REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Vin., 26 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6802
20.4° Constanța Vineri, 26 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6802
 

George Gima, USR: E greu de luat în calcul o alianță în Consiliul Local Constanța, având în vedere experiența din trecut. Video

George Gima, USR: E greu de luat în calcul o alianță în Consiliul Local Constanța, având în vedere experiența din trecut. Video

Mirela PASCAL, Mariana MURAT 26 iulie 2024 | 00:00 591

George Gima, noul președinte al USR Constanța, Organizația Municipală, s-a aflat joi, 25 iulie, în studioul Replica, unde a vorbit despre alegerile interne din partid, despre alegerile din 9 iunie, dar a vorbit și despre proiectele pe care le are, în calitate de președinte al partidului. Totodată, Gima a spus și dacă va candida la alegerile parlamentare!

George Gima, USR: E greu de luat in calcul o alianta in Consiliul Local Constanta, avand in vedere experienta din trecut. Video

În debutul interviului, George Gima a explicat motivul pentru care s-au organizat, înainte de vreme, alegerile la Organizația Municipală a USR Constanța. „Florin Cocargeanu a convocat aceste alegeri pentru a-și elibera parte din timpul său să se concentreze pe Consiliul Local Constanța. Coordonează campaniile noastre de ceva vreme și urmează să coordoneze și următoarele campanii din această toamnă și iarnă, prin urmare am făcut acest mic refresh în filială. Le mulțumesc colegilor că m-au ales președinte al Organizației Municipale!”, a spus George Gima.

Întrebat cum comentează zvonurile potrivit cărora în ultima lună au fost aduși mai mulți membri în USR, cu drept de vot, sigur, Gima a explicat: „Se înscriu constant oameni în USR, de când există această organizație și, în special, în ultimii ani s-au înscris din ce în ce mai mulți. Partidul crește, în special în perioada campaniilor, cum a fost și această campanie foarte intensă pentru primărie, care a coincis și cu o campanie pentru europarlamentare. Noi am făcut campanie foarte mult în stradă, nu doar în ultimele 30 de zile înainte de alegeri, dar și lunile dinainte. Cel puțin doi ani de zile noi am fost în stradă și am făcut campanie alături și de Stelian Ion, candidatul la primărie. Beneficiind și de acest proces de campanie probabil că mulți oameni au văzut ceea ce facem, au rezonat cu ideile noastre și și-au depus adeziune de înscriere în partid. Colegii noștri au participat cu toții la închegarea acestei echipe care este acum USR Constanța. Parte dintre colegi au candidat pentru Biroul Local, avem un birou executiv local al filialei, sunt opt femei și șapte bărbați care se implică acum, sunt în conducerea filialei, sunt oameni de toată isprava, de la profesori universitari până la manageri de companii private, antreprenori, o colegă doctor în filologie suntem o echipă cu oamenii din toate domeniile”, a lămurit Gima.

Ce a avut Gima în plus față de contracandidatul Ochiuleț?!

Întrebat ce a avut în plus, față de contracandidatul său, Mihai Ochiuleț, noul președinte al USR a răspuns: „Nu știu ce am avut în plus. Am prezentat un proiect cu care colegii mei au rezonat, mai departe indiferent cine a câștigat și cine nu a câștigat, mergem înainte. Este o competiție internă, în USR lucrurile astea se întâmplă des, nu se agață nimeni de o funcție indiferent, că este vorba de o funcție în intern sau în extern, și sper că ne deosebim cu lucrul acesta de alte partide. Poate că facem lucrurile acestea într-un mod mai transparent decât alte partide, nu se întâmplă niște lucruri în culise și apoi să vii cu rezultatul și să scoți iepurașul din pălărie”.

Are legătură rezultatul alegerilor din 9 iunie cu alegerile interne din USR?

Schimbând registrul, am vorbit cu George Gima și despre alegerile din 9 iunie. „Stelian Ion a confirmat că e principalul rival al primarului Vergil Chițac. Dacă ne uităm la procentul pe partide, USR, în municipiul Constanța, se bate și e în competiție de la egal la egal cu celelalte partide. Deci USR, acum, se înscrie pe acest culoar de competiție și suntem aproape de celelalte partide”. Întrebat dacă, în Consiliul Județean nu se făcea alianța ADU, USR ar fi avut mai multe șanse să fie undeva pe locul doi? „Cred că în următoarea perioadă o să facem și un studiu profesionist, un sondaj de tip sociologic ca să înțelegem de unde vine acest rezultat, dacă am fi avut un rezultat mai bun mergând strict pe linia USR fără alianțe sau să studiem posibilitatea. Trebuie știut că și această comasare a alegerilor europarlamentare cu locale a strâns foarte mult calendarul și nu doar în Constanța și chiar și în toată țara noi. Ne-am asumat o alianță cu care am mers mai departe, acum este clar că ne-am așteptat, pe țară vorbesc, la un rezultat mai bun pe europarlamentare, însă trebuie să înțelegem de unde vine acest rezultat și cum să ne descurcăm mai bine pe viitor”.

Va face alianță USR cu PNL în Consiliul Local?

Unde a greșit USR Constanța? Gima nu a  răspuns concret, însă a dat de înțeles că nu va face alianță cu PNL în Consiliul Local. „Cred că primarul în funcție a dat răspunsul. A spus că a luat voturi și de la AUR și de la PSD, prin urmare îi răspundem că va trebui să lucreze cu aceștia cu AUR și cu PSD. Domnia sa și-a asumat o colaborare sau o posibilă alianță cu un partid extremist, care este partidul AUR.  (...) Mai de grabă noi mergem în opoziție în acest mandat, dar vedem, ne așezăm la masă și discutăm. E greu de luat în calcul o alianță, având în vedere experiența din trecut.

Video 1:

Va candida Gima la Parlamentare?

Și, pentru că tot a fost ales președintele USR, l-am întrebat e George Gima dacă va candida pentru un loc în Parlamentul României, „Organizăm alegeri interne pentru stabilirea candidaților noștri. Se înscriu toți colegii, apoi are loc un vot. Eu am fost candidat și la europarlamentare și le mulțumesc colegilor care m-au votat și sper că în campanie i-am reprezentat cu succes cu optimism cu un program apoi când vor fi aceste alegeri vin si vă spun care sunt colegii dar nu a-și exclude candidatura mea. Nu exclud o candidatură, dar colegii decid

Legat de președinta USR, Elena Lasconi, Gima are mare încredere că va face o figură bună la prezidențiale. „Eu sunt bucuros că Elena Lasconi a venit cu acest proiect de a câștiga alegerile în USR în urma demisiei lui Cătălin Drulă. Elena Lasconi și-a asumat acest proiect, președinte al partidului, și apoi candidat pentru alegerile prezidențiale. Alegerile prezidențiale în România sunt cruciale pentru bunul mers al democrației în țara noastră, președintele are atribuții cu care poate reforma multe instituții din țara aceasta și poate duce țara pe un drum al dezvoltării. Acum Elena Lasconi vine cu un suflu nou, este o persoană care are capacitatea să mobilizeze oamenii, masele în jurul ei. Apoi, ca primar al Câmpulungului, a atras în patru ani de zile bugetul fonduri europene echivalentul cu bugetul orașului pe 40 de ani, aleasă cu 70% deci eu am mare încredere. Îmi place stilul domniei sale și nu stilul în extern, ci stilul în management pe care l-a abordat în partid. Mergem mai departe cu Elena Lasconi la alegerile prezidențiale”, spune Gima.

Video 2:

Interviul integral îl puteți urmări în materialul VIDEO de mai jos:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436