REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.5° Constanța Dum., 28 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6804
22.5° Constanța Duminică, 28 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6804
 

Germania: Un poliţist a fost rănit şi un suspect arestat în timpul unor percheziţii împotriva mişcării Cetăţenii Reich-ului

Germania: Un poliţist a fost rănit şi un suspect arestat în timpul unor percheziţii împotriva mişcării Cetăţenii Reich-ului

Valentina CAMARA 23 martie 2023 | 00:00 218

Un membru al forţelor speciale germane a fost rănit miercuri prin împuşcare în timpul unor percheziţii la 20 de adrese în Germania şi Elveţia în cadrul unei anchete legate de mişcarea de extremă dreapta Cetăţenii Reich-ului (Reichsbuerger), a anunţat miercuri ministrul justiţiei german Marco Buschmann, transmite Reuters.

Germania: Un politist a fost ranit si un suspect arestat in timpul unor perchezitii impotriva miscarii Cetatenii Reich-ului

Incidentul a avut loc la Reutlingen, în landul Baden-Württemberg. Potrivit informaţiilor agenţiei dpa, poliţistul rănit se află în stare stabilă.

O persoană a fost arestată sub suspiciunea de tentativă de omor, au declarat procurorii, precizând că nu au fost operate alte reţineri.

Percheziţiile au urmat după raidurile din decembrie împotriva unei presupuse reţele a Reichsbuerger, în care poliţia germană a arestat 23 de persone.

Mişcarea Reichsbuerger nu recunoaşte Germania de azi ca stat legitim.

''Procurorii federali au percheziţionat 20 de proprietăţi astăzi. Măsura are legătură cu scena Reichsbuerger. Un poliţist a fost împuşcat'', a scris ministrul Buschmann pe Twitter.

''Aceasta arată cât de periculoase sunt misiunile. Este datoria autorităţilor să dezarmeze Reichsbuerger'', a adăugat el.

Potrivit postului ARD, suspecţii recenţi sunt din Bavaria, nordul Saxoniei Inferioare şi estul Saxoniei, iar printre ei se află poliţişti şi soldaţi. Ei sunt suspectaţi că ar fi format reţele ostile statului german, a mai transmis ARD, potrivit agerpres.ro .

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436