REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Germania pregătește scenarii în caz de război

Germania pregătește scenarii în caz de război

Deria ISLEAM 8 iunie 2024 | 00:00 307

Oficialii guvernului federal german au pregătit mai multe scenarii de război și recomandă ca, în caz de atac, populația să se adăpostească în încăperi special amenajate în subsolul casei, care ar fi mai eficiente într-un război modern decât buncărele uriașe de tipul celor construite în timpul Războiului Rece, potrivit revistei Der Spiegel.

Germania pregateste scenarii in caz de razboi

Din cauza îngrijorărilor de securitate tot mai mari stârnite de invazia Rusiei în Ucraina, consiliile locale din Germania au cerut guvernului federal să reamenajeze vechile buncăre, a raportat în presa germană în martie. Totuși, adăposturile publice de mari dimensiuni pentru mii de oameni „nu sunt o măsură de protecție adecvată împotriva armelor de precizie moderne”, care pot provoca distrugeri masive în doar câteva minute, a scris Der Spiegel, citând un raport ce va fi discutat de miniștri de interne în Potsdam luna aceasta. Cel mai mare pericol pentru populația civilă în caz de atac ar fi dărâmăturile și schijele care zboară în toate părțile după o explozie, precum și unda de șoc produsă în urma exploziei, au spus experții citați de ziarul german, care s-au ferit să numească vreun adversar care ar putea lansa un astfel de atac.

Încăperile construite la subsol sau în interiorul clădirilor oferă deja o anumită protecție, dar niște măsuri simple, precum acoperirea ferestrelor și a altor deschideri, pot să ofere o protecție în plus, scrie Newsweek. Camerele sau buncărele care există deja în clădirile publice, centrele comerciale, parcările subterane și stațiile de metrou ar fi adăposturi potrivite pentru locuitorii marilor orașe care nu sunt acasă în timpul unui atac surpriză. Dar, spre deosebire de Al Doilea Război Mondial, experții nu așteaptă prea curând la bombardamente masive - în schimb, cel mai probabil, inamicul va încerca să atace ținte selecte, precum clădirile guvernamentale sau infrastructura critică. Citește și: Miliardarii planetei își construiesc buncăre anti-apocalipsă și fortărețe dotate cu inele de foc, tunuri cu apă și acvarii cu rechini Precizia armelor moderne este „atât de mare încât o lovitură directă ar distruge orice fel de adăpost”. În timpul Războiului Rece, Germania de Vest avea în jur de 2.000 de buncăre, dintre care 579 mai pot fi folosite și azi pentru apărarea civilă, oferind protecție pentru aproximativ 470.000 de oameni, potrivit Der Spiegel. Totuși, pentru protejarea întregii populații a Germaniei de 85 de milioane de oameni ar fi nevoie de încă 210.100 de buncăre, care ar costa 140,2 miliarde de euro.

O soluție pe termen lung ar fi ca fiecare casă să fie dotată cu propriul ei adăpost, cu intrare, spațiu interior, ventilație și dotări pentru provizii. Pentru a construi destule astfel de adăposturi în toată țara, însă, ar fi nevoie de mai multe decenii. André Berghegger, șeful Asociației Orașelor și Municipiilor din Germania, a spus în martie că este „nevoie urgentă ca buncărele dezafectate să fie repuse în funcțiune”, potrivit Deutsche Welle. Berghegger a spus că este nevoie de cel puțin 1 miliard de euro de la bugetul federal în fiecare pentru următorii 10 ani pentru protejarea populației „de pericolele legate de război”, conform digi24.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Schizofrenici
1
2

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016