REPLICA ONLINE CONSTANTA

28.4° Constanța Mar., 30 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6806
28.4° Constanța Marți, 30 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6806
 

Georgeta Tapangea continuă războiul în justiție cu Primăria Constanța!

Georgeta Tapangea continuă războiul în justiție cu Primăria Constanța!

Replica API 29 august 2022 | 22:15 2961

Terenul intravilan situat pe strada Cișmelei, numărul 21A, a ajuns de mai multe ori în atenția consilierilor locali. Primăria vrea să o exproprieze pe Tapangea pentru teren, cu suma de 170.740 lei, dar și pentru construcție, spect cu care afacerista nu este de acord. A mrs în instanță, solicitând suspendarea hotărârii de consiliu local din decembrie 2021, când s-a decis exproprierea pentru teren, însă a pierdut. Tapangea nu stă cu brațele în sân, așa că vineri, 26 august, a mers din nou la instanță, fomulând apel.

Tapangea voia să ridice un spațiu comercial cu regimul de înălțime S+P+2E. Construcția a fost ridicată pe spațiu verde, pe un teren retrocedat de Radu Mazăre. În trecut, primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac anunța că va face tot ce-i stă în putință pentru ajutorarea cetățenilor din zonă și pentru stoparea ridicării imobilului. În locul imobilului dorit de Georgeta Tapangea, Primăria Constanța dorește să realizeze o grădină publică. Din acest motiv, consilierii au aprobat, în în decembre 2021, hotărârea privind exproprierea lui Tapangea, pentru teren, cu suma de 34.500 de euro.

Tapangea a deschis acțiune în instanță pentru anularea hotărârii de expropriere din decembrie 2021, însă pe 10 august a pierdut. ”Respinge, ca neîntemeiată, cererea de suspendare a executării HCL nr. 482/28.12.2021 pentru aprobarea declanşării procedurii de expropriere a imobilului-teren cu suprafaţa totală de 230 mp-proprietate privată-situat pe amplasamentul obiectivului de investiţii de utilitate publică şi de interes local „Amenajarea unei grădini publice în cartierul Tomis Nord, zona Brotăcei-TicTac din mun. Constanţa”, formulată de reclamanta Tapangea Georgeta, în contradictoriu cu pârâţii Consiliul Local Constanța, Municipiul Constanța prin Primar şi primarul municipiului Constanța. ”, se arată în minuta instanței.

Cum era de așteptat, Tapangea nu avea să stea cu mâinile în sând, văzând cum pierde un imobil într-o zonă bună din Constanța, așa că a formulat apel, pe 26 august. Încă nu a fost stabilit un prim termen de judecată.

Imobilul a făcut subiectul unui adevărat scandal între investitorul Georgeta Tapangea, locuitorii din zonă și Primăria Constanța. Arborii au fost tăiați, iar în locul acestora a apărut un excavator, paleți cu materiale de construcții, dar și muncitorii. Din cauza săpăturilor, trotuarul a început să se surpe punând în pericol viața celor ce tranzitează zona.

Video cu terenul care s-a surpat

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bai judecatorilor voi nu va doriti un oras curat unde makidonimea trebuie pusa la punct? Mizeria aia de constructie ilegala makidoneasca trebuie sa dispara? Ce studii au alde tapangea? Priviti la ei si va minunati.
0
0
Machidonilor care au distrus orasul!
0
0
Machidonilor care au distrus orasul!
0
0
Sa stea linistita. Chitac nu duce nimic la bun sfarsit!
1
0
cand vine la mine o sa vina fara blocuri. o astept
0
0
E terenul ei.E subevaluat.
0
0
Makidonimea da spaga si romananii incaseaza. Primaria e c*****a si maimutele cipane fac blocuri in spatiul verde.
0
0
Cainii latra , ursul trece.... Justitie si legi de kkt , Made in Romania !
0
0
primare toate retrocedarile mascariciului au fost anulate de instanta. dormi in izmene mosnege e hotarare definitiva ca revin primariei! pune leprele alea de la juridic sa isi faca treaba si sa recupereze terenurile
2
0
Simplui, nu se poate nimic?!!! Avem solutia, urinam de jur imprejurul cladirii pana ii va pute cladirea a hzana
0
0
In fata postei din Tomis 3 e un teren viran plin de buruieni si gunoaie. Chiar la semafor, poate il vad consilierii locali si il transforma in parc. E liber de constructii, nu costa nimic
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513