea anunță CONDIȚIA pentru a autoriza mitingul celor din diaspora, în Piața Victoriei

Replica API 20 iulie 2018 | 01:24 476

Urmare a discuțiilor din spațiul public referitoare la solicitarea Federației Românilor de Pretutindeni privind organizarea unui miting în Piața Victoriei în data de 10 august 2018, Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, face următoarele precizări:

„Am luat act, la revenirea din concediul legal de odihnă, de faptul că cererea Federației Românilor de Pretutindeni de a organiza un miting în București a primit aviz negativ din partea Comisiei de Avizare a evenimentelor, motivul invocat fiind acela că 1 milion de participanți, potrivit cifrei înaintate de către organizatori, ar perturba grav activitatea și libera circulație în Capitală, inclusiv a vehiculelor care intervin în situații de urgență, și ar pune forțele de ordine în imposibilitatea de a garanta siguranța atât a manifestanților, cât și a celorlalți cetățeni care tranzitează zona fără a participa la miting, conform stiripesurse.ro.

În situația în care organizatorul își va reconsidera solicitarea inițială, astfel încât să se încadreze în limite rezonabile din punct de vedere al numărului participanților, Comisia își va reevalua punctul de vedere și nu va mai exista niciun motiv pentru a nu fi autorizată manifestația.

Pentru comparație, la mitingul organizat de PSD în data de 9 iunie 2018, despre care s-a vorbit în acest context, în spațiul public, numărul de participanți declarați de organizatori în Piața Victoriei a fost de 250.000, iar în momentul de vârf al evenimentului s-au înregistrat un număr de 380.000 – 400.000 de persoane, care ocupau în întregime Piața Victoriei, precum și străzile adiacente. Inițial, PSD a intenționat organizarea unui miting la care să participe 1 milion de persoane, dar în urma discuțiilor cu instituțiile implicate în menținerea ordinii publice și a gestionării situațiilor de urgență s-a decis redimensionarea evenimentului în concordanță cu particularitățile și capacitatea zonei vizate.

Primăria Capitalei nu intenționează să obstrucționeze în niciun fel manifestațiile publice, dar solicită ca organizatorii să-și asume explicit respectarea legii și să-și dimensioneze acțiunile astfel încât să nu fie periclitată siguranța nici a participanților, nici a celorlalți cetățeni.

Solicit să se pună capăt acuzațiilor și jignirilor proferate în spațiul public la adresa mea și a Primăriei Capitalei, câtă vreme nu există niciun motiv pentru care vreo entitate să fie lezată de vreo acțiune ireversibilă a autorităților. Legea și regulile sunt aceleași pentru toată lumea și nu se aplică după principiul „cine țipă mai tare”. Democrația înseamnă respectarea libertăților cetățenești câtă vreme acestea nu încalcă libertățile celorlalți.

Regret că unii oameni politici cu pretenții s-au grăbit să arunce cu invective și acuzații, fără să cunoască situația de fapt și legea sau, mai grav, cunoscându-le dar ignorându-le cu bună știință, doar pentru câștiguri efemere în planul imaginii.”, a anunțat Gabriela Firea.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa ne pisham in gura ta mai lingau psd-ist dupa ce o facem posta pe ma-ta!
0
0
Mai handicap idiot. Mata aia curva te-a fatat pe tine oligofren la nastere si a gresit ca nu te-a omorat atunci ca nu mai exista un handicapat in plus. Ne saturam acum doar cu idioti ca europeanu si romanul.
2
8
Gand la gand cu bucurie!!!!
7
3
...rabdare ca nu mai au mult si zboara cu tot cu Dedy si Irinuca.....vor fugii ca potarnichile...Iordache si Nicolicea se vor ascunde ca sobolanii...
9
3
Pe 10 august le vor zbura chilotii si moldovencei parvenite si pupezelor din guvernul dracnea! Si muistului asta de jos care,o tot trage cu arabii si sifilisul!
9
4
mamele voastre s-au futut cu arabii , la ce sa ne asteptam sa iasa , niste sifilitici . Voi latraii de mai jos daca ii sugeti toata pizda nu ajungeti la maturitate . Voi suntetii labagii din fata de la buda bar , care blocati tomisul , muisti sifilitici .
4
7
In 1989 nu le-a dat nimeni autorizatie si totusi au fost milioane, cine se impiedica de autorizatia idioatei de firea?
11
3
vreau s-o vad pe vaca asta si pe olguta futute in toate gaurile de 10 negri cu pule mari.
13
5
muie firea,muie dragnea,muie pesede !!!
20
6
duduie, dna nu ti se potriveste, tata -da- cand puscariasul draknea vehicula acelasi nr de un milion- reactia ta a fost nula, dar ghinion , cu arcanul si contra cost a reusit 125000, chiar nu iti este rusine, in primul rand uita-te in oglinda si incearca sa intelegi cine esti cu adevarat: o mincinoasa, o hoata, o sluga a unui puscarias , uitasem - se poarta familia de primari
15
6
d-na Firea, dvs gasiti intotdeauna gunoi care sa-l aruncati in curtea celor care va critica.
18
9

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016