REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 2 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6809
18.4° Constanța Vineri, 2 August 2024 Anul XX Nr. 6809
 

Georgeta Bumbac, repusă în funcția de director general la Ministerul Sănătății, de Înalta Curte de Casație și Justiție

Georgeta Bumbac, repusă în funcția de director general la Ministerul Sănătății, de Înalta Curte de Casație și Justiție

Replica API 1 iunie 2022 | 01:27 3294

După ce a fost retrogradată de fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, din funcția de director general al Direcției Economice, Georgeta Bumbac a ajuns director la Direcția Financiară. Nemulțumită că a fost retrogradă și de salariul mult mai mic pe care urma să-l încaseze din postura cea nouă, Bumbac a mers în instanță. După doi ani de lupte crâncene prin instanță, George Bumbac a câștigat războiul cu Ministerul Sănătății. Decizia este definitivă, așa că trebuie repusă în funcție.

În 2020, George Bumbac cerea judecătorilor să dispună anularea Hotărârii Guvernului nr. 381 din 14 mai 2020 pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 144/2010 privind organizarea și funcționarea Ministerului Sănătății; ca o consecință a admiterii primului capăt de cerere, să se dispună anularea actelor subsecvente, emise în baza acestei hotărâri, respectiv Ordinul M.S nr.l 114 din 19.06.2020 prin care a fost aprobată organigrama detaliată și statul de funcții, Ordinul prin care a fost aprobat Regulamentul de organizare și funcționare, Ordinul prin care a fost aprobată Metodologia privind reîncadrarea personalului și Ordinul M.S nr. 860 din 23.06.2020, referitor la reîncadrarea lui Bumbac pe noua funcție și obligarea Ministerului Sănătății să dispună reîncadrarea ei pe funcția deținută anterior emiterii Hotărârii Guvernului nr. 381 din 14 mai 2020 și a ordinelor anterior menționate, și anume aceea de director general.

Nelu Tătaru

În 2021, a avut câștig de cauză

În februarie anul trecut, a avut câștig de cauză și au dispus”anularea Hotărârii Guvernului nr. 381 din 14 mai 2020 pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 144/2010 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Sănătăţii. Anulează Ordinul Ministerului Sănătății nr.114 din 19.06.2020 privind aprobarea organigramei detaliate şi statului de funcţii pentru aparatul propriu al Ministerului Sănătăţii, Ordinul Ministerului Sănătății privind aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare al Ministerului Sănătății, Ordinul Ministerului Sănătății nr.1116/19.06.2020 pentru aprobarea Metodologiei privind reîncadrarea funcționarilor publici”.

În mai a.c., Curtea Supremă s-a pronunțat definitiv

Ministerul Sănătății și Guvernul României au formulat recurs, la Curtea Supremă, iar pe 20 mai a.c., instanța de aici au admis recursurile, au casat n parte sentinţa recurată şi în rejudecare au admis acţiunea Georgetei Bumbac, anulând HG nr. 381/14 mai 2020 numai cu privire la art. I pct. 2 din HG nr. 381/2020, menținând în rest dispoziţiile sentinţei recurate. Decizia este definitivă. Așa că, Georgeta Bumbac își face bagajele și se întoarce pe funcția de director general.

Traseul Georgetei Bumbac în Ministrul Sănătății

Georgeta Bumbac a fost numită în funcția de secretar general al Ministerului Sănătății de fostul premier PSD Viorica Dăncilă, în septembrie 2019, funcția fiind ocupată cu… caracter temporar. Ulterior, în ianuarie 2020, ministrul Sănătății, Victor Costache, a semnat Ordinul de ministru care prevedea că Georgeta Bumbac va coordona nu mai puțin de 8 direcții și structuri din Ministerul Sănătății: Direcția Generală Economică; Direcția Generală Juridică și Resurse Umane; Unitatea de Politici Publice; Serviciul avizare interministerială și pregătire ședințe de guvern; Direcția Relații cu presa, afaceri europene și relații internaționale; Unitatea de management al proiectului Băncii Mondiale; Unitatea de implementare și coordonare programe; Divizia achiziții, patrimoniu și IT. După instalarea în funcție a fostului ministru, Nelu Tătaru, Bumbac a fost schimbată din funcție.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
eu as puneo sefa la wc publice ,la la barbati, k e o meserie in linie cu pregatirea ei,
0
0
Un functionar etern care se tine de scaun sa imparta saracia in tara asta.Ce o fi adus bun institutiei eterna a***? poate scapa Rafila de uscaturile vesnice de acolo,sistemul medical este praf oricum
0
0
A**a e aia care la inceputul pandemiei a blocat achizitiile de masti si echipamente de protectie pt ca...nu era nevoie . Desi toate tarile cumparau, ea a decis ca nu. Si a lasat personalul medical fara protectie in primele sapt. Vezi cazul Suceava.
0
0
Eu astept sa posteze fata un pret. Finalizare orala face? Daca da, hai ca abia te astept!
1
0
O sugacioasa fina facocerului Stroe Felix, informatoare platita de noua securitate in rest un zero barat.
2
1
si noi la regia de drumuri avem o coarda care s**e poola este mitrofan raluca
2
0
A s**t pe cine trebuia
1
0
Ce realizari deosebite are duduia a**a ? Cu ce s-a facut remarcata in campul muncii ? De ce tot se agata cu ghearele de o functie care o depaseste ? Chiar nu-i este rusine ? La Constanta serviciile medicale publice de STAT sunt un dezastru ! Medicii de la STAT cu cabinete particulare sunt precum cameleonii ! Degeaba le-au marit de azi salariile... tot shpagagii sunt !
1
0
aia care au repus.o pe functii din magistratura ar trebui sa fie obligati s**i plateasca salariul ipochimenei,din banii lor!
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768