REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.9° Constanța Vin., 23 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6830
23.9° Constanța Vineri, 23 August 2024 Anul XX Nr. 6830
 

George Măndilă: Estimăm 30.000 de participanți la festivalul Nostalgia!

George Măndilă: Estimăm 30.000 de participanți la festivalul Nostalgia!

A.M.S 23 august 2024 | 00:00 415

Mai este foarte puțin și se încheie un nou sezon estival. Feedback-ul este îmbucurător: operatorii par mulțumiți de cum a decurs sezonul, la fel și autoritățile locale. Contactat pentru un punct de vedere - George Măndilă, președinte al OMD Mamaia-Constanța, spune că sezonul estival din anul 2024 este unul excelent, cu creștere turistică foarte puternică pe toți indicatorii.

George Mandila: Estimam 30.000 de participanti la festivalul Nostalgia!George Măndilă

Concertele din Piațeta Cazino 

Încă de la începutul sezonului, Primăria Constanța a venit în sprijinul turiștilor cu multe evenimente organizate în oraș, dar și în Mamaia. „Feed-back-ul primit a fost unul foarte, foarte bun, excelent chiar, au fost foarte mulți oameni în weekend-ul de Sfânta Maria, am încheiat într-o atmosferă senzațională de focuri de artificii, au fost câte 3 artiști celebri pe seară, super cunoscuți din România, deci turiștii din stațiunea Mamaia, din punct de vedere al distracției gratuite, chiar au avut ce vedea!”, ne-a declarat George Măndilă.

Coffee break-ul

În ceea ce privește Coffee break-ul: „Este o operațiune, un eveniment al primăriei Constanța, care se desfășoară săptămânal, sâmbăta – duminica, iar cu ocazia Sfintei Maria chiar 3 zile. Evenimentul este foarte bun, din punctul nostru de vedere, revitalizează zona de promenadă, terasele pot ieși pe partea carosabilă, sunt tot felul de activități artistice, evenimente organizate cu sprijinul primăriei Constanța, când se lasă umbră avem un trafic din ce în ce mai puternic, de la un weekend la altul, deci este o măsură foarte bună, care va avea rezultate în timp”, a mai spus Măndilă.

George Mandila: Estimam 30.000 de participanti la festivalul Nostalgia!

Cum arată sezonul estival din anul 2024 față de anii precedenți

Întrebat dacă poate estima un număr de turiști cu ocazia weekend-ului de Ziua Marinei, Măndilă a precizat: „Nu se pot exprima cifre oficiale, Direcția Județeană de Statistică are termen de prelucrare 45-50 de zile, dar putem să ne referim la indicatorii din ianuarie, adică numărul de rezervări timpurii, la nivelul agențiilor de turism. Aceștia au fost în ianuarie 2024, cu 25% mai mari față de 2023, iar luna ianuarie dă tonul întregului an. Sezonul estival din anul 2024 este unul excelent, cu creștere turistică foarte puternică pe toți indicatorii, este un adevăr de natura evidenței, se vede cu ochiul liber că la Mamaia sunt mai mulți turiști. Anul 2023 a fost mai bun decât 2022 și anul 2024 mai bun decât 2023 și sperăm mai puțin bun decât anul 2025. Suntem în creștere economică în stațiunea Mamaia, este o destinație turistică din ce în ce mai căutată. Mamaia a fost dintotdeauna „Regina” litoralului românesc, sau „Perla”, a avut un ușor recul cu ocazia pandemiei, dar lucrurile s-au îndreptat. Sperăm să ajungem la cifre mult mai mari, încât sezonul să înceapă de la 1 mai și să țină până la 30 septembrie”. 

George Mandila: Estimam 30.000 de participanti la festivalul Nostalgia!

Alte concerte până la sfârșitul sezonului

Se anunță alte concerte până la sfârșitul sezonului: „Avem concerte în fiecare săptămână până la 15 septembrie, tot weekendul e plin la scena Mamma Mia din Piațetă. Invităm toți locuitorii orașului Constanța și turiștii să meargă la festivalul din Mamaia din Piațeta Perla, este un reper artistic major, un simbol de prim brand, prima ediție avut loc în 1963 prima oară, deci suntem la al 61-lea spectacol, toți artiștii mari au cântat aici. Știți cum se spunea: Dacă nu ai cântat pe scena din Mamaia, nu exiști! Ultimul weekend din august avem festivalul Nostalgia la care estimam 20-30.000 de participanți. În luna septembrie, vom avea spectacole de câte 3 zile, în fiecare weekend la Piațeta Cazino - Mamaia până la sfârșitul lui septembrie. Noi, la OMD, tragem linie la 15 septembrie, dar stațiunea va continua până la sfârșitul lui septembrie. E o luna foarte bună pentru plajă, prețurile sunt foarte bune, zgomotul de fond e foarte lejer, apa e caldă, temperatura e foarte bună, atmosfera este plină de energie, de romantism, de nostalgie. Luna septembrie a devenit în ultimii ani o lună potrivită să îți faci un concediu. Mamaia e lipită de orașul mare - Constanța, care are 300.000 de oameni și acum ai ce face și în lunile de toamnă și iarnă. Constanța are energie, are vibrație, are sclipire, este frumos să vizitezi straturile de istorie, monumentele, statuile, clădirile vechi, se poate vizita zona Cazino, Piața Ovidiu, portul Tomis, partea centrală a orașului, poți participa la evenimentele organizate de municipalitate”.

Așadar, anul 2024 se anunță a fi unul excelent din punct de vedere economic și plin de evenimente, care au satisfăcut turiștii și locuitorii orașului. Suntem într-un plin proces de revenire și de creștere, iar viitorul promite mai mult și mai bine.
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA


LOTO

6/49
214037925
5/49
372636251514
joker
30261362913