REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Dum., 28 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6804
33.4° Constanța Duminică, 28 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6804
 

Germania introduce orientări pentru a oferi politicii externe o faţă mai feminină

Germania introduce orientări pentru a oferi politicii externe o faţă mai feminină

Valentina CAMARA 2 martie 2023 | 00:00 261

Guvernul de centru-stânga din Germania a făcut publice noi orientări pentru a reforma diplomaţia şi activitatea de dezvoltare, inclusiv prin crearea unui nou rol pentru "un ambasador pentru o politică externă feministă".

Germania introduce orientari pentru a oferi politicii externe o fata mai feminina

Germania va insista ca preocupările femeilor să fie în centrul atenţiei în întreaga lume, ca femeile să fie incluse tot mai mult în procesele de pace şi ca cele 12 miliarde de euro din fondurile de dezvoltare germane să fie alocate într-o mai mare măsură proiectelor care luptă împotriva inegalităţii de gen, conform orientărilor Ministerului de Externe şi Ministerului Dezvoltării.

Dată fiind influenţa Germaniei ca cea mai mare economie din Europa şi ca actor diplomatic esenţial, o astfel de decizie dă un nou impuls mişcării feministe de politică externă, care a fost introdusă în premieră de un guvern suedez de stânga în 2014.

O astfel de politică a mai fost adoptată în ultimii ani şi de alte ţări, cum ar fi Canada, Franţa, Mexic şi Spania, deşi Suedia a renunţat la ea după ce a trecut la un guvern de dreapta în 2022.

"Vom depune multe eforturi pentru a oferi serviciului nostru extern o faţă mai feminină şi pentru a spori proporţia de femei în roluri de conducere", a declarat prima femeie ministru de Externe al Germaniei, Annalena Baerbock, în introducerea ghidului de 88 de pagini.

"Ne vom aloca mai sistematic resursele financiare în serviciul politicii externe feministe", a spus politiciana, care reprezintă Verzii.

Baerbock a evidenţiat deja în vizitele din străinătate nevoia de a aborda chestiunile legate de gen, aşa cum sunt violenţa sexuală în timpul conflictului din Ucraina şi avortul în SUA.

Criticii unei astfel de politici spun că guvernul trebuie să evite să devină moralizator. Suedia şi-a antagonizat câţiva aliaţi după ce a început să se concentreze mai mult pe egalitatea de gen şi pe drepturile omului în diplomaţia sa.

"Nu trebuie să facem eroarea de a amesteca o politică externă orientată spre valori cu o politică externă moralizatoare", a spus Bijan Djir-Sarai, secretar general al Liberal Democraţilor, partener minoritar în coaliţia de guvernare, citat de postul de televiziune Welt, potrivit agerpres.ro .

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436