REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Germania: Ciconiri la Berlin în timpul manifestaţiilor ilegale împotriva restricţiilor legate de COVID-19

Germania: Ciconiri la Berlin în timpul manifestaţiilor ilegale împotriva restricţiilor legate de COVID-19

Replica API 3 august 2021 | 00:00 449

Sute de persoane ostile restricţiilor decise pentru combaterea COVID-19 au sfidat duminică interdicţia de a demonstra şi s-au adunat ilegal pe străzile din Berlin, provocând ciocniri cu poliţia, relatează AFP, citată de Agerpres.

Poliţia a declarat că unii manifestanţi au "hărţuit şi atacat" agenţi în cartierul Charlottenburg, din vestul capitalei germane, şi au ignorat barajele din oraş.

"Ei au încercat să spargă lanţul poliţiei. Asta a dus la utilizarea de gaze iritante şi bastoane şi la violenţe fizice", a postat pe Twitter poliţia din Berlin, precizând că mai multe persoane au fost arestate.

Manifestarea a fost organizată de mişcarea "Querdenker", care s-a impus ca principala voce critică împotriva restricţiilor sanitare impuse în Germania.

Justiţia a interzis mai multe manifestaţii prevăzute în acest weekend, în special pe cea de duminică care ar fi urmat să reunească circa 22.500 de persoane.

Tribunalul a estimat că nu poate autoriza organizarea acestor manifestaţii de teamă că participanţii vor încălca regulile referitoare la portul măştii şi la distanţarea socială, în contextul în care numărul de infectări cu COVID-19 este din nou în creştere în Germania.

Poliţia din Berlin a desfăşurat peste 2.000 de agenţi în ţinută antirevoltă în tot oraşul, preconizând manifestaţii interzise.

Unii manifestanţi agitau pancarte cu mesajul "Libertate" sau "Nu dictaturii corona" şi foarte puţine măşti puteau fi văzute în mulţime.

Mişcarea Querdenker reuneşte membri ai extremei stângi, adepţi ai teoriei conspiraţiei, critici ai vaccinării, precum şi susţinători ai extremei drepte.

Manifestaţiile lor atrag mii, uneori zeci de mii de persoane. Multe dintre aceste manifestaţii au degenerat în violenţe.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510