REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 18 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6886
11.6° Constanța Vineri, 18 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6886
 

George Bosânceanu zice că nu se vinde Hotelul Histria din Mamaia!

George Bosânceanu zice că nu se vinde Hotelul Histria din Mamaia!

Andreea CONDURACHE 5 decembrie 2023 | 00:00 4305

Hotelul Histria din stațiunea Mamaia, al cărui patron este afaceristul George Bosânceanu, a ajuns la mâna lichidatorului judiciar al societății falimentare Domip Turism Histria SRL. Mai exact, Blue Insolvency Ipurl, desemnată lichidator judiciar al societății mai sus amintite, a anunțat organizarea unei proceduri de selecție a unui expert evaluator autorizat care să efectueze evaluarea bunului imobil din stațiunea Mamaia. Vă reamintim că societatea a cumpărat unitatea de cazare în luna octombrie a anului 2005 de la Mamaia SA.

George Bosanceanu zice ca nu se vinde Hotelul Histria din Mamaia!Hotelul Histria, George Bosânceanu

Hotelul Histria din Mamaia a ajuns la mâna lichidatorului judiciar!  Blue Insolvency Ipurl, lichidatorul societății care deține unitatea de cazare din stațiunea Mamaia, fiind vorba despre Domip Turism Histria SRL, înființată în 1991 și intrată în faliment în anul 2013, a lansat o procedură de licitație în vederea selecției unui expert evaluator autorizat.

George Bosanceanu zice ca nu se vinde Hotelul Histria din Mamaia!Hotel Histria din Mamaia

Cei interesați sunt invitați să transmită ofertele până în cursul zilei de 7 decembrie a.c.. Patronul hotelului, afaceristul George Bosânceanu, spune că este vorba doar despre o formalitate și că nu va pierde hotelul. Mai mult decât atât, unitatea de cazare ar urma să fie supusă unui amplu proces de reabilitare și modernizare.

„Firma este în faliment și acum trebuie făcută o evaluare a imobilului, este doar o formalitate. Firma nu mai are nici măcar o datorie, dar conform legii, trebuie făcută această evaluare... ca să mai plătesc niște bani la stat, plătesc o taxă aiurea. Nu este niciun pericol să îmi pierd hotelul. Taxa o să fie mare, o stabilește expertiza. Hotelul va fi renovat până la primăvară”, a declarat afaceristul Bosânceanu, pentru Replica de Constanța.

George Bosanceanu zice ca nu se vinde Hotelul Histria din Mamaia!George Bosânceanu a fost eliberat miercuri, 1 iunie 2022

Bosânceanu a fost eliberat din închisoare în vara anului 2022

Omul de afaceri George Bosânceanu a fost eliberat miercuri, 1 iunie 2022, din Penitenciarul din Bistrița Năsăud, unde a executat o parte din pedeapsa de 8 ani, (i s-au contopit pedepsele anterioare) pentru comiterea infracțiunilor de furt de energie electrică, deteriorarea sau modificarea fără drept sau blocarea funcționării echipamentului de măsurare a energiei electrice livrate, executarea sau folosirea de instalații clandestine.

George Bosanceanu zice ca nu se vinde Hotelul Histria din Mamaia!imagini surprinse cu momentul demolării unității de cazare

Vă reamintim că societatea Domip Turism Histria SRL a achiziționat în anul 2005 Hotelul Histria de la Mamaia SA.  De asemenea, Hotelul Histria a fost demolat cu mare tam tam în ultimele zile ale anului 2011, pentru că nu avea autorizaţie de construcţie. Ulterior, Băsânceanu s-a apucat să ridice la loc construcţiile puse la pământ de Inspectoratul de Stat în Construcţii. Bosânceanu a fost trimis în judecată pentru mai multe infracţiuni, petrecând câteva săptămâni bune şi prin arestul IPJ Constanţa.

George Bosanceanu zice ca nu se vinde Hotelul Histria din Mamaia!hotelul a fost cuprins de flăcări în anul 2015

Ghinioanele s-au ţinut lanţ de un controversat afacerist din Constanţa. În noiembrie 2015, George Vergiliu Bosânceanu s-a trezit că i-a luat foc hotelul din stațiunea Mamaia. Peste 50 de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea au intervenit pentru stingerea incendiului izbucnit la Hotelul Histria. Flăcările au mistuit acoperişul unităţii hoteliere. În momentul declanşării incendiului în hotel se aflau trei persoane, care au fost evacuate. Pompierii au decopertat întregul acoperiș și au lichidat focarele de la care putea reizbucni incendiul.

Achitat și despăgubit de Statul Român, pentru că a făcut pușcărie pe nedrept

Precizăm, însă, că, deși procurorii l-au acuzat, în 2012, de evaziune fiscală, ulterior Bosânceanu a reușit să demonsteze că nu a încălcat legea. Ba, mai mult, în urma dosarelor înrocmite de procurori, afaceristul a obținut 4 achitări, dar și plata unor despăgubiri de 20.000 de euro oferite de stat, pentru că a fost arestat nevinovat.

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dejecțiile pușcăriei......
0
0
Pe cine intereseaza subiectul.
1
0
Păcat că un om așa bun și serios a ajuns într-o astfel de situație , acest om a făcut mult bine multor fetițe , le-a dat o pâine de mâncat în hotelul lui la fel și multor băieți din toată țara care au căutat un acoperiș deasupra capului în momente grele prin care au trecut , derbedeii ăia de la ENEL și RAJA i-au făcut o grămadă de mizerii dea lungul timpului , la fel cei din organele de control , a fost o victimă a sistemului , inclusiv Mazăre se puse cu controale pe el și i-a dezafectat mare parte din frumoasa lui construcție pe care o făcuse acestui hotel pentru a-l îmbunătății și a crește pestrigiul stațiunii Mamaia , așa ne pierdem toate valorile din țară , nu ne respectăm investitorii care crează locuri de muncă și plătesc taxe și impozite statului r*mân . Păcat , mare păcat .
13
1

REPLICA


LOTO

6/49
18411739468
5/49
739244635
joker
630232677