REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.2° Constanța Mar., 3 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6841
26.2° Constanța Marți, 3 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6841
 

Geoană, încă un pas spre Cotroceni: și-a dat demisia din funcția de Secretar General Adjunct al NATO

Geoană, încă un pas spre Cotroceni: și-a dat demisia din funcția de Secretar General Adjunct al NATO

Mirela PASCAL 3 septembrie 2024 | 16:43 559

Mircea Geoană l-a înștiințat, marți, pe Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, că se va retrage din funcția de Secretar General Adjunct. Mandatul primului român de la vârful NATO ar urma să se încheie pe 10 septembrie, după 5 ani de mandat. Asta înseamnă încă un pas făcut spre Cotroceni!

Geoana, inca un pas spre Cotroceni: si-a dat demisia din functia de Secretar General Adjunct al NATO

Mircea a lucrat pentru NATO aproape cinci ani. Concentrarea lui asupra tehnologiei și a provocărilor emergente de securitate a fost esențială pentru a stimula inovația în Alianță. Este un adevărat susținător al relațiilor dintre America de Nord și Europa. Munca sa cu partenerii a adus foarte multe beneficii NATO. Îi doresc toate cele bune pentru viitor” a scris Secretarul General al NATO

Să fiu în conducerea NATO a fost onoarea vieții mele. Îi mulțumesc Secretarului General Stoltenberg pentru încredere și prietenie. Împreună, în ultimii 5 ani, am traversat multe momente dificile, dar am împărtășit și nenumărate realizări, alături de echipa noastră remarcabilă. Pe măsură ce trec la un nou capitol, privesc cu mândrie la timpul memorabil petrecut în slujba celei mai importante Alianțe din istorie.” a scris, la rândul său, Mircea Geoană, pe pagina sa de Facebook.

Geoana, inca un pas spre Cotroceni: si-a dat demisia din functia de Secretar General Adjunct al NATOJens Stoltenberg și Mircea Geoană

Germanul Boris Ruge, actual secretar general adjunct pentru afaceri politice şi politica de securitate al Alianţei, care conduce echipa responsabilă cu afacerile politice din cadrul Statului Major Internaţional al NATO, îl va înlocui pe Geoană.

Geoană declara săptămâna trecută, în exclusivitate pentru Digi 24, referitor la candidatura la prezidenţiale, că la nivel personal, decizia sa este luată, dar trebuie să mai aştepte câteva zile. ”Voi anunţa decizia, în momentul în care voi termina mandatul la NATO”, a subliniat el.

Mircea Geoană, acum în vârstă de 66 de ani, este din octombrie 2019 secretar general adjunct al NATO.

A fost preşedintele Partidului Social Democrat (PSD) din 2005 până în 2010, iar în 2009 a fost candidatul partidului la funcţia de preşedinte al României. A pierdut cursa la limită în faţa lui Traian Băsescu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
CINE VOTEAZA CU CADAVRUUL ASTA EXPIRAT? NU ANTELEG DE CE, GOLAANII ASTIA, DACA TOT VOR SA FIE ACTIVI, NU SE ANGAJEAZA LA UN PRIVAT,SA L PUNA LA MUNCA FIZICA. DACA AR MUNCI MACAR 6 LUNI,SIGUR SE DUC LA PENSIE SAU LA CIMITIIR.
1
1
și-a dat demisia ca oricum nu mai era reales pe funcția de secretar general. ar fi vrut el. candidează că oricum nu-l mai primește nimeni în NATO
2
0
ce a facut mircea la nato pentru romania , asa va face si la cotroceni daca ....
2
0
Că îmi dă casa la munte cu vedere la mare.
5
1

REPLICA


LOTO

6/49
3841593934
5/49
23163718935
joker
173541444516