REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.9° Constanța Vin., 16 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6823
26.9° Constanța Vineri, 16 August 2024 Anul XX Nr. 6823
 

Geoană, întrebat dacă va candida la prezidenţiale: Simt în ţară şi diaspora dorinţa unei schimbări profunde

Geoană, întrebat dacă va candida la prezidenţiale: Simt în ţară şi diaspora dorinţa unei schimbări profunde

Victor ROTARU 13 mai 2024 | 00:00 260

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, consideră că "oferta politică actuală nu e foarte convingătoare" pentru mulţi români şi că simte în publicul din ţară şi din diaspora "dorinţa unei schimbări profunde". El nu a dorit, însă, să răspundă dacă va candida la alegerile prezidenţiale, arătând că un anunţ privind viitorul său politic va fi făcut doar după încheierea mandatului la NATO.

Geoana, intrebat daca va candida la prezidentiale: Simt in tara si diaspora dorinta unei schimbari profundeMircea Geoană

Prezent într-o dezbatere organizată sâmbătă, la Arad, cu ocazia lansării volumului său "Bătălia pentru viitorul României. Gândurile unui român la vârful NATO", Mircea Geoană a fost întrebat dacă nu cumva pe acest proiect editorial doreşte să clădească un proiect politic şi dacă se simte pregătit "să se implice, să prezinte o alternativă".

"Întrebarea nu e dacă eu sunt pregătit, întrebarea e dacă ţara este pregătită", a răspuns Geoană, care apoi a adăugat: "Eu cred că da, eu simt asta, şi nu mă refer la mine, ci legat de starea de spirit a românilor".

El a spus că "nici oferta politică actuală nu e foarte convingătoare" pentru mulţi români, dar a precizat că nu o să ofere un anunţ oficial privind o candidatură, înainte să îşi încheie mandatul la NATO.

Întrebat şi de jurnalişti, la finalul dezbaterii, dacă va candida la alegerile prezidenţiale, Mircea Geoană a răspuns: "Rămân la decizia mea care este o decizie, cred eu, normală, etică, corectă, de a anunţa deciziile mele finale cu privire la ceea ce îmi propun să fac după ce îmi voi termina mandatul la NATO. Ceea ce pot să spun este că simt în publicul românesc din ţară şi din diaspora masivă românească dorinţa unei schimbări profunde. Într-un fel şi participarea în număr foarte mare la lansările mele de carte, la întâlnirile pe care le am în ţară şi diaspora arată un anumit interes, sunt măgulit de acest lucru, dar o decizie consolidată, finală, o voi anunţa după ce voi termina mandatul la NATO", potrivit agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
20164714374
5/49
34336183913
joker
1452523620