REPLICA ONLINE CONSTANTA

31.4° Constanța Lun., 19 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6826
31.4° Constanța Luni, 19 August 2024 Anul XX Nr. 6826
 

Geoană: Suntem extrem de vigilenți ca progresul tehnologiei să nu fie folosit pentru a încuraja curente defavorabile nouă

Geoană: Suntem extrem de vigilenți ca progresul tehnologiei să nu fie folosit pentru a încuraja curente defavorabile nouă

Victor ROTARU 16 ianuarie 2024 | 00:00 227

Mircea Geoană a vorbit despre pericolul folosirii Inteligenței Artificiale împotriva democrației. „Suntem extrem de vigilenți ca acest progres al tehnologiei să nu fie folosit și abuzat de către „amicii” democrației, care evident ar dori să încurajeze curente care să le fie favorabile, și să ne fie nouă defavorabile”, a spus secretarul general adjunct al NATO.

Geoana: Suntem extrem de vigilenti ca progresul tehnologiei sa nu fie folosit pentru a incuraja curente defavorabile nouaMircea Geoană

Mircea Geoană: 2024 reprezintă una dintre cele mai complexe perioade ale ultimelor decenii. Și nu în sensul că nu vom continua să sprijinim Ucraina, nici măcar în sensul de extindere regională a conflictului din Orientul Mijlociu. Să nu uităm că este și el destul de aproape. Și geografic, dar și economic.

Ce se întâmplă în Marea Roșie, și ce se întâmplă cu blocarea traficului maritim internațional, e posibil să aibă efecte economice.

Avem alegeri în America, în România, în Republica Moldova, în Europa, în India. Deci, un an foarte complicat.

Tehnologia, în general, va continua și în acest an să meargă în ritm exponențial. Inclusiv Inteligența Artificială.

Și aici, venim la un subiect de care mă ocup în mod direct, și care mă preocupă în mod direct, și unde lucrez și cu UE, în mod nemijlocit, și cu G7 în mod nemijlocit, și cu companiile de tehnologie occidentale, în mod direct, pentru că Inteligența Artificială va crea tentația pentru actori gen Rusia și alții, să abuzeze de aceste instrumente pentru a interfera în sistemul nostru democratic.

Și, aici, vreau să vă spun că suntem extrem de vigilenți, extrem de atenți, și lucrăm împreună cu actorii naționali și europeni, inclusiv în G7, Italia are în acest moment președinția G7, Canada conduce grupul de comunicare strategică din G7, și vreau să vă spun că suntem extrem de vigilenți ca acest progres al tehnologiei, care creează multe efecte pozitive, altele mai puțin pozitive, să nu fie folosit și abuzat de către „amicii” democrației, care evident ar dori să încurajeze curente care să le fie favorabile, și să ne fie nouă defavorabile. Deci suntem extrem de vigilenți și pe acest front, potrivit digi24.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
482515172434
5/49
12292611027
joker
251140103212