REPLICA ONLINE CONSTANTA

31.3° Constanța Sâm., 3 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6810
31.3° Constanța Sâmbătă, 3 August 2024 Anul XX Nr. 6810
 

George Secărea a prins și el un contract cu statul... fără licitații!

George Secărea a prins și el un contract cu statul... fără licitații!

Replica API 11 aprilie 2022 | 23:29 6728

George Secărea, un afacerist controversat din Constanța, este cunoscut nu numai pentru legăturile strânse pe care le-a avut cu PSD, în special cu Radu Mazăre, dar și pentru investiția pe care o realizează în Faleză Nord, și care este în dezacord cu vecinii. Mai mult, aceștia se războiesc în instanță, în speranța că vor obține anularea proiectului imobiliar. Iată că familia lui George Secărea nu se ocupă doar de dezvoltare imobiliară, ci și de catering. Și, cum banii de la stat sunt ca o mană cerească pentru mulți, nici familia Secărea nu face excepție. Firma deținută de Marioara Secărea hrănește copiii de la o grădiniță din Cumpăna.

George Secărea

Societatea Blanc Roxor Catering deținută de familia lui George Secărea, a bifat două contracte cu Grădinița cu Program Prelungit Paradisul Copiilor, din Cumpăna. În luna martie a primit aproape 9.000 de lei pentru meniul copiilor de pe luna martie, iată că și luna aceasta îi va intrat în cont bani, pentru că unitatea de învățământ i-a atribuit un nou contract pentru asigurarea mesei pe luna aprilie. Vorbim de mic dejun, gustare, prânz, gustare. Având în vedere că este și vacanța de Paște, iar copiii au liber două săptămâni, în conturi îi vor ajunge mai puțini bani, undeva la 5000 de lei. Precizăm că serviciile au fost oferite fără licitație.

În 2020, firma familiei Secărea a avut cifra de afaceri de 3, milioane d elei, profit de 517 381 lei și datorii de 350 761 lei.

Asociat cu Mazăre și cu Constantinescu

Secărea George este implicat în mai multe firme din Constanța, iar în unele dintre ele a fost asociat cu fostul primar Radu Mazăre și cu fostul președinte al CJC, Nicușor Constantinescu. Este vorba despre societățile Alliance Qwest Company SA și Silk Estate SA. Cea mai nouă firmă fondată de Secărea este Sunrise Luxury Residence SRL, căreia i-a pus bazele anul trecut și care are, în prezent, asociați pe fiica lui George Secărea, Georgiana Stoica Secărea și soțul ei, Răzvan Stoica.

Secărea, scandal cu vecinii

Așa cum arătam și mai sus, George Secărea are probleme cu vecinii de pe strada Belvedere. Acesta cer anularea HCLM Constanța 89/2020, prin care s-a aprobat PUZ-ul pentru zona delimitată de strada Belvedere, aleea de acces și proprietăți private, inițiatori Secărea George și Maria, Secărea Marioara. PUZ ce vizează terenul din fața blocurilor BM7 și BM 8, ce au regim de înălțime P+3, teren care a fost spațiu verde aferent celor două blocuri și care a ajuns în proprietatea investitorilor.

Cererea lui George Secărea pentru aprobarea PUZ a fost înregistrată sub nr 35793/21.02.2020 și 6 zile mai târziu, în 28 februarie, s-a adoptat hotărârea de consiliu. Proiectul ar fi fost supus dezbaterii fără avizul comisiei de specialitate a CL, avizul folosit la baza proiectului unul din iulie 2017, anterior înregistrării cererii solicitantului, iar referatul de aprobare a fost întocmit a doua zi după depunerea cererii în baza unor documente care nu mai erau valabile la data adoptării hotărârii contestate. Mai mult, hotărârea ar avea un aviz de oportunitate din august 2014, adică cu patru ani în urma depunerii cererii de adoptare a PUZ. Prin construcția blocurilor, dispar spațiile verzi, dar și un număr de 4 locuri de parcare aferente acestor blocuri. De asemenea, completarea frontului dinspre strada Belvedere va face imposibilă intervenția cu mijloace mecanizate în caz de incendiu la fațadele dinspre mare ale blocurilor BM 7și BM 8.Dosarul în este pe rolul instanțelor de judecată.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Haideti mai .... pt 9000 ron pe luna faceti articol Alti trag milioane Alea afaceri Nu gainaria asta
1
1
Speculanti cu alimentara din mamaia
2
2
masa bogata la copilasi!
1
1
Normal ca Mari prinde contracte fara licitatie. Pai inainte a fost cofetareasa. Iar mai inainte ea si cu sora ei geamana erau folcloristele sefe din Medgidia !
1
0

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768