REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Mie., 28 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6835
21.4° Constanța Miercuri, 28 August 2024 Anul XX Nr. 6835
 

George Măndilă: A trebuit să ridic steagul din noroi și să aduc Mamaia pe calea cea bună! Video

George Măndilă: A trebuit să ridic steagul din noroi și să aduc Mamaia pe calea cea bună! Video

Mariana MURAT, Emilia BABU, R.D. 28 august 2024 | 00:00 642

George Măndilă, președintele OMD Mamaia, a fost prezent marți, 27 august, în studioul Replica unde a vorbit despre festivalurile din acest sezon estival și despre următoarele proiecte pe care le are în plan. Totodată, Măndilă a vorbit și despre firmele de P.R. care alungau turiștii de pe litoralul românesc prin fake news-uri.  

George Mandila: A trebuit sa ridic steagul din noroi si sa aduc Mamaia pe calea cea buna! Video

În debutul interviului, George Măndilă a vorbit despre partenerii festivalurilor din acest an și cum au reușit să pună Constanța și Mamaia pe hartă: „Vorbim despre festivaluri, sunt în materialele noastre de prezentare. Noi știm destul de multe lucruri despre ei, sunt informații publice de pe internet și încercăm să îi rostogolim în imaginea europeană și în imaginea națională, atât festivalul Neversea, cât și cele 2 festivaluri Sunwaves, festivalul Nostalgia, care va fi acum în weekend. Nu mai vorbesc de festivalul Mamaia, care este deja un titan în rândul festivalurilor, deși acolo prezența nu este una numeroasă, dar simbolistică și încărcătura culturală este una care depășește mult granițele stațiunii Mamaia și cred că a depășit și granițele României. Pentru noi, festivalul de muzică ușoară Mamaia este un reper artistic major și totodată un simbol cultural de prim rang în România. ”

Anul acesta avem un dublu festival Mamaia

Continuăm cu Neversea, care este cel mai mare festival de plajă din Europa și cred că al doilea din lume, unde anul acesta au fost 284.000 de intrări. Au fost mai multe cu 10.000 ca anul trecut. Ansamblul celor 4 zile, deci media spune că aproximativ 250.000 de persoane pe zi au venit în plus față de 2023, deci vă dați seama, media este undeva la 80.000 de oameni pe seară la festivalul Neversea. Apoi ne ducem la festivalul Mamaia, care v-am spus este un alt gen de festival, este considerat San Remo al României și ne bucurăm că după ediția aniversară de anul trecut, de 60 de ani, anul acesta s-a revenit la formula clasică, cea consacrată cu concursuri la creație și interpretare. Anul acesta avem un dublu festival Mamaia fiindcă avem și festivalul de muzică populară și al dansului popular, începe mâine - se desfășoară miercuri, joi și vineri, în aceleași condiții, în aceeași locație, probabil va fi și aceeași prezență, foarte mulți artiști îndrăgiți din muzica populară românească. Evident, vorbim acum și de mai recentul festival intrat pe piață și anume Nostalgia, care crește de la un an la altul și bineînțeles mai avem în septembrie, de închidere, un alt festival Sunwaves, 6 zile și 6 nopți. Vreo 20.000 și ceva  de oameni în capătul stațiunii, tot așa, o bună participare de peste o treime de turiști străini. Deci festivalurile pun Constanța și Mamaia pe hartă, nu neapărat că ar fi avut nevoie Mamaia în interiorul țării de notorietate. Mamaia este arhicunoscută în România”, a declarat George Măndilă. 

Video 1:

Președintele OMD Mamaia a vorbit despre târgurile de turism din străinătate și cum a reușit România să fie o țară foarte respectată în Polonia din punct de vedere turistic:

În primul rând, noi am fost la marile târguri în Europa, și anume la Londra, am fost prezenți la Varșovia, este Bussiness to Customer, adică discutăm cu turistul, consumatorul final. Polonia este o piață extraordinară pentru România, cu cele 38 de milioane de locuitori. Ea este punctul luminos central în toată această zonă cu ieșire la Marea Baltică, tot ce se întâmplă în țările baltice și anume Lituania, Estonia și Letonia își iau lumină din Varșovia. Așadar Polonia cu ceea ce face la târgul de turism pe noi ne ajută foarte mult, România este o țară foarte respectată în Polonia din punct de vedere turistic. Toată lumea știe toate marile stațiuni, toate marile locații din România, atât prin prezența fizică, cât și din poveștile părinților sau ale bunicilor. Au fost generații întregi de polonezi care începând cu 1960 au tot vizitat România fie pe litoral, fie la munte, fie în Delta Dunării, fie în București. Așadar, acolo este o țară țintă. Totodată am vorbit de Marea Britanie, cu tot ce înseamnă ea, și Irlanda, mai vorbim de un târg din Berlin care este foarte mare, al Germaniei - este o țară foarte mare și este cea mai puternică din punct de vedere turistic, ca să spun așa, al exportului de turiști, sunt 90 de milioane de nemți care ies la plimbare în fiecare vară și în fiecare iarnă și încep devreme din aprilie și se retrag undeva la finalul lui octombrie”, a mai declarat acesta.

Firmele de P.R. făceau export de turiști români

În finalul interviului, George Măndilă a vorbit despre firmele de P.R. care în 2022-2023 încercau să alunge turiștii de pe litoralul românesc:

În 2022-2023, am găsit o stațiune lovită din toate direcțiile care nu comunica, nu vorbea și existau voci care se exprimau așa pustiu, dar fiecare își urmărea interesul de breaslă, nu vorbea în numele stațiunii, vorbeau în numele breslei. A trebuit să ridic steagul din noroi, și încet, încet consider că suntem pe calea cea bună. Consider că ne redresăm și că nu mai putem fi loviți oricând și din orice direcție. Firmele de P.R., marii operatori care făceau export de turiști români, îi făceau să nu aleagă Mamaia, cu alte cuvinte, stațiunea nu mai avea reprezentare. A fost rolul OMD-ului să ia în mână această problemă și să o rezolve. Din aproape în aproape, combatem fake news-urile care fac rău. Dacă ele sunt credibile, noi emitem un comunicat de presă local. Aceste fake-news-uri sunt doar niște răutăți, care încă mai există dar sunt din ce în ce mai puține și necredibile. Oamenii se panicau foarte repede în trecut. În perioada contemporană, se observă că adevărul se naște din nimic și nici nu se susține pe ceva anume. Cineva aruncă o știre total necredibilă, dar apoi se construiește adevărul acolo, metafizic. Este important ca OMD-ul să reușească să facă această comunicare națională și să pună stop acestor răutăți. Nu mai reacționăm la orice, ci doar la cele principale, unde simțim noi că ar avea un potențial de pericol. Nimeni nu poate pretinde că Mamaia arată ca o farmacie, nu arată nici măcar ca acelea mai bogate”, a declarat Președintele OMD Mamaia. 

Video 2:

Interviul integral poate fi urmărit în video-ul de mai jos:

.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA


LOTO

6/49
40443414245
5/49
24130331438
joker
284518271520