REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 18 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6886
11.6° Constanța Vineri, 18 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6886
 

Georgeta Bumbac, acuzată că acoperea folosirea stimulatoarelor cardiace luate de la morți. Video

Georgeta Bumbac, acuzată că acoperea folosirea stimulatoarelor cardiace luate de la morți. Video

Andreea POPA 28 februarie 2023 | 00:00 10478

Constănțeanca Georgeta Bumbac știa de ani buni de faptul că la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași se implantau pacienților stimulatoare cardiace luate de la morți, dar a acoperit acest lucru, laolaltă cu tot dezastrul de la cel mai mare spital din Moldova. Acuzația aparține deputatului USR Emanuel Ungureanu.

Georgeta Bumbac, acuzata ca acoperea folosirea stimulatoarelor cardiace luate de la morti. Video

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a declarat luni că are informaţii despre un alt centru universitar din România unde s-au refolosit stimulatoare cardiace pe parcursul ultimilor 14 ani. El a prezentat documente care dovedesc că practica reutilizării dispozitivelor medicale prelevate de la decedaţi era cunoscută, de peste patru ani, de şefii CJAS Iaşi, DSP Iaşi şi ai Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

Neregulile din Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi erau însă acoperite de responsabilii din Ministerul Sănătăţii, aşa cum face acum şi actualul ministru al Sănătăţii Alexandru Rafila, a adăugat Ungureanu, potrivit unui comunicat de presă al USR.

Conform sursei citate, printr-o serie de adrese trimise în 2018, şefilor Casei de Asigurări de Sănătate Iaşi, DSP Iaşi şi Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, doctorul cardiolog Dan Tesloianu şi managerul de atunci al Spitalului Sfântul Spiridon din Iaşi, Ioan Bârliba, informau că, în contextul fondurilor insuficiente asigurate şi pentru „reducerea la maximum a cheltuielilor”, au recurs la „reutilizarea stimulatoarelor resterilizate recuperate de către centru nostru sau din alte centre din ţară”.

„Ministrul Alexandru Rafila și Georgeta Bumbac sunt direct responsabili“

Cu alte cuvinte, practica reutilizării dispozitivelor medicale de la decedaţi era cunoscută de mai bine de patru ani de responsabili din Ministerul Sănătăţii şi nimeni nu a luat nicio măsură pentru protejarea drepturilor pacienţilor, mai precizează sursa menţionată.

Ungureanu mai spune că nimeni din Ministerul Sănătăţii nu ia în prezent măsuri faţă de actualul manager al Spitalului Sfântul Spiridon, deşi au fost constatate numeroase nereguli, iar spitalul riscă să se prăbuşească la primul cutremur.

„În subiectul problemelor grave de la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi, ministrul Alexandru Rafila şi doamna Georgeta Bumbac, director în Ministerul Sănătăţii, sunt direct responsabili. Datorii mai vechi de trei luni, un bloc operator neconform, nerenovat după standarde din anul 2000, şi multe alte dovezi ale dezastrului din Spitalul Sfântul Spiridon Iaşi, toate sunt detaliate într-un raport de audit pe care ministrul Rafila a refuzat să-l facă public. Probabil ca să-l acopere pe managerul în funcţie, care în 2018, când doctorul Tesloianu şi managerul de atunci informau că se refolosesc dispozitive medicale, era director medical în spital. Adică, era direct responsabil de ceea ce se întâmpla în Spitalul Sfântul Spiridon. Iar ministrul Rafila, în loc să-l demită, îl cheamă la mediere”, a explicat Emanuel Ungureanu, luni într-o conferinţă de presă susţinută la Parlament.

Video:

De la minutul 1.51, Ungureanu vorbește despre Georgeta Bumbac

Dan Tesloianu, acuzat că a implantat sute de dispozitive cardiace recuperate de la oameni morți

Reamintim că, potrivit procurorilor, rețeaua coordonată de medic reușea să recolteze acele dispozitive cardiace de la pacienți decedați fără acordul familiilor acestora, iar apoi le implantau altor pacienți care acuzau diverse probleme cardiace fără ca aceștia să știe că primesc dispozitive reciclate. Acordul pe care aceștia îl semnau înainte de operație era ulterior falsificat. Unul dintre membrii rețelei scria ulterior de mână că pacientul își dă acordul să primească un dispozitiv refolosit. Procurorii mai spun că aceste dispozitive erau decontate de la Casa de Asigurări de Sănătate drept noi, în condițiile în care prețurile pot ajunge până la 5.000 de euro pentru un dispozitiv.

