Germania, împreună cu partenerii, sprijină România prin Inițiativa de Acțiune Imediată pentru Apărare Antiaeriană
Germania, împreună cu partenerii, sprijină România prin Inițiativa de Acțiune Imediată pentru Apărare Antiaeriană
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestSecretarul de stat pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale, Simona Cojocaru a primit joi, 31 octombrie, la sediul Ministerului Apărării Naționale, vizita omologului german, Benedikt Zimmer, secretar de stat în cadrul Ministerului Federal al Apărării. Întâlnirea a avut ca scop consolidarea dialogului strategic și aprofundarea cooperării bilaterale în domeniul apărării.
Discuțiile dintre cei doi oficiali au vizat situația de securitate la nivel global și regional, cu accent pe ultimele evoluții ale conflictului din Ucraina și impactul acestora asupra securității europene. Oficialul român a subliniat importanța continuării suportului pentru Ucraina, în special în contextul recentelor atacuri asupra infrastructurii critice, și a evidențiat contribuția României prin donarea unui sistem PATRIOT, esențial pentru apărarea spațiului aerian ucrainean. Secretarul de stat român a exprimat aprecierea României față de contribuția Germaniei la sprijinirea Ucrainei, prin Inițiativa de Acțiune Imediată pentru Apărarea Antiaeriană, care împreună cu partenerii, va compensa România pentru sistemul PATRIOT donat, consolidând astfel securitatea regională.
Totodată, pe parcursul discuțiilor, a fost prezentat și sprijinul acordat Republicii Moldova în contextul parcursului său european, accentul fiind pus pe cooperarea în domeniul apărării.
De asemenea, au fost trecute în revistă eforturile Uniunii Europene de a consolida dimensiunea de securitate și apărare, prin inițiative precum Cooperarea structurată permanentă (PESCO), Fondul European de apărare (EDF), Instrumentul european de consolidare a industriei de apărare prin achiziții în comun (EDIRPA), Instrumentul de sprijin a producției de muniție (ASAP) și Strategia europeană privind industria de apărare/Programul European pentru industria de apărare (EDIS-EDIP), și a fost reliefată necesitatea unei cooperări extinse în cadrul NATO și UE pentru realizarea obiectivelor comune.
În încheiere, cei doi oficiali au subliniat importanța instruirii prin exerciții bilaterale și multinaționale și au convenit asupra necesității unui dialog bilateral constant, pentru aprofundarea și substanțierea relației solide existente între România și Germania, cu accent pe implementarea eficientă a proiectelor NATO și UE, un exemplu de marcă fiind participarea Germaniei la misiuni de poliție aeriană în România.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News