REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.4° Constanța Vin., 2 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6809
30.4° Constanța Vineri, 2 August 2024 Anul XX Nr. 6809
 

George Vișan zice de subprefectul Marilena Dragnea că e o tipă competentă. Așa să fie?! VIDEO

George Vișan zice de subprefectul Marilena Dragnea că e o tipă competentă. Așa să fie?! VIDEO

Replica API 28 mai 2022 | 00:11 3177

Directorul comercial al Portului Constanța, George Vișan, s-a aflat în studioul Replica, vineri, 27 mai, pentru a discuta despre politică, administrație și alte subiecte de interes local. În cadrul interviului, Vișan a vorbit și despre pregătirile partidului pentru alegerile din 2024, dar a dezvăluit și cine ar putea fi candidatul la Primăria Constanța. Dar, a lăudat-o și pe Marilena Dragnea, subprefectul PSD al Constanței.

În debutul interviului, George Vișan a explicat de ce nu a rămas alături de Alexandru Rafila, la Ministerul Sănătății, după ce a fost numit în cabinetul lui Cîțu, și cum a fost trecerea din mediul legislativ, la mediul administrativ, respectiv în conducerea Portului Constanța.

Am mai fost directorul comercial al Portului. Mi-am dorit să fac parte din conducerea actuală, am avut o discuție cu directorul Florin Goidea, mi-a propus și m-am întors”, a spus George Vișan.

A refuzat postul de secretar de stat

Întrebat de ce nu a mers, în continuare, alături de Rafila, la Ministerul Sănătății, fostul deputat PSD a declarat că postul de secretar de stat nu era în concordanță cu pregătirea sa economică.

Imediat după ce a fost propus în cabinetul lui Cîțu, a existat o propunere de a merge cu dânsul la minister, am declinat pentru că am considerat că pregătirea mea economică nu s-ar plia pe cerințele unui post de secretar de stat în Ministerul Sănătății”, a explicat Vișan.

Mai există PSD Constanța?

Se spune că, în ultimii ani, PSD Constanța și-a pierdut farmecul de odinioară. A pierdut mulți alegători, iar în acest moment, spun unii, organizația de la malul mării nu mai există. Cum comentează Vișan? ”PSD Constanța a avut, în 2016, cel nai bun rezultat din istoria lui. Dacă ne uităm pe evoluția votului în marile orașe, la alegerile din 2020, ne încadrăm pe aceeași linie. În alte mari orașe, rezultatele au fost la fel de slabe. Dorința electoratului a fost schimbarea, acum vedem care sunt roadele. Vedem la Constanța ce se întâmplă”. Fostul deputat a precizat că mulți oameni s-au alăturat partidului, din toate domeniile, inclus de la alte partide, chiar și de la PNL. ”Dezamăgiți de actuala administrație”, spune Vișan.

Chițac stă ascuns și fuge de presă

Vișan și-a arătat nemulțumirea și de actuala conducere a Constanței și-l critică pe Chițac, despre care spune că stă ascuns și fuge de presă.

”Îl văd tot timpul că se ascunde undeva, fuge de presă, nu face ședințele fizic. Trebuia să vină cu o schimbare. Unde este schimbarea? Eu aș fi venit cu noi proiecte care să dezvolte Constanța, pe zona economică, culturală. Din punct de vedere cultural, în Constanța nu se întâmplă nimic.”, spune fostul deputat.

Cocargeanu e absent

Întrebat despre viceprimarii Constanței, Vișan a fost un pic ironic. ”Avem viceprimari? Pe unul l-am salutat săptămâna acesta, în Portul Constanța, era un domn abătut, izolat, cu capul în pământ. Ni s-a spus că e viceprimarul, l-am salutat că așa e politicos. E absent total. În schimb, am avut dialog constructiv cu viceprimarul PNL

Constanța și Mamaia fără Satul de Vacanță nu există

George Vișan a vorbit și despre problemele agenților economici din Satul de Vacanță, legate de autorizare. Acesta spune că primăria ar fi trebuit să aibă un dialog cu ceștia și să găsească soluții.

”Dialogul cu agenții economici e unul deficitar. Deunăzi, a fost acel conflict cu agenții economici din Mamaia. Trebuia să li se ofere suportul, să le găsească soluții, conform legilor actuale.Constanța și Mamaia fără Satul de Vacanță nu există. Lipsește o componentă de bază… este o atracție fără doar și poate unde tinerii și cei în vârstă își pot petrece timpul liber. De fapt, pentru asta a fost creat, construit și dezvoltat. Nu putem să închidem un simbol al Constanței. Nu știu ce poate sta în spatele atitudinii distrugătoare a primarului și a echipei. Eu știu că Costin Răsăuțeanu, care a fost și viceprimar, a avut o poziție foarte tranșantă și a discutat cu cei din Satul de Vacanță și cred că a avut și niște propuneri. El a fost implicat în această situație. E păcat dacă nu se iau în calcul acele propuneri și acele soluții pentru că vorbim de niște locuri de muncă, oameni care contribuie la bugetul local și național. În perioada aceasta, bugetul local și național chiar au nevoie de aportul lor”,a comentat Vișan.

Întrebat cum comentează activitatea Marilenei Dragnea, numită pe linie de partid subprefectul Constanței, Vișan a declarat. ”O știu o tipă competentă, implicată. La cum o știu, cred că-și face treaba cum trebuie”.

Care este profilul candidatului perfect la Primăria Constanța: un pic din Mazăre, puțin din Făgădău, și puțin din Vișan

Vișan a fost provocat să realizeze profilul perfect al candidatului. ”Vom face un profil de candidat, vom veni cu cel mai bun, astfel încât să câștigăm. Nu pot să dau un nume, poate să fie Costin Răsăuțeanu. Are și profilul și cunoaște administrația publică locală și poate să fie unul din candidații noștri. Între un candidat cum a fost Mazăre - implicat cu autoritate, un om care a fost dedicat administrației publice locale, cum a fost Făgădău și un om echilibrat și aproape de oameni cum sunt eu. Faceți un profil din aceste trei variante. Dacă echipa mă susține... candidez. Nu refuz nici Parlamentul.

Mai multe detalii puteți urmări în video de mai jos:

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768