REPLICA ONLINE CONSTANTA

31.2° Constanța Vin., 19 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6795
31.2° Constanța Vineri, 19 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6795
 

Gata cu boieria?! Cum se strânge cureaua la stat!

Gata cu boieria?! Cum se strânge cureaua la stat!

Mirela PASCAL 24 iulie 2023 | 14:12 4721

Premierul Marcel Ciolacu va cere desființarea a 200.00 de mii de posturi bugetare neocupate. Acest lucru va duce la o economie directă și indirectă a cheltuielilor statului de cel puțin 8 miliarde de lei pe an. Economia directă va rezulta din faptul că posturile vacante erau bugetate, iar eliminarea lor înseamnă că nu se mai consumă bugetul aferent.

Gata cu boieria?! Cum se strange cureaua la stat!

Economia indirectă se va face prin eliminarea posturilor vacante,pentru că multe din posturile vacante serveau doar ca instituțiile să aibă cât mai multe posturi de şefi. Şi preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, luni, că reducerea deficitului bugetar trebuie să înceapă cu tăierea unor cheltuieli ale statului, menţionând că statul trebuie să ofere propriul său exemplu, înainte de a veni cu măsuri pentru cetăţeni şi mediul de afaceri, potrivit cotidianul.ro

„Reducerea deficitului bugetar trebuie să înceapă cu tăierea unor cheltuieli ale statului. În acest context, în cadrul şedinţei de coordonare de astăzi, am solicitat miniştrilor şi secretarilor de stat liberali o analiză rapidă, pentru a identifica măsuri concrete privind reducerea cheltuielilor bugetare ale instituţiilor publice. Pentru a ne încadra în ţinta de deficit bugetar, statul trebuie să ofere propriul său exemplu, înainte de a veni cu măsuri pentru cetăţeni şi mediul de afaceri”, a scris Ciucă pe Facebook.

El a precizat că va propune coaliţiei de guvernare „chibzuirea” cheltuielilor statului la nivelul tuturor ministerelor şi instituţiilor din subordine.

