REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Mie., 31 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6807
23.4° Constanța Miercuri, 31 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6807
 

GHALEB, proprietarul hotelurilor Florida și Queen Vera, din Mamaia, a scăpat de datorii… dar a intrat în altele: și-a închis două firme abia deschise

GHALEB, proprietarul hotelurilor Florida și Queen Vera, din Mamaia, a scăpat de datorii… dar a intrat în altele: și-a închis două firme abia deschise

Replica API 15 iulie 2022 | 21:12 2857

După opt ani, societatea fondată de Charbel Joseph Maroun, fostul consul onorific al Libanului la Constanța, Betina M, și de regele lipiilor Nassar Ghaleb, a ieșit din insolvență. Societatea a scăpat de datorii, procedura insolvenței a fost închisă, dispunându-se reinserţia firmei în activitatea comercială. Asta nu înseamnă că problemele financiare ale lui Ghaleb s-au terminat: alte firme de pe litoral au fost închise, pe de o parte, iar pe de altă parte trebuie să plătească daune delictuale firmei regretatului Dănuț Moisoiu, după ce libanezul s-a folosit de hotelul Hera, din Predeal. Cu alte cuvinte, a apus vremea în care Ghaleb era rege pe litoral!

Nassar Ghaleb

Nassar Ghaleb și asociatul său, Merched El Khawaja, din Liban, proprietarul restaurantului Tomis, își reiau activitatea, fără datorii, la Betina M, firmă care administrează hotelul Queen Vera din Mamaia, fostul Palm Beach. Timp de opt ani societatea a fost în reorganizare, iar în luna mai, judecătorii au dispus închiderea insolvenței și înscrierea în circuitul economic al firmei. Inițial, închiderea insolvenței trebuia să se producă anul trecut, dacă SPIT nu ar fi contestat raportul final. Însă, în final, Betina M a scăpat de datorii. Anul trecut, societatea avea 7 milioane datorii, iar profitul a fost pe minus, iar cifra de afaceri de până-n 60.000 lei.

A scăpat de insolvență, însă magistrații l-au condiționat să-și achite datoria și la ANAF, dacă instanța va considera că această datorie chiar există. Numai că, procesul este încă pe rol, iar Ghaleb are șanse de câștig, în contextul în care instanța de fond i-a dat câștig de cauză. Organul de control îi impută suma de aproape 200.000 lei, plus accesorii, decizia de impunere privind obligaţiile fiscale suplimentare de plată fiind stabilită în 2012. Suma reprezintă taxa pe valoare adăugată stabilită suplimentar, la care se adaugă accesoriile aferente acestei sume, în cuantum de 60.141 de lei.

Charbel Joseph Maroun

Afacerile de pe litoral ale lui Ghaleb s-au prăbușit, și-a deschis firme, după un an le-a radiat

Nasssar Ghaleb mai este implicat în câteva afaceri de pe litoral. Una dintre acestea este în domeniul comerțului cu animalele vii, firmă care a avut anul trecut profitul pe minus și datorii de aproape 4 milioane de lei. Este vorba despre New West Comimpex SRL. Totodată, mai deține și Mohsen Hotels SRL, în baza căreia funcționează hotelul Florida din Mamaia. De doi ani, societatea nu și-a mai actualizat datele financiare, însă în 2019 firma a avut cifra de afaceri 0, profitul pe minus și datorii de peste 652.000 lei. Seaport.ro for Trade a înființat-o în 2020, ce se ocupă de deșeuri, însă anul următor a închis-o.

O altă firmă inactivă este Alfate CH Newline SRL , înființată în martie anul trecut,cu domeniul de activitate transporturi maritime și costiere de marfa. Ghaleb era asociat cu Fansa Halit și Alamami Aimen, din Libia.

Hotel Hera, Predeal

Ghaleb trebuie să plătească daune, după ce s-a folosit de hotelul Hera din Predeal, a familiei Moisoiu

O altă firmă în care Ghaleb este implicat este New Hotels SRL, care a administrat, câțiva ani, hotelul Hera din Predeal. Afaceristul nu și-a plătit chiria, fiind acționat în instanță și obligat la plata datoriilor. În paralel, firma care i-a închiriat cabana, Ros Cons, deținută de familia lui Dănuț Moisoiu i-a cerut daune interese compensatorii de 165.332,56 lei, după ce ar fi predat imobilul în stare avansată de degradare şi cu obiectele de inventar lipsă.

Nassar Ghaleb a venit, prima oară pe litoral, în 1999

Revenind la Nassar Ghaleb, acesta a investit pentru prima oară, pe litoral, în 1999, când a cumpărat o terasă în stațiunea Mamaia, apoi Restaurantul Soleta de lângă Plaja Modern din Constanța. Ulterior, a deschis restaurantul libanez din zona Dacia. El deține hotelul de cinci stele din Predeal, Comfort Suites. Din 2002, a deschis și la Constanța Școala Libaneză, care acum se numește Cambridge School. Deține mai multe unități de cazare de pe litoral, printre care și Hotel Florida şi, până nu demult, Hotelul Hera din Predeal, compus din clădire S+P+3E+M şi teren în suprafață de 1000 mp. Libanezul provine dintr-o familie numeroasă, cu 9 frați, toți implicați în afaceri dezvoltate în România.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu detine nici un hotel, doar le administreaza.
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513