REPLICA ONLINE CONSTANTA

27.8° Constanța Mar., 30 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6806
27.8° Constanța Marți, 30 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6806
 

Gestul banal care te adoarme cât ai clipi. Sfatul neurologului Vlad Ciurea

Gestul banal care te adoarme cât ai clipi. Sfatul neurologului Vlad Ciurea

A.F. 27 decembrie 2023 | 00:00 387

Un somn odihnitor contribuie la sănătatea creierului, în mod special. Pentru a nu ne priva de beneficiile pe care le aduce organismului, medicul Vlad Ciurea, reputat neurochirurg, ne învață ce trebuie să facem în fiecare seară pentru a dormi bine.
Dar, pentru ca odihna să fie ca la carte, înainte de somn trebuie respectate anumite reguli. Prima dintre ele face referire la ecrane, fie ele telefoane, calculatoare sau televizoare.

Gestul banal care te adoarme cat ai clipi. Sfatul neurologului Vlad Ciurea

Aceste proaste obiceiuri pot fi înlocuite cu cititul câtorva pagini, care este un exercițiu bun nu doar pentru somn. De altfel, neurochirurgul susține că el face acest lucru de ani buni deja, chiar înainte de a se culca. Iar efectele sunt uimitoare.

“Fac tot posibilul ca la 21.45 să opresc televizorul, să iau o carte frumoasă, de călătorii, de aventuri, de poveste, cu geamurile cât mai deschise şi să încerc să dorm. Şi se poate. Fără somnifere şi fără alte lucruri. Se poate, se poate, se poate”, spune medicul, conform fanatik.ro.

De asemenea, un alt obicei sănătos pe care ar trebui să îl adoptăm se referă la ora de trezire. ”Dimineaţa, ora de trezire la mine este 5.30. Iar dacă mergeţi într-o vacanţă, faceţi tot posibilul să lăsaţi telefoanele, mailuri, să lăsaţi toate aceste suprasolicitări care vin din afară şi care vă conturbă creierul. O solicitare, de exemplu de la serviciu, într-o insulă grecească, îţi conturbă tot şi tot nu o rezolvi, şi ţi-ai stricat vacanţa respectivă”, arată medicul, citează stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vechiul gest cu efect imediat, e să numeri oi. Dacă n-ai oi, numără sute !
1
0

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513