„Voi propune, în cadrul coaliţiei, ca o astfel de acţiune de chibzuire a cheltuielilor statului să se facă la nivelul tuturor ministerelor şi instituţiilor aflate în subordinea sau în coordonarea acestora. Banii alocaţi cheltuielilor în instituţiile statului vin de la cetăţeni şi de la companii. E nevoie, deci, de mai mult respect pentru contribuabili, precum şi de un management substanţial îmbunătăţit. PNL va depune, în următoarea perioadă, toate eforturile pentru îndeplinirea urgentă a acestor obiective”, a adăugat liderul PNL.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
“va cere” - adica intr-un viitor; acum toti sefii mai mari sau mai mici din toata tara se vor grabi sa ocupe cat mai multe din posturile astea contra cronometru daca ciolacu a fost asa de ingaduitor cu ei si i-a prevenit de ce va face nu se stie cand; povestea cu dependenta puternica a partidelor de primari la alegeri se pare ca este cat se poate de reala si acum mai importanta ca niciodata
3
0
Daca la majoritatea privatilor e sclavie (din cauza fricii angajatilor si a nerespectarii legislatiei de catre patroni), asta nu inseamna ca la Stat e boierie pentru ca se respecta Codul Muncii si celelalte drepturi legale. Mda, au dat de greu patronii ca sunt obligati sa le mareasca salariile angajatilor ca sa nu plece sa munceasca in strainatate sau la Stat...
12
4
Pe Bd. Ferdinand, din 4 benzi s-au facut 3 benzi foarte late de zici ca circula avioane pe acolo. Atat s-a putut. Aveti incredere.
14
0
Sa dati o geana si la ANR acolo unde se fac debarcarile.se freaca poala la greu.
10
1
Frecatul pwlii la stat este o minune cerească...salarii mari,vouchere de vacanta trai neneaca...
15
7
Sa mori tu ca faci economie cu posturile astea,nu mai bine ai incepe cu pensiile voastre speciale,salariile alea marite retroactiv la magistrati,solda voastra de protocol marita cu 7000 lei...nerusinatule!
27
4
Cel putin pe plan local, era mai eficient sa curete sistemul de armata de m*******i imputiti, care l-a capusat.
21
3
Mai bine ii taiati salariu si barbita de hypster ciorbarului stelar cu porsu din palazu mare care e responsabil cu chermezele caterinca si dilailele in oras. Ciorbar cunoscut si sub numele de rusulica
14
3
Mai bine ziceti cu bd ferdinand ce se intampla ca pe un sens abia incap 2 masini si celalalt sunt mai late.
11
0
Afara cu cei peste 300 de parlamentari. Ati facut ceva pe referendumul constitutional! Taiati primele , salariile , consilii de administratie, etc de la Structurile gen Transgaz si altele. Ati furat la greu banii celor multi pentru ciurucurile montate politic sa s**a vlaga tarii. Bani sunt dar se duc cu milioanele la niste jigodii numite politic, care nu se mai satura. TAIATI DRACU ODATA SUBVENTIA PENTRU PARTIDE care a crescut enorm. Ce ati facut cu pensiile speciale, de serviciu, etc tot aia e. Teatru de doi lei Campanie electorala pe vorbe de ani de zile. Secretari de stat ce taie frunza la caini, regii autonome pe pierderi cu salarii enorme nu le vedeti. Primarii falite, organizare teritoriala de evul mediu, ce mai vreti. Mari investitii in borduri si trotuare, santuri si gloduri, bai rncati de primarii pe orice prostii. Si nu avem bani? Ba da dar sunt furati la greu.
25
1
si cu parlamentarii adormiți. Reduceți din nr lor pt ca și asa sunt prea mulți pentru cât lucreaza( adică mai deloc), consumatori de salarii necuvenite.
29
2
Nu inteleg daca sunt neocupate pe ce se cheltuie 8 miliarde ? mie mi se pare ca daca sunt neocupate nu se cheltuie absolut nimic; consiliul fiscal estimeaza ca se va ajunge la deficit de 7% pe anul asta, iar Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat azi că este exclus ca r*mânia să încheie 2023 cu un deficit bugetar mai mare de 5% iar un singur procent e foarte mare; am inteles doar doua lucruri : gaura bugetara este o mare problema si s-a ajuns la fundul sacului sau dincolo de el pentru ca in economie se poate prin imprumuturi, imprumuturi care sunt si ele o mare problema acum si psdnl nu se mai gandesc decat la alegeri si imagine si aproape nimic altceva
17
3
Taiati pensiile speciale la magistrati si judecatori, reduceti salariile de 20.000 lei si pensionati-i la 65 de ani. Sunt niste profitori ordinari care judeca stramb si iti trantesc o sentinta prin care maresc nedreptatea facuta de institutiile statului. De asa dreptate sa aveti si voi parte toata viata. Dupa ce ca muncim noi ca sa va imbuibati voi, mai va bateti joc cu sentintele pe care ni la dati. Sunteti inamovibili nu ?
23
6
Chitacule bagati bugetarii in kuuur si mars orasul e ca sarajevo dupa bombardament
14
5
De pensiile noastre ce mai știți? E adevărat ca vor fi majorate cu 50% de la 1 ian. 2024? Rog a face un articol detaliat pe tema asta pentru informarea corecta a cititorilor.
7
14
ce comentarii de useristi poponari!!!!! bwahahahahahaahahhahahahhaha
5
10
HAM ham câini latră și oile pasc iarba verde și grasă de la buget
12
2
Facem alianță cu AURolacii și vom depăși China! Va promit eu, Nea Marcel!
11
5
Sa dea din armata ca e o cloaca in unități nici nu știu de de ce iau banii de la șoferi pana la personalul tehnic dorm non stop
20
7
Covrigarul asta obosit ne ia de fraieri, poate sa taie 500.000 de posturi neocupate ca suna mai bine
17
2
Taiati si bonurile de vacanta si sporurile pentru stat la calculator si altele . dati afara amantele si inchideti sinecurile gen aia de studiat levantul care mananca bani aiurea.
25
5
Desfiintarea unor posturi neocupate!? Ha,ha,ha,ha,ha! Magraonul asta chiar ne ia de p****i! Cum ar fi zis cineva ,,sa se modifice,primesc,dar sa nu se schimbe nimic!"
24
1
Functionarul public este un blocant al proiectelor, daca vede ca este ceva care nu este bine in loc sa te ajute, sa iti explice, prefera sa blocheze orice. Problema grava in tara asta, mai ales cand functio arul Si cere ca sa se rezolve
19
6
Foarte bine ! Mă speriasem, credeam că îmi taie pensia de 2200 de euro pe care o iau ca fost jandarm iesit la 49 de ani. Deși sunt angajat si la stat si mai iau inca 7000 nu prea imi ajunge (femei, bautura, pacanele, bemveu alea alea). Asa, cu masura lui Ciolacu , angajatii mei de la firma care voiau sa plece la sta, raman sclavi in continuare pe plantatie. Fără milă pentru tineret, tăiați tot. să pot vota mereu PSD. Și cand ma gandesc ca nenorocitul ala de Basescu m ar fi dat pe mine afara de la stat si ar fi angajat tineri profesionisti in locul meu ma apuca dracii.
33
4

REPLICA

LOTO

6/49
15382943810
5/49
38202113924
joker
218171712