REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Ger cumplit în mai multe regiuni din ţară

Ger cumplit în mai multe regiuni din ţară

Ana Maria LIPAN 11 februarie 2023 | 09:19 451

România a mai petrecut o noapte sub valul de aer polar. Este ger cumplit în mai multe regiuni din ţară, iar temperaturile au coborât deocamdată până la -26 de grade. De astăzi, vremea va intra intra într-un uşor proces de încălzire.

Ger cumplit in mai multe regiuni din tara

Temperaturile extrem de scăzute au transformat Miercurea Ciuc într-un oraş de cleştar. Promoroaca a acoperit crengile copacilor cu flori de gheaţă, dar puţini oameni s-au încumetat să iasă pe străzi dimineaţă pentru a le admira. Râurile pare că fierb, un nor de abur se ridică spre cer. Până şi instrumentele de la staţia meteorlogică au îngheţat, iar pe hornurile caselor iese fum fără oprire.

Ultimele nopţi, cu temperaturi de -22 de grade Celsius, au fost greu de suportat chiar şi de localnicii obişnuiţi cu frigul, scrie observatornews.ro.

Gerul a ajuns în mai multe zone din țară

La Constanţa, un lac s-a transformat în patinoar. La malul mării doi copii nu şi-au dat seama de pericolul la care se expun şi s-au aventurat la joacă pe un lac îngheţat din Constanţa.

Pentru două zile la rând, minima s-a înregistrat la Întorsura Buzăului unde au fost ieri minus 29 de grade Celsius. Ger a fost şi la Târgu Secuiesc -26 de grade Celsius, -24 la Braşov, -23 la Joseni şi Miercurea Ciuc şi în jur de -22 grade la Topliţa.

La Braşov, şoferii, bine înfofoliţi, au fost primii care au ieşit din case pentru a-şi dezgheţa maşinile. Din cauza gerului, la streaşina caselor s-au format ţurţuri, iar anunţurile cu "atenţie, pericol!" au apărut pe fiecare trotuar. Fiecare proprietar are obligaţia să cureţe trotuarul din faţa casei şi propriile clădiri.

La Galaţi, gerul a transformat Dunărea într-un cazan uriaş din care ies aburi.

Temperaturile vor fi uşor mai mari decât normalul perioadei

Iar la Sibiu, gerul a crescut nivelul de poluare. Explicaţia este simplă: valul de aer rece funcţionează ca un dop şi nu mai lasă noxele să se răspândească în aer. Astfel poluarea la nivelul solului creşte.

Frigul din ultimele zile a transformat cascadele într-un spectacol. Apa a îngheţat şi s-au format ţurţuri de câţiva metri. De săptămâna viitoare, scăpăm de gerul siberian. Temperaturile vor fi uşor mai mari decât normalul perioadei. Noaptea, mercurul din termometre va ajunge la -10 grade Celsius în depresiuni, în timp ce în restul regiunilor minimele vor fi de 10 grade cu plus.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016