REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.9° Constanța Vin., 23 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6830
23.9° Constanța Vineri, 23 August 2024 Anul XX Nr. 6830
 

George Secărea s-ar putea să aibă aceeași soartă cu blocul din Mamaia, ca în Faleză Nord! Video

George Secărea s-ar putea să aibă aceeași soartă cu blocul din Mamaia, ca în Faleză Nord! Video

Deria ISLEAM 23 august 2024 | 00:00 574

Scandal între doi mari afaceriști din Mamaia! Pe 12 august a.c., stâlpul de semnalizare a zonei Harlequin din Mamaia, amplasat încă din anul 1995 în apropierea localului, a fost doborât fără nicio autorizație de demolare chiar de către Secărea, spune patronul localului. Cei care au acționat nu ar fi ținut cont că în zonă erau turiști, părinți și copii și că incidentul s-ar fi putut solda într-un mod nefericit. Proprietarul localului spune că stâlpul respectiv era pe domeniul public de 20 de ani, amplasat în baza unei hotărâri de Consiliu Local, de pe vremea lui Radu Mazăre, și că cei care au acționat nu ar fi avut niciun drept să-l demoleze. La baza acestei dispute se află nimeni altul decât George Secărea, unul dintre cei mai cunoscuți oameni de afaceri din Constanța. Conform planului de amplasament și delimitare a corpului de proprietate, spune patronul de la Harlequin, Secărea ar fi pus mâna pe o întreagă bandă a unei străzi, astfel devenind proprietate privată. Pentru a-și mai pune amprenta încă o dată asupra zonei, s-a gândit să mai provoace un scandal, dărâmând, fără autorizație, un stâlp, devenit simbol al zonei din Mamaia. În afară de asta, Secărea are probleme și cu blocul pe care l-a ridicat în Mamaia și care ar putea să aibă aceeași soartă ca proiectul din Faleză Nord, anulat de judecători.

George Secarea s-ar putea sa aiba aceeasi soarta cu blocul din Mamaia, ca in Faleza Nord! VideoGeorge Secărea

Secărea tot vrea, de ani de zile, să facă legea în Mamaia!

Cu ani în urmă, Secărea a reușit să dobândească proprietatea asupra unor terenuri din stațiune, inclusiv asupra unui sector dintr-un sens giratoriu vital pentru traficul din zonă, reducându-l la un singur sens de mers.

George Secarea s-ar putea sa aiba aceeasi soarta cu blocul din Mamaia, ca in Faleza Nord! VideoZonă îngrădită și un singur sens de mers

Surse bine informate indică faptul că terenurile pe care Secărea și-a extins imperiul imobiliar erau considerate cândva spațiu public. Cum a reușit transformarea acestora în proprietăți private rămâne un mister, amplificat de asocierea lui Secărea cu perioada în care Radu Mazăre conducea Primăria orașului Constanța, o perioadă marcată de controverse legate de atribuirea terenurilor publice?

George Secarea s-ar putea sa aiba aceeasi soarta cu blocul din Mamaia, ca in Faleza Nord! VideoPlan cadastral al zonei

A demolat ilegal stâlpul aflat sub tensiune și l-a lăsat... pe stradă

Acesta este și motivul pentru care a ajuns în clinciuri cu vecinii, unul dintre aceștia precizând că Secărea a transformat întreaga zonă în proprietatea sa personală, iscând scandaluri și probleme în mod constant. Cel mai recent scandal a avut loc pe 12 august a.c., când Secărea s-ar fi „lovit” de stâlpul Harlequin, amplasat în apropierea localului.

George Secarea s-ar putea sa aiba aceeasi soarta cu blocul din Mamaia, ca in Faleza Nord! VideoZona Harlequin, stațiunea Mamaia

L-a demolat fără autorizație, spune patronul, pe motiv că ar încurca activitatea ISU, în plin sezon estival, în condițiile în care acesta se afla sub tensiune. Incidentul s-ar fi putut solda cu evenimente nefericite pentru turiștii din zonă.

George Secarea s-ar putea sa aiba aceeasi soarta cu blocul din Mamaia, ca in Faleza Nord! VideoStâlp de semnalizare, demolat ilegal

Stâlpul de la Harlequin, demolat ilegal de Secărea

Stâlpul de semnalizare era amplasat în fața restaurantului Harlequin încă din 1995 și ar fi fost demolat ilegal, fără autorizație. Stelu Enache, patronul localului, spune că va face și o plângere la poliție: „Pe 12 august ne-am trezit că cineva ne-a tăiat un stâlp. Cei de la hotel Florida ne-au trimis o adresă cum că încurcă ISU, nu știu de unde scot ei.”

George Secarea s-ar putea sa aiba aceeasi soarta cu blocul din Mamaia, ca in Faleza Nord! VideoZona Harlequin, stațiunea Mamaia

„Stâlpul este acolo din anul 1995 și era o semnalizare pentru toată zona noastră, pe care Mazăre ne obligase, printr-o hotărâre de Consiliu Local, să îl punem. Dumnealor fac niște abuzuri continue, mai ales că nu respectă dreptul de riveranitate. Au cumpărat, în trecut, niște terenuri și niște alei pe acolo care nu trebuiau cumpărate. Acum oamenii le revendică. Ei încearcă să închidă toată zona de acces pe acolo.”

George Secarea s-ar putea sa aiba aceeasi soarta cu blocul din Mamaia, ca in Faleza Nord! VideoStâlp de semnalizare, demolat ilegal

„Încearcă să acapareze zona și fac tot felul de abuzuri.”

