REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.2° Constanța Mar., 17 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6855
22.2° Constanța Marți, 17 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6855
 

George Niculescu și Silviu Coșa, întâlnire cu primarii din județ. Video

George Niculescu și Silviu Coșa, întâlnire cu primarii din județ. Video

Andreea VREJOIU 11 februarie 2023 | 00:00 1080

O delegație din partea Ministerului Energiei, condusă de secretarul de stat George Niculescu, se află în cursul zilei de vineri, 10 februarie a.c., la Constanța, la o conferință de presă. Tema întâlnirii este reprezentată de oportunitățile de finanțare prin Fondul de modernizare pentru unitățile administrativ teritoriale.

George Niculescu si Silviu Cosa, intalnire cu primarii din judet. VideoSilviu Coșa și George Niculescu

Conferința de presă este precedată de o întâlnire pe același subiect, la care vor participa primarii din județul Constanța.

,,Mă întorc cu bucurie aici și sunt prezent azi la Constanța, acasă, împreună cu colegii din Ministerul Energiei pentru a prezenta 2 oportunități de finanțare pentru primarii din județul Constanța si nu numai. Ne dorim că primarii să fie pregătiți cu proiecte. Primul se referă la producția de energie electrică din surse regenerabile. Pe lângă posibilitatea de finanțare, cadrul legislativ a fost modificat la sfârșitul anului 2021, când am întărit rolul prosumatorului în așa fel încât o primărie care dorește să monteze panouri fotovoltaice pe o școală, deși în perioada verii când există producție și nu consum să o folosească în restul anului”, a declarat George Niculescu. 

„Vorbeam despre faptul că sunt 2 programe cheie. Unul care se referă la producția de energie din surse regenerabile; cealaltă măsură pe care am prezentat-o se referă la modernizarea rețelelor de termoficare. Am luat act de problemele primarilor, de problemele pe care ei le-au pus. Am încercat împreună cu colegii mei să răspundem la toate aceste întrebări. Au mai fost probleme ridicate cu privire la cadastrarea terenurilor pe care se vor face aceste investiții. Bugetul alocat este de 500 milioane de euro pentru proiectul de energie regenerabilă.”, a adăugat George Niculescu.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166