REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 18 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6886
12.3° Constanța Vineri, 18 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6886
 

Geronimo Brănescu, fostul șef al DSV Constanța, a rămas fără permis pentru 6 luni

Geronimo Brănescu, fostul șef al DSV Constanța, a rămas fără permis pentru 6 luni

Mirela PASCAL 4 aprilie 2023 | 00:00 5960

Geronimo Brănescu, de când nu mai este șef al Direcției Sanitar Veterinare Constanța, și președinte al Autorității Naționale pentru Siguranța Alimentelor, a făcut un pas înapoi din viața publică. A mai ieșit în evidență de câteva ori, însă de fiecare dată în context negativ… fie că vorbim despre dosarul penal de corupție, sau prin prisma litigiilor pe care le-a avut cu Guvernul. Iată însă că norocul nu pare să-i dea târcoale, reușind să rămână și fără permis pentru șase luni, după ce a provocat un accident rutier.

Geronimo Branescu, fostul sef al DSV Constanta, a ramas fara permis pentru 6 luni

În timp ce circula cu autoturismul său marca Land Rover pe Şoseaua de Centură a fost implicat într-un accident rutier, produs pe fondul neacordării de prioritate producându-se un impact între autoturismul condus de către Brănescu și un autoturism marca Opel. Se întâmpla în urmă cu un an... Parchetul de pe lângă Judecătoria Cornetu a deschis un dosar penal în cadrul căruia s-au efectuat acte specifice pentru săvârșirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă, prevăzută de art. 196 alin (2) și (3). Geronimo Brănescu nu a avut nicio calitate în dosar, urmărirea penală fiind efectuată „în rem", nu „în personam”. Potrivit art. 16 alin. 1 lit. e din Codul de Procedura Penală, acţiunea penală nu poate fi pusă în mişcare atunci când „lipseşte plângerea prealabilă, autorizarea sau sesizarea organului competent ori o altă condiţie prevăzută de lege, necesară pentru punerea în mişcare a acţiunii penale". Cu alte cuvinte, deși s-a început urmărirea penală cu privire la săvârșirea infracţiunii prevăzute de art. 196 din Codul Penal, nu a existat nicio persoană care să considere că ar fi suferit vătămări în urmă acestui accident.

Geronimo Branescu, fostul sef al DSV Constanta, a ramas fara permis pentru 6 luni

Dosarul, clasat pentru că nu s-a depus plângere prealabilă

Din acest motiv, în iulie 2022, procurorul a emis ordonanţa de clasare a cauzei, că urmare a faptului că nicio persoană nu a formulat plângere prealabilă. După emiterea ordonanţei de clasare, Brănescu s-a prezentat la sediul IPJ Ilfov in vederea ridicării permisului de conducere, moment in care i s-a comunicat faptul ca dreptul de a conduce ii va fi suspendat pe o perioada de 180 de zile. Astfel, șeful Serviciului Rutier a emis, în septembrie 2022, ordonanța prin care s-a dispus suspendarea dreptului de a conduce.

Brănescu s-a luat la trântă cu polițiștii

Invocând anumite chestiuni care i se par în neconcordanță cu legea, Brănescu s-a luat la trântă cu șeful Serviciului Rutier din Ilfov, deschizând mai multe acțiuni în instanță, în speranța că magistrații îi vor anula dispoziția. Pe de altă parte, pe 22 martie a c. judecătorii au respins, ca nefondată, plângerea formulată de Brănescu Geronimo Raducu, împotriva soluţiei de clasare adoptate prin ordonanţa din data iulie 2022, emisă în dosarul nr. 2200/P/2022, al Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu, soluţie menţinută prin Ordonanţa nr. 152/II-2/2022 din data de 04.10.2022, emisă de prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu. De altfel, anterior acestei decizii, pe 23 februarie a.c., judecătorii au dispus prelungirea dreptului de circulaţie pentru 30 de zile, de la data de 01.03.2023 până la data de 30.03.2023, inclusiv.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si Emil Nicolae fostul militian sef are permisul suspendat pe trei luni,el conduce in continuare masina,de ce oare?Rutiera doarme!
2
0
Un bulangiu sluga lu mazare
3
0
Aoleuu ! Pai si nu am mai intervenit pentru el nashicu din parnaie, don Nicusor suina ?!! Jegul asta are deturnare de fonduri la DSV Constanta de peste 100000 euro. Cat de curand se duce lana nasi-su sa-i tina de urat !!!
6
0
Cum plm sā te numesti Geronimo si Rāducu si sā ai si faciesul āla?
15
0

REPLICA


LOTO

6/49
18411739468
5/49
739244635
joker
630232677