George Secărea face, în continuare, legea în zonă, mai acuză Enache. Amplasează bariere și stâlpi, fără a primi autorizații: „În fața hotelului Florida, au amenajat un părculeț pe un sens de circulație și chiar la intrarea hotelului au pus niște dale, bariere. În anul 2000, acolo erau două sensuri de circulație și era un sens giratoriu în zonă, lucru care se poate verifica la OCPI, în istoric. Au tot felul de bariere, stâlpi fără autorizație. Toată ziua e câte un meșter pe acolo care pune alți stâlpi. Încearcă să acapareze zona și fac tot felul de abuzuri. O să fac plângere la Poliția Locală luni dimineață, că nu se mai poate cu ei. Oamenii provoacă tot timpul, ceartă angajații, că o să ne închidă... În mijlocul sezonului, dărâmă stâlpi fără nicio autorizație, că ar fi pe terenul lor”, declară Stelu Enache.

George Secarea s-ar putea sa aiba aceeasi soarta cu blocul din Mamaia, ca in Faleza Nord! VideoStâlp de semnalizare, demolat ilegal

I-au demolat stâlpul, trimițându-i un e-mail

Stelu Enache va face o plângere și la Poliția Locală. Stâlpul Harlequin, aflat sub tensiune, a fost demolat într-o zi în care nu era nimeni la restaurant, Enache fiind înștiințat prin e-mail: „Nu ai cum să fii pe terenul tău, atât timp cât nu ai o expertiză în zonă, vizavi de terenul meu. Se vede clar că e pe domeniu public, dumnealui spune că e pe terenul lui. Se vor dovedi toate astea în instanță. Ei mi-au trimis un mail că dărâmă stâlpul, că încurcă ISU, lângă el fiind alt stâlp de lumină. Nu știu de ce nu dărâmă toți stâlpii pe acolo, prin parcări. Au stâlpi și bariere peste tot, fără nicio autorizație. Nu se ține cont că există și altcineva în zonă.”

George Secarea s-ar putea sa aiba aceeasi soarta cu blocul din Mamaia, ca in Faleza Nord! VideoStâlp de semnalizare, demolat ilegal

Video - stâlpul distrus

„Tot timpul au niște meșteri pe acolo care fac câte ceva: „Ne-a trimis domnul Secărea, ne-a trimis domnul Mirea...”. Nu se poate așa ceva! Te trezești dimineața, mai pun ei câte un stâlp, un zid, cum le vine lor. Noi suntem din anul 1995 acolo, zona se numea Harlequin. Acum o să ajungem la un război?!”, declară Stelu Enache.

Contactat pentru un punct de vedere, George Secărea nu a putut da un răspuns concret în vederea incidentului până la finalul ediției.

Video - Zona Harlequin

Video - Zona Harlequin

 

Secărea se îmbogățește... cu autorizație de vilă turistică a construit bloc de 7 etaje

Schimbând registrul, precizăm și faptul că  George Secărea face tot posibilul să stăpânească întreaga zonă și să se îmbogățească prin vinderea unor terenuri achiziționate... cu manevre, spun unii. Blocul din zonă trebuia să fie, de fapt, o vilă turistică de 3 etaje: „Nu știu cum, a ajuns de 7 nivele. Autorizația prevedea doar 3. Acolo, înainte, în anii 2000, a fost spațiu verde. Am avut eu contract ani de zile, eu întrețineam spațiul verde. După ce l-au cumpărat ei, au făcut să pară că acolo a fost o fundație... o escrocherie! În 2002 era spațiu verde, apoi, în 2004 au făcut ei o manevră. Trebuia să fie o vilă turistică... a ajuns bloc și mai e și de vânzare. A cumpărat toate terenurile de acolo și vinde cu 15.000 de euro un loc de parcare. A luat cu 9 euro și le vinde cu 15.000”, completează Stelu Enache.

George Secarea s-ar putea sa aiba aceeasi soarta cu blocul din Mamaia, ca in Faleza Nord! Videoblocul din Mamaia ridicat de Secărea

Video:

 

De precizat faptul că Secărea nu este în război doar cu vecinii din Mamaia! În urmă cu mulți ani, s-a iscat un scandal în Faleză Nord, legat de imobilul pe care George Secărea vrea să-l construiască pe strada Belvedere. Vecinii s-au chinuit în instanță să obțină anularea hotărârii ce vizează aprobarea PUZ-ului care-i permite afaceristului să construiască în zonă. Pe 21 august, Tribunalul a anulat autorizația de construire nr. 1337/30.09.2020 şi autorizația de construire nr. 1338/30.09.2020 emise de Primarul Municipiului Constanţa. Așadar, Secărea nu are voie să-și ducă proiectul la final. Ce-i drept, decizia nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel.

George Secarea s-ar putea sa aiba aceeasi soarta cu blocul din Mamaia, ca in Faleza Nord! Videozona din Faleză Nord, unde Secărea vrea să ridice alt bloc

Acestea fiind spuse, oare de ce nu se sesizează și vecinii din Mamaia cu privire la blocul ridicat de Secărea? Secărea nu numai că a construit un hotel impresionant pe locul unei foste vile, dar a și amenajat o parcare privată pe care, în mod inexplicabil, o păstrează ca inaccesibilă publicului după ce a montat bariere.

Video:

Vecinii și ceilalți afectați de acțiunile lui Secărea descriu o serie de deranjamente provocate de construcții, de la mizeria care a ajuns pe bulevardul principal, până la atitudinea provocatoare și aparenta indiferență a dezvoltatorului față de consecințele acțiunilor sale.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asa face secarea un hor
2
0
B
1
0
Ceartă între ei hoții, bandiții, șmecherii, băieții deștepți, furii de Constanța și de Mamaia,deținătorii de păcate grele,reprezentanții sistemului hâd.
4
0

REPLICA


LOTO

6/49
214037925
5/49
372636251514
joker
30261362913