Mai mult, la nivel național există o carență pentru dispozitive de acest fel, deoarece bugetul CNAS nu e suficient. În documentele ajunse pe masa judecătorilor, procurorii mai scriu că mulți dintre pacienții pe care medicul Dan Tesloianu i-a examinat în perioada vizată de anchetă – ultimii 5 ani – ar fi primit diagnostice agravate intenționat. Oamenii erau păcăliți că au nevoie de implantarea unui dispozitiv cardiac sau, în unele cazuri, primeau medicamente care le agravau starea de sănătate, pentru a fi convinși să vină să se opereze.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca Bumbac stie si nu a spus nimica .Ce faceti cu ea si cu unchiul ei marele Hot securist Stroe Felix.Ce face DNA.nu au curaji sa se ia de el.
9
0
Georgeta are față de actriță porno bună de gangbang Toate belitele pe gura ei sa fie în viața asta pe care o are
15
1
Deci se știa de 4 ani? "practica reutilizării dispozitivelor medicale prelevate de la decedaţi era cunoscută, de peste patru ani" conform articolului de mai sus.Hai să ne amintim cine erau miniștrii sănătătii: În 2018 pănă în noiembrie 2019, ministrul sănătătii a fost Sorina Pintea PSD,urmat de Victor Costache PNL, noiembrie 2019-martie 2020,urmatorul ministru fiind Nelu Tătaru PNL,martie 2020- decembrie 2020...a urmat Vlad Voiculescu USR, decembrie 2020-aprilie 2021,înlocuit de Ioana Mihăilă USR, aprilie 2021- septembrie 2021 și ultimul din listă Alexandru Rafila PSD,noiembrie 2021- prezent. Să înţelegem din articol că toţi precedesorii lui Rafila sunt "Alba ca zăpada"?Harababura sistemului sanitar din ultimii ani este meritul guvernării PNL...
6
1
Mai nea Popescule fata ARE KRAPATURA LARG KRAPATA SI ASTA O DUCE SUS SUS SUS TOT MAI SUS!!! CAPISCI??
9
0
Pfff.... Ia priviți ce guriță frumoasă are Geta, o să înțelegeți de unde i se trage atâta competență și imunitate. Plm.
13
0
BAI FRATE DAR CINE IMPINGE TAMPONUL ASTA DE BUMBAC, E CEVA DE GROAZA E IN TOATE CONSILIILE DE ADMINISTRATIE BANOASE FARA SA AIBA NICI O CALIFICARE .
19
0
aici se lasa cu multi ani de penitenciar cu executare, recuperarea prejudiciului, daune morale si sechestru pe avere
13
1
VOTEZ USR DATA VIITOARE !!! ALTFEL NE DUCEM LA VALE CU TOTII, ATENTIE !
8
10
A apărut iar și excrocul de Rafila?
11
1
ca sa se intample ceva cu bumbac, ar trebui sa vina la putere legionarii sau comunistii adevarati...
14
0
e buna de director si nu numai.
6
3
si atunci de ce nu o salta mai repedi..
15
0
Iar va luati de bumbac, nu ati inteles inca ca are imunitate?
13
4
Si in cta sunt numeroase cladiri care “riscă să se prăbuşească la primul cutremur” sau sa fie grav avariate si sa omoare sau raneasca oameni la primul mare cutremur, in primul rand toate cele proiectate si construite inainte de 77, dar este o tacere de tip mafiot pe subiect; sa cerem si noi pedepsirea lui chitac si a consiliului local, pentru ca nu au un program de expertizare si consolidare la cutremur si ajutor financiar pentru locatarii care nu-si permit astea mai ales acum cand exista sansa banilor din pnrr, fonduri europene, etc. dar in primul rand a parlamentarilor care ar fi trebuit sa dea o lege care sa faca toate astea obligatorii si nu sa le lase la discretia unor proprietari inconstienti ! un lucru care trebuia facut din urma cu 30 de ani ca si repararea termoficarii pompos si gresit denumita modernizare
11
1
Tanti asta este in tot si in toate , am ascultat si eu ce spune si are dreptate , de ce nu a anuntat ca spitalul are datorii mari si de ce nu a fost dat afara directorul
15
0
Georgeta, profa de la Spiru, care p***a economie, a ajuns director la Ministerul Sanatatii, doar pentru ca este fina lui FELIX STROE, ca sa vedeti ce fac astia cu noi! Nu pateste nimic, are spate...
33
0
Vrajeala nu se pot refolosi
2
16
Asta e crima sa implantezi de la cadavre la oameni sanatosi... Le luai banii si le si scurtai vietile. Crima perfecta. Unii poate aveau pensii mici si ii jupuiai...
25
1
Deci cardiologia si morga sunt complementare.
20
0
Brancardierul turnator se balbaie din nou.Useristii astia trebuie vanati ca naparcile, oriunde si oricum.
17
14
Pai și atunci dacă omul are documente ,de ce nu sunt și ei la pușcărie? Doar doctorul plătește?
22
0
Astea sunt mizerii marca USR. Cu asta isi ocupa timpul useristii. Fac orice pentru a defaima Romania pe plan international. Intr un final se va demonstra ca medicul ala Tesloianu a actionat legal si profi in ceea ce priveste reutilizarea aparatelor dar va fi condamnat pentru altceva. Gasesc ei o spaga luata acum 7 ani de la un pacient multumit care i a dat un cofrag de oua. Cand arunca useristii cu noroi nu te mai spala nimeni. Sa avem grija sa i lasam sa se voteze intre ei. Nu fac 4 procente la viitoarele alegeri.
16
26

REPLICA


LOTO

6/49
18411739468
5/49
739244635
joker
630232677