REPLICA ONLINE CONSTANTA

28.4° Constanța Vin., 16 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6823
28.4° Constanța Vineri, 16 August 2024 Anul XX Nr. 6823
 

Geoană: România trebuie să facă rapid o reformă la nivel administrativ-teritorial

Geoană: România trebuie să facă rapid o reformă la nivel administrativ-teritorial

A.F. 9 mai 2024 | 18:24 1035

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat, joi, în cadrul unei dezbateri organizate la Alba Iulia, că România are nevoie rapid de o reformă la nivel administrativ-teritorial, fiind, potrivit acestuia, obligaţia viitorilor lideri, după alegerile din acest an, să aibă curajul să înceapă acest lucru.

Geoana: Romania trebuie sa faca rapid o reforma la nivel administrativ-teritorialMircea Geoană

"România trebuie să facă rapid o reformă la nivel administrativ-teritorial. Formula încâlcită, fărâmiţată şi redundantă actuală trebuie simplificată, descentralizată, curăţată de instituţii părăsite, repetitive, scuturată de clanuri politice care o fac nefuncţională. O ţară împărţită în regiuni mai mari, ca şi Polonia, o structură aerisită şi personal redus, care să poată acomoda mai repede investiţii şi genera progres economic şi social", a spus Mircea Geoană.

El a punctat că aceste lucruri nu sunt uşor de făcut şi trebuie planificate.

Geoană a dat exemplul Poloniei, despre care a menţionat că a muncit trei ani înainte să reducă, de la 40 la 16, voievodatele, transformându-şi economia şi societatea şi având curajul politic să facă acest lucru. "Şi nu în campania electorală ca slogan electoral, ci la început de ciclu politic", a adăugat Mircea Geoană.

Acesta a precizat că este "obligaţia" viitorilor lideri ai României, după alegerile prezidenţiale, parlamentare, locale şi europarlamentare, "să aibă curajul să înceapă acest mare şantier prea mult întârziat şi atât de necesar" pentru ţară.

"Acest program naţional de nivelare în sus, de investiţii publice şi private, pentru o ţară care să funcţioneze peste tot şi pentru toţi. Acesta este principalul motor de creştere economică şi dezvoltare pentru următorul deceniu. El trebuie cuplat şi sincronizat cu a doua mare resursă neexploatată a României: masiva noastră diasporă. Le văd ca două motoare, care se potenţează şi se echilibrează reciproc. Ele sunt intim legate, pentru că din lipsă de oportunităţi pleacă tinerii din ţară şi din rezolvarea acestei probleme a diferenţelor de dezvoltare în interiorul ţării va începe probabil şi procesul de revenire al diasporei noastre", a spus Geoană.

Secretarul general adjunct al NATO a participat joi la Alba Iulia la dezbaterea "Din Inima României în inima Europei", organizată de Mişcarea "România Renaşte!'', scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
si cum ne-ai organiza, mai pui de general(securist sau nu?).
2
12
Pt. ala "COMlC": Prezinta-mi UN ROMAN MAI BINE COTAT IN SONDAJE / MAI PREGATIT decat MIRCEA GEOANA, care sa devina viitorul PRESEDINTE AL ROMANIEI si iti ofer 1 MlLlON DE EURO! Cel putin atunci pot inchide ochii linistit ca am votat un PRESEDINTE BUN. Oferta ramane valabila. De acord, Mircea Geoana a fost parte din PSD in trecut, dar NU MAI ESTE. Va place sa auziti/cititi asta sau nu, Geoana ramane singura varianta REALISTA pentru alegerile prezidentiale din 2024, pentru o Romanie puternica in UE si NATO-OTAN. Exista si alti romani buni, precum T*****r Paleologu, dar niciunul nu-l poate bate pe Mircea Geoana intr-o confruntare(NICI MACAR BASESCU). Daca ar mai fi putut candida Basescu impotriva lui Mircea Geoana, cel din urma ar fi sters pe jos cu Basescu precum putina flotei. Cu bune si rele, BASESCU ramane cel mai bun presedinte al Romaniei pana in prezent. SOLUTIA e MIRCEA GEOANA PRESEDINTE si DREAPTA UNITA + PNL"la butoane". FONDATORUL PSD=ILIESCU ARESTAT=PSD+AUR+SOS=IN AFARA LEGII
59
3
Sa ne intoarcem la raoane
0
2
@DAN Daca!
1
0
Voi ăștia care pierdeți timp stând pe net și comentați, voi când mai munciți ca să-mi plătiți salariul?
4
3
Sa imi bag matul in tot neamul tau de cosangvini! Sa ma kk pe mormantul tau jegule!
1
7
Comic este ca daca ies jumatate din populatie la vot 1 milion de bugetari reprezinta fix pwla
9
1
Cu declaratia asta a pierdut voturile a peste 1 milion de bugetari + familiile lor, tantalau!
4
7
Trebuie dati afara jumatate din bugetari care freaca menta adica neamuri, amante, cumetrii de politicieni si tinuti cei care fac treaba
8
2

REPLICA



LOTO

6/49
20164714374
5/49
34336183913
joker
1452523620