REPLICA ONLINE CONSTANTA

28° Constanța Vin., 16 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6823
28° Constanța Vineri, 16 August 2024 Anul XX Nr. 6823
 

Gabriela Firea propune construirea unei săli multifuncţionale cu o capacitate de 20.000 de locuri

Gabriela Firea propune construirea unei săli multifuncţionale cu o capacitate de 20.000 de locuri

Victor ROTARU 21 mai 2024 | 10:55 420

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, propune în programul său electoral, la capitolul "Cultură", construirea unei săli multifuncţionale - Arena Polivalentă - cu o capacitate de 20.000 de locuri, unde să fie organizate atât evenimente culturale cu public numeros, cât şi competiţii sportive de talie europeană.

 Gabriela Firea propune construirea unei sali multifunctionale cu o capacitate de 20.000 de locuriGabriela Firea

"'Micul Paris' are şanse să renască! Gabriela Firea propune un plan în minimum 14 paşi pentru renaşterea culturii bucureştene.
Încă nu s-au stins definitiv ecourile intenţiei actualului primar general de a desfiinţa mai multe instituţii de cultură din Bucureşti ca măsură pentru o mai bună gestionare a fondurilor publice. Iniţiativa a generat revoltă. Atât în rândul bucureştenilor, consumatori de cultură, cât şi al oamenilor de cultură, directorilor de teatre, care s-au adresat, pentru salvarea acestora, inclusiv premierului Marcel Ciolacu, reclamând că aceasta încalcă un drept fundamental garantat de Constituţie, răpindu-le oamenilor libertatea de a-şi dezvolta spiritualitatea şi de a accede la valorile culturii naţionale şi universale. Perspectiva alegerilor locale a adus în atenţia publică programele candidaţilor pentru Primăria Generală Bucureşti. Între ele, se distinge programul senatoarei Gabriela Firea, candidata PSD, care propune 'un proiect ambiţios - construcţia Arenei Polivalente - o sală multifuncţională cu capacitate de 20.000 de locuri, unde se pot organiza atât evenimente culturale cu public numeros, cât şi competiţii sportive de talie europeană'", se arată într-un comunicat de presă remis marţi AGERPRES de PSD.

Potrivit sursei citate, Gabriela Firea se angajează să susţină financiar artiştii independenţi, să construiască noi teatre, să susţină accesul gratuit al elevilor şi studenţilor la muzee, proiecte care "pot contribui, alături de multe alte programe şi activităţi, la promovarea culturală şi turistică a Bucureştiului".

Programul de guvernare locală al candidatului PSD la Primăria Capitalei conţine 14 proiecte care vor începe să fie implementate imediat după câştigarea alegerilor şi care vor contribui "la renaşterea strălucirii culturale a Bucureştiului".

Printre acestea se numără construirea sălii multifuncţionale Arena Polivalentă - Complex sportiv Lia Manoliu, reabilitarea, consolidarea şi modernizarea sediilor teatrelor, instituţiilor de spectacol şi a instituţiilor de cultură din Bucureşti, modernizarea şi asigurarea dotărilor pentru spectacolele Circului Metropolitan, realizarea de expertize pentru evaluarea riscului seismic pentru clădirile teatrelor şi ale altor instituţii de spectacol, construirea Teatrului Temporar, o construcţie uşoară cu circa 450 de locuri, care să permită relocarea spectacolelor pentru teatrele care vor intra în reabilitare, modernizare şi consolidare, înfiinţarea unui nou teatru pentru copii şi adolescenţi, potrivit agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Peste tot numai promisiuni și pe urmă jaf generalizat .
1
0
daca face asta urmeaza demolarea Salii Palatului pt a se face gradina regala acolo, ca mai apoi in acel muzeu sa se faca palatul regal si putin mai apoi sa se treaca la monarhie
1
0
Promisiuni PSDiste, dupa alegeri iat se trece la furtul Generalizat, si la schingiuit si omorat batranii din azile .
7
0
cat si in toata tara sunt proiecte si promisiuni de sali de sport polivalente si stadioane fara numar - isterie electorala pe bani publici
8
0

REPLICA



LOTO

6/49
20164714374
5/49
34336183913
joker
1452523620