REPLICA ONLINE CONSTANTA

24° Constanța Dum., 21 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6797
24° Constanța Duminică, 21 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6797
 

Germania: Câteva mii de persoane au manifestat, la Berlin, împotriva interzicerii Partidului Muncitorilor din Kurdistan

Germania: Câteva mii de persoane au manifestat, la Berlin, împotriva interzicerii Partidului Muncitorilor din Kurdistan

A.F. 20 noiembrie 2023 | 00:00 275

Aproximativ 4.000 de persoane au manifestat sâmbătă în centrul Berlinului împotriva interzicerii Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), la o zi după vizita preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, conform datelor poliţiei, informează dpa.

Germania: Cateva mii de persoane au manifestat, la Berlin, impotriva interzicerii Partidului Muncitorilor din Kurdistan

sursa foto: anfenglishmobile.com

Potrivit organizatorilor, 6.000 de persoane s-au adunat pentru protestul care a început în cartierul Kreuzberg din Berlin.

Manifestanţii au fluturat steaguri kurde în culorile galben, roşu şi verde. Vorbitorii au exprimat critici la adresa preşedintelui Turciei şi s-a strigat "Erdogan, terorist".

PKK a fost interzis în Germania din 1993. Este, de asemenea, interzis ca organizaţie teroristă de Uniunea Europeană şi Statele Unite.

Germania: Cateva mii de persoane au manifestat, la Berlin, impotriva interzicerii Partidului Muncitorilor din Kurdistan

sursa foto: anfenglishmobile.com

Organizatorii au criticat violenţa poliţiei, mai ales la finalul mitingului. Potrivit unui purtător de cuvânt al poliţiei, mitingul s-a încheiat cu ciocniri între protestatari şi poliţişti, când aceştia au cerut să vadă actul de identitate al unei persoane care ar fi strigat lozinci interzise.

Potrivit poliţiei, o persoană a fost arestată sub acuzaţia de vătămare corporală gravă, după ce ar fi lovit un poliţist cu un steag.

Au fost şi alte arestări sub suspiciunea de folosire a unor simboluri anticonstituţionale, printre altele, a spus poliţia.

Poliţia germană a desfăşurat sâmbătă 3.000 de ofiţeri pe străzile din Berlin: la protestul kurzilor, la o demonstraţie pro-palestiniană şi la un amical de fotbal dintre Germania şi Turcia programat seara pe Stadionul Olimpic. Fanii turci au anunţat un marş înaintea meciului, citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15382943810
5/49
38202113924
joker
